SUBRINA SATEN Conditioning Colour Cream (farba za kosu)

March 22, 2018

DSC_0069

Za danas sam vam pripremila recenziju Subrina Saten trajne farbe za kosu. Prvi post ovakve vrste je bio i više nego tražen jer me uvijek pitate da li se farbam, šta koristim i šta bih vam preporučila. Kako ranije nisam uzimala stvari u svoje ruke, već sam se farbala isključivo profesionalnim bojama u salonu, odlučila sam uraditi nešto drugo. Pronašla sam odličnu varijantu koja je jednako dobra a mnogo jeftinija.

Ja se zaista dugo farbam, eksperimentisala sam samo za vrijeme studentskih dana i već desetak godina koristim isključivo braon nijanse koje su približne mojoj prirodnoj boji kose, s tim da volim zimi biti nijansu tamnija a ljeti svjetlija pa čak dolaze u obzir i neki diskretni pramenovi. Ranije sam bojila kosu otprilike na svaka 3 ili 4 mjeseca ali zadnjih godina imam baš dosta sijedih vlasi i morala sam se prilično disciplinovati u tom smislu.

DSC_0084

DSC_0092

Subrina SATEN Conditionong Colour Cream je trajna boja za kosu koja ima savršeno uravnotežen sistem boje i njege. Proizvođač kaže da je uz to i postojana, da daje intenzivne tonove te da njeguje i štiti kosu a sve zahvaljujući ekstraktima badema i aktivnom keratinu. Bademov ekstrakt hrani i regeneriše strukturu kose te pomaže u njezi suve i osjetljive kože. Keratin prodire u unutrašnjost vlasi koja je bila izložena hemijskom procesu, što je dodatno učvršćuje te joj daje sjaj i elastičnost.

Meni je iskreno posebno značajna činjenica da je upotreba farbe jednostavna i praktična (čak i ako ste početnik). Dovoljno je samo da istisnete boju iz tubice u bočicu sa razvijačam, dobro protresete i možete početi sa farbanjem.

Pakovanje sadrži tubu od 50 ml boje, plastičnu bočicu za nanošnje sa razviječem u kremi (50ml) i kesicu sa balzamom za njegu kose (15 ml), a u svim promotivnim pakovanjima se nalazi i poklon- Precious Argan šampon za kosu.

Subrina SATEN farbe dostupne su u čak 25 nijansi a moram napomenuti da je ova linija posebno poznata po nijansama plave boje koje mogu posvjetliti kosu i za 4 nijanse. Takođe mi se jako sviđaju braon nijanse i tu sam imala pravu trilemu jer je izbor bio fantastičan.

Trenutno koristim nijansu 54 Dark Chocolate iz Subrina Saten linije a osim nje ovaj brenda ima još četiri druge linije farbi za kosu i to Charm, Butter Colour, Vivid, Creme Colour.

DSC_0093

DSC_0085

Nijansa Dark Chocolate je predivna braon sa vrlo blagim crvenkasatim odsjajem koji je vidljiv samo na jakoj dnevnoj svjetlosti. Ovo je zaista fantastična boja za nas brinete i drago mi je da sam baš nju izabrala. Imam jako gustu kosu koja je uz to trenutno i prilično duga, pa su mi za cijelu dužinu bila potrebna tačno dva pakovanja ove farbe (i ni mrvica nije ostala). :-)

Sada je prošlo 14 dana od kada sam ofarbala kosu u ovu nijansu i nakon toga sam je oprala još tačno 5 puta. Definitivo vam mogu reći da sam prezadovoljna rezultatima kao i sa postojanošću boje na mojoj kosu. Međutim, krenuću redom…

BOJA.

Moju već prilično tamnu kosu ova farba je obojila u nijansu identičnu nijansi na kutiji. Već sam napomenula da je crvenkasti odsjaj vidljiv samo na jakoj dnevnoj svjetlosti.

POKRIVANJE SIJEDIH.

Ovo je najbolji dio jer je ova farba odlično prekrila sve moje sijede (a to nije baš mali broj, tako da -svaka čast Subrina)!!!

SJAJ.

Boja ima sasvim prirodan blagi sjaj, ne bih se bunila ni da je intenzivniji, ali dobro.

ISUŠIVANJE.

Moja kosa je prilično njegovana i nema suvih i ispucalih krajeva, a takva je i ostala nakon farbanja. Nisam primjetila bilo kakvo dodatno isušivanje niti potrebu za dodatnom njegom nakon farbanja. Samo sam nastavila sa uobičajenom rutinom. Bez brige, ovo nije jedna od onih agresivnih farbi koja ima prejak miris amonijaka od koga vam kreću suze na oči. I da, farbu sam držala na kosi tačno 30 minuta.

ISPIRANJE.

Nakon prva dva pranja kose primjetila sam tragove farbe u vodi i na peškiru u koji sam uvila kosu desetak minuta nakon pranja. Nakon toga se to više nije dešavalo. Boja ima isti intenzitet i više uopšte se ne ispira.

CIJENA.

Cijena farbe je 5,40 KM ( u DM-u).

DSC_0091

DSC_0088

DSC_0095

DSC_0105

20180313_142853

20180313_142932

DSC_0100

Farbate li svoju kosu?

Da li ste probale Subrina SATEN farbe za kosu?

 Objavite komentar