ORIFLAME The ONE Colour Obsession ruževi za usne (recenzija)

May 14, 2018

DSC_0076-2

U proteklom periodu sam testirala još jedan novitet brenda Oriflame. U pitanju su ruževi za usne koji obećavaju baš puno toga i djeluju kao i idealan proizvod za tople dane koji nam predstoje.

Oriflame je početkom aprila i novog mjesečnog kataloga objavio novu brend poruku i zaštitno lice za Bosnu i Hercegovinu, Amru Silajdžić-Džeko. Iz kompanije kažu da se baš ova žena savršeno uklapa u novu brend poruku kompanije Ljepota na moj način, kao osoba koja na jedinstven način izražava svoju prirodnu ljepotu. Ko sam ja da kažem bilo šta drugačije. :-)

Amra je promoter linije ruževa koja se pojavila u tekućoj kampanji a koja nosi naziv The ONE Colour Obsession.

DSC_0035

Da vidimo prvo, šta kaže Oriflame…

Započnite uzbudljivu igru s bojama, uz novi The ONE ruž za usne Colour Obsession sigurno ćete pobijediti. Ovaj revolucionarni ruž za usne osigurava nevjerojatno samopouzdanje jer će uz njega vaše usne plijeniti maksimalnu pozornost. Dolazi u 10 više nego odvažnih nijansi, s ChromaLoad tehnologijom koja pruža očaravajuće raskošnu boju. Prozračna formulacija osigurava 8-satnu hidrataciju, topi se u dodiru s usnama i daje kremastu završnicu.

Kažu da su ovo njihovi najodvažniji i naintenzivniji ruževi za usne ikad jer u jednom ružu dobijate potpunu pokrivnost, nevjerovatno intenzivnu boju, besprekornu ujednačenu završnicu i izuzetno ugodan osjećaj na usnama.

Ja sam imala priliku izabrati i testirati četiri nijanse, a to su: Nude Appeal, Pink Obssession, Coral Craze i Red Rage. Mišljenje koje ću iznijeti se odnosi samo na njih jer se definitivno ne ponašaju svi isto na usnama pa vjerujem da postoje oscilacije i kod boja koje nisam imala priliku koristiti.

Sve u svemu, ruževi dolaze u prekrasnim srebrnim ambalažama sa providnim poklopcem. Dizajn je jedinstven i zapravo mi se jako sviđa jer se vidi da je brend uložio dosta napora da napravi efektan i prepoznatljiv proizvod. Sve pohvale za to.

The ONE Colour Obsession ruževi dolaze u 10 nijansi koje su uglavnom u crvenim i ružičastim tonovima. Količina proizvoda je 3,7 g a cijena 20,90 KM s tim da trenutno traje promocija po kojoj ruževe možete naručiti po cijeni 9,95 KM.

DSC_0018

DSC_0031

Nisam ljubitelj preambicioznih i bombastičnih najava i opisa kada su makeup proizvodi u pitanju jer sam proizvod uglavnom veoma teško dostigne taj nivo i u praksi. Smatram da se baš to desilo ovaj put. A evo i zašto…

Od četiri karakteristike koje je proizvođač naveo da ćemo dobiti kupovinom The ONE Colour Obsession ruža, samo jedna je u potpunosti tačna, to je ugodan osjećaj na usnama. Ovi ruževi su jako kremasti i samim tim su i ugodni i ni malo ne isušuju usne! Interesantno je da ne trpe balzam kao podlogu, mnogo teže i neravnomjernije se nanose, tako da znate da usne moraju biti potpuno suve prije nanošenja ruža.

Moram istaći i da me čudi paleta nijansi s obzirom na teksturu. Ovakvi ruževi, koji su veoma kremasti se teško precizno nanose i postoji mogućnost da će se tokom dana dva sloja razliti preko ruba i izgledati neuredno. Isto tako, postojanost ruževa nije posebno dobra i nisam sigurna koliko je jednostavno ( i praktično, uopšte) ovakve nijanse nanositi iznova i iznova, više puta u toku dana. Ovdje mislim na tamnije boje, a takvih je više od pola.

Ako bih ja opisivala The ONE Colour Obsession ruž, rekla bih da su ovo lagani kremasti ruževi, ugodni na usnama te idealni za nošenje tokom dana uz obavezno korišćenje olovke za usne i apliciranje u dva sloja. Biće nosivi u predstojećem toplijem periodu kada definitivno nije sezona teških mat formula ali ukoliko želite postojan, pigmentovan ruž ovo ipak nije ta vrsta proizvoda.

Sada ćete vidjeti kako nijanse izgledaju uživo. Na  usne sam ih nanijela BEZ olovke u jednom sloju. Fotografije nisu dodatno obrađene, ovo je efekat na mojim usnama i ne mora značiti da će isto izgledati na vašim, koje možda imaju i dugačiju prirodnu boju. Imajte na umu i da ten igra važnu ulogu.

Nude Appeal

DSC_0002

DSC_0060

Pink Obssession

DSC_0006

DSC_0056

Coral Craze

DSC_0013

DSC_0061

Red Rage

DSC_0015

Najzadovoljnija sam sa Red Rage nijansom koja je zaista lijepa na usnama, ona ima i najbolju pigmentaciju i najljepše se nanosi. Nezadovoljna sam sa Coral Craze koja se neujednačeno nanosi i ne izgleda ni približno isto kao u katalogu kao i sa Nude Appeal koja je loše pigmentovana, presvijetla i jako loše stoji bez tamnije olovke ispod. Nijansa Coral Craze je lijepa proljetna boja koja ovih dana često nosim u jednom sloju, kao dnevnu varijantu koja se može lako popraviti u toku dana.


DSC_0091

DSC_0047

DSC_0086

DSC_0087

DSC_0078

DSC_0026

DSC_0044

A pobjednica Oriflame nagradne igre je ADNA ĆOSIĆKIĆ. Molim dobitnicu da se javi u inbox u roku od 48h. Hvala svima koji su učestvovali i na Facebook-u i na Instagramu.

Jeste li već prelistale novi Oriflame katalog?

Ukoliko nistem predlažem da odete na FB stranicu Nada Trkulja ili Instagram profil dream.and. art i pogledate sve novitete.Objavite komentar