Koliko puta sam bila u Zari bolje i da ne znate, ali sam tek u …
Potrebno vam je:
- 2 šolje malina (koristim uglavnom smrznute)
- 7-8 svježih urmi
- 3 velike kašike čia semenki
- par kapi limunovog soka
Postupak pripreme:
U šerpu staviti smrznute maline, očišćene i oljuštene urme i iscijedite par kapi limuna.
Kuvati 10-15 minuta i za to vrijeme, ukoliko je potrebno, urme dodatno izgnječite viljuškom.
Nakon toga sklonite šerpu sa vatre i ostavite isto toliko da se voće prohladi. Tek onda možete dodati chia semenke.
Sve dobro izmješajte i ostavite još pola sata. Za to vrijeme će džem dobiti potrebnu gustinu i potpuno se ohladite.
Stavite ga u teglicu i čuvajte u frižideru do 7 dana.
Ako želite zasladiti svoj džem možete na ovu količinu malina dodati 10 kapi tečne stevije, 2 kašike meda ili 3 kašike fruktoze. Ja ga pravim samo sa urmama i bude vrlo malo sladak ali vi možete probati i jednu od ove tri malo slađe varijante.
Takođe, umjesto malina možete koristiti bilo koje drugo voće.
Prijatno.
Da li vam se sviđa ova ideja?
Volite li ovakve recepte?