OVNAK BEAUTY: Alat za šminkanje (recenzija)

April 5, 2018

DSC_0020


Ovnak Beauty ima širok asortiman proizvoda, odnosno alata za nanošenje makeup-a ( tu mislim na četkice za šminkanje, spužve, silikonske sunđere, blendere…). Iako iskreno nisam bila upoznata sa ovom ponudom, PR paketić me je namamio u najbliži CM i vrlo brzo sam se uvijerila u ovo što sam vam rekla. Ujedno, to je jedino mjesto na kom možete kupiti sve ove proizvode.

BLENDING & CONTOURING Ovalna četka

Cijena 11,55 KM

DSC_0051

DSC_0056

DSC_0054

Sigurna sam da ste ovaj oblik četke za nanošenje makeup-a već vidjele ranije. I ja sam, ali eto nikada ih nisam probala. Nisam ni očekivala ništa posebno ali ljudi moji… Ovo je najveće iznenađenje u cijelom paketu. Ova četka odlično radi svoj posao. Nemam ni jednu zamjerku osim što se na sam oblik, tačnije na način držanja četke u ruci, još nisam navijla.

Odličan proiozvod za nanošenje tečnog pudera ali i za blendanje kremastih kontura na licu. Dlačice su jako kvalitetne, veoma mekane i odlično se ponašaju pri radu. Ovo naravno nije jedina četka iz ove ponude, dostupno ih je još i većina je manja od ove koju sam ja testirala. Mislim da bih mogla otići po još jednu.

MACARON make up spužvica

Cijena 5,45 KM

20180324_153417

DSC_0029

DSC_0018

Ova preslatkoća je nešto najljepše što stoji na mom makeup stolu ali… Ovdje je sve osim izgleda problematično. Prvo oblik. Jako je teško nanijeti puder na bilo koji dio lica koji nije potpuno ravan. Macarons ne zalazi u uglove ispod očiju i predeo oko nosa, potpuno je nemoguće nanijeti puder na ta mjesta. Drugi problem je u samom sastavu ove spužvice koja, kada se nakvasi, uopšte ne uveća svoj obim, jako je gumasta i tvrda i nije ni malo prijatan osjećan dok ovim “kamenčićem” tapkate po licu.

Ovo je nešto što sigurno ne bih ponovo probala.

Ovnak beauty: Četkica za oči i obrve

Cijena 4,90 KM

DSC_0041

DSC_0047

Ovnak kaže da je ovo koso rezan kist koji možete koristiti za nanošenje sjenila uz rub oka i za popunjavanje obrva. Ja vam moram odmah reći da se slažem sa ovom tvrdnjom. Ovdje se radi o odličnom kistu za te namjene, dovoljno je čvrst, ima odličan oblik, dlačice su kvalitetne a i jako lijepo izgleda, zar ne?

Preporuka ukoliko tražite dobar a povoljan kist za oči i obrve.

Mermaid Blush Brush- četkica za rumenilo

Cijena 8,65 KM

DSC_0039

DSC_0031

DSC_0033

Hm… Opet jedna interesantna i jako lijepa četkica. Ne možete ni da zamislite izraz lica moje ćerkice kada ju je ugledala u PR paketu. Međutim, što se mene tiče ovdje postoji opet nekoliko problema. Prvo, ovo sigurno nije četka za nanošenje rumenila! I baš sam se iznenadila kada sam to pročitala na ambalaži jer već po samom obliku jasno da jedino može poslužiti za konturisanje lica praškastim proizvodima. Takođe sam negdje vidjela da se ovdje radi o prirodnoj dlaci. Skoro sam 100% sigurna da to nije tako, ovo su klasična sintetička vlakna.

Bez obzira na sve to, posao konturisanja može obaviti sasvim solidno ali samo u domenu nanošenja proizvoda za lice, blandanje je ipak nedostižna radnja za Mermaid Blush Brush. Ne znam da li vam treba ova četka… Ako ste kolekcionar, svakako… Ako niste, nikako!Jeste li uopznate sa asortimanom Ovnak beauty proizvoda?

Jeste li već probale nešto?3 komentara

Objavite komentar