CARMEX: Najpoznatiji balzam za usne na svijetu konačno i u BiH!

March 20, 2018

DSC_0220

Ukoliko volite balzame ili naprosto imate problema sa usnama i morate ih koristiti, onda ste sigurno čule za Carmex (ili ste se već počastile na nekom putovanju). Ja sam prije nekoliko godina imala priliku probati Carmex u teglici a danas vam, osim njega, predstavljam i identičan proizvod u tubici. I da, ovaj brend je konačno dostupan i u Bosni i Hercegovini! :-)

Carmex je čuveni američki brend za njegu usana. Nastao je 1937. godine kada je Alfred Woelbing počeo da smišlja formulu za njegu usana u kućnim uslovima i taj proizvod, u malim žutim teglicama, nudio apotekarima u svoj zemlji.

Mnogo toga je od tada do danas ostalo isto.

DSC_0256

Proizvođač kaže da Carmex njeguje, hidrira i umiruje suve i ispucale usne. Proizvod je potrebno ravnomjerno nanijeti na usne neposredno prije i nakon izlaganja kože suncu, vjetru i hladnoći.

Carmex Classic balzam za usne dolazi u dvije varijante. Prva je bijela prepoznatljiva plastična teglica sa limenim poklopcem. Radi se o lijepoj, kvalitetnoj ambalaži koja nije premala a i prilično je uočljiva pa ćete svoj Carmex vrlo lako ugledati bilo gdje da ga držite.

Carmex Classic ima gustu, voskastu teksturu koja nije previše tvrda i sam proizvod je zapravo jako maziv i ugodan na usnama. Svijetlo žuta boja daje klasičan, potpuno bezbojan film na usnama koji nije niti mastan niti ljepljiv. Osjećaj na usnama je zapravo je vrlo ugodan i lagan.

Specifičan miris mentola i vanilije je neobičan ali jako lijep, a blago hlađenje i peckanje koje osjetite na usnama traje svega par minuta. Znam da ovaj efekat nekima nije posebno ugodan, naročito ukoliko su usne prilično ispucale ali meni ni malo ne smeta.

DSC_0269

DSC_0302

DSC_0328

Carmex odlično njeguje usne a svakodnveno nošenje mat karmina i hladno vrijeme napolju ne zaslužuju ništa manje. Ovaj balzam zaista jako dobro nahrani usne i za stepenicu je ispred većine ovakvih proizvoda na našem tržištu. Najbitnije od svega je to što on ne njeguje samo površinski, zaista se lijepo upije i nekoliko sati nakon nanošenja osjetite da su usne i dalje makane i glatke.

Osim u teglici, Carmex Classic je dostupan i u mekanoj plastičnoj tubici sa crvenim čepom. Sastav ova dva proizvoda je identičan i ja iskreno nisam primjetila razliku u samom djelovanju. Oba podjednako dobro rade svoj posao samo je način nanošenja balzama drugačiji. To je odlična stvar jer Carmex u tubici možete ponijeti sa sobom u džepu ili torbici i nanijeti ga direktno na usne i kada niste kod kuće. A teglicu možete čuvati na svom kozmetičkom stolu i koristiti balzam ujutru prije šminkanja ili naveče prije spavanja.

Količina proizvoda koju dobijate je više nego odlična! Carmex u teglici ima 7,5 gr (odnosno 8,4 ml) a u tubici čak 10 gr (11,6 ml).

DSC_0245

DSC_0298

DSC_0331

DSC_0329

Ovo je definitivno jedan od najboljih balzama koje sa imala priliku da probam. Za razliku od većine drugih, on mi ne stvara potrebu da ga koristim previše često, dovoljno ga je nanijeti ujutru i uveče, osim možda u nekim ekstremnim situacijama kada je baš jako hladno, duva vjetar, ako sam prehlađena…

Carmex u Bosni i Hercegovini možete naručiti preko sajta i Instagram profila drogerija.ba a od narednog mjeseca će biti dostupan i u svim DM poslovinicama.

Cijena balzama je 5 KM.

DSC_0257

DSC_0267

DSC_0225

DSC_0281

DSC_0337

Da li ste probale Carmex ranije?

Ili to tek sada namjeravate učiniti?1 komentar

  1. Imala sam priliku probati obje ove verzije kao i klasicnu u stiku… i zaista sam ih voljela i s radoscu koristila…a ja neizmjerno volim balzame s tim osjecajem hladjenja/peckanja pa kod mene ima ogroman plus…Jedva cekam da stigne u prodaju :D

Objavite komentar