ORIFLAME: The ONE EverLasting Precision tečni korektor

April 11, 2018

20180326_105409

Dugo vam nisam predstavila neki Oriflame proizvod pa mi je posebno zadovoljstvo najaviti jedan novitet koji se pojavio u tekućem katalogu (kampanja 04- 2018). Naime, Oriflame ponovo ima pregršt novina i ako slučajno propustim par kataloga uvijek se iznenadim koliko brzo i kvalitetno šire svoju ponudu. Ovog puta sam, izmedju ostalog, zapazila nove linije proizvoda za kosu, nove nijanse lakova u divnim pastelnim bojama i tečna mat sjenila.

Danas vam ipak pišem o The One EverLasting Precision tečnim korektorima koje sam testirala u proteklom periodu (a jednu nijansu sam skoro uspjela i potrošiti). Govori li to u prilog tome da se ovdje radi o jednoj pozitivnoj recenziji!? Hm…

20180326_105505

Oriflame kaže: Visokoefikasno prekrivanje bez potrebe za dodatnim nanošenjem. Precizni aplikator omogućava ciljano nanošenje, a FreshFix tehnologija pruža postojanost zahvaljujući bogatim pigmentima za besprekoran izgled čak i u uslovima visokih temperatura i vlažnosti.  Proizvođač tvrdi i da je korektor postojan i do 25 sati te da se može koristiti i za prekrivanje tamnih kolutova ispod očiju, crvenila, bubljica, za konturisanje…

The One EverLasting Precision tečni korektori dolaze u TRI nijanse: Light Nude, Fair Beige i Dark Beige. Izbor nijansi je sasvim dobar jer su pokrivena sva područja, imate različite boje koje dolaze u različitim podtonovima ali opet mislim da bi većini odgovarala Fair Beige jer je dovoljno neutralna a opet prilično svijetla.

Proizvod dolazi u količini od 5 ml što će vam uz svakodnevnu upotrebu biti dovoljno za otprilike dva do tri mjeseca.

Redovna cijena korektora je 14,90 KM s tim da do kraja aprila važi akcijska cijena od 7,95 KM.

20180326_105607

20180326_105617

Moje iskustvo sa Oriflame The One EverLasting Precision tečnim korektorom je dosta dobro. Već sam napomenula da ga koristim svakodnevno i uglavnom samostalno, ali ga ponekad miješam sa Wet n Wild ili Catrice. Sve zavisi od toga kakav efekat želim da dobijem, a evo i  zašto…

Ovaj korektor ima slabu do srednju prekrivnu moć koja meni najčešće odlično odgovara jer nemam problema sa izraženim podočnjacima a i nepravilnosti je sve manje. Znači posao posjetljivanja i blagog (kremastog) konturisanja odradi bez ikakvih problema. Što se tiče crvenila i bubuljica tu će mu trebati podrška u vidu nekog malo jačeg korektora.

The One EverLasting Precision tečni korektor se jako lijepo nanosi i odlično se blenda vlažnim beauty blenderom. Takođe ga možete utapkati i prstima ili nekom manjom bockalicom.

Sama ambalaža je dosta mala, stoper je uzak i potrebnu količinu proizvoda nije tako lako izvući van te ćete morati nekoliko puta izvlačiti spužvasti aplikator kako bi količina korektora bila dovoljna za cijelo lice. Ovo nekome smeta ali generalno, nije nikakva zamjerka. Bitno je da proizvod ne ističe suve dijelove i da dugotrajnim, svakodnvenim korištenjem ne isušuje kožu te bih ga mogla preporučiti i vama sa suvom i normalnom kožom, kao i nama sa mješovitom ili masnom.

Postojanost korektora na licu je dobra, s tim da sam ga ja nosila maksimalno 8-10 sati… Za 25 h nikako ne bih mogla garantovati, ako to uopšte ima smisla.

Oriflame The One EverLasting Precision korektor je potrebno odmah nakon nanošenja setovati nekim puderom u kamenu ili prahu jer će se u suprotnom uvući i sitne linije oko očiju ili bore. Ako uradite i ovaj korak, osiguraćete mu cjelodnevnu postojanost bez pomjeranja.

20180326_105640

Na fotografiji ispod vidite swatch svih nijanse, sa lijeva na desno, to su: Fair Beige, Light Nude i Dark Beige.

Odmah je jasno da su one potpuno različite i da vam vjerovatno neće biti problem da izaberete onu koja vam odgovara. Ja sam najviše koristila Fair Beige za područje ispod očiju a za prekrivanje nepravilnost Light Nude koja odgovara mojoj boji koži.

Ovaj korektor kao i sve ostale Oriflame proizvode možete poručiti preko Facebook stranice Oriflame Tim Nada Trkulja ili Instagram profila dream.and.art.

UPDATE (15.04.): Dobitnica poklon paketa Oriflame proizvoda je Zorana Jošilo. Nagradna igra je odigrana 04. aprila na društvenoj mreži Facebook. Čestitam djevojci i molim je da se u roku od 24h javi u inbox sa podacima.

20180326_110022

20180326_105432

Da li vam se sviđa ovaj korektor?

Koji je vaš omiljni Oriflame proizvod?Objavite komentar