WET ‘N’ WILD COLOR ICON BLUSH – Mellow Wine

February 27, 2018

DSC_0259

Serijal Wet n Wild recenzija se nastavlja i sada je došao momenat da sa vama podijelim i utiske o Color Icon rumenilu u nijansi Mellow Wine. Ovo je četvrti proizvod koji sam testirala i postoji vjerovatnoća da ću pisati o još dosta njih. Navikle ste da vam predstavljam novitete a ovaj brend zaista ima puno toga u svojoj ponudi i već je veoma poznat po kvalitetnim proizvodima tako da i ja uživam u ovoj avanturi.

Nakon posta o WetnWild PHOTO FOCUS liniji (link) i recenzije o jednom od najpoznatijih drogerijskih highlighter-a (link), uživajte u jednom neobičnom rumenilu.

DSC_0260

Wet n Wild Color Icon postoji u pet nijansi i to su Pearlescent Pink, Rosé Champagne, Apri-Cot in the Middle, Fantastic Plastic Pink i Mellow Wine. Ne znam da li su sve dostupne i na našem tržištu ali za četiri sam sigurna što je opet sasvim dobar izbor. Međutim, za nekoga ko ne voli ružičaste nijanse na obrazima, ponuda nije pretjerano velika.

Rumenilo dolazi u količini od 5,85 g što je jedna korektna i što je najbitnije, potrošiva količina. Cijena Wet n Wild Color Icon rumenila je 7,80 KM.

DSC_0262

DSC_0274

Wet n Wild Color Icon rumenila dolaze u jeftinim plastičnim ambalažama sa jednom malom četkicom. Zaista mislim da je ovaj detalj potpuno nepotreban i da je sam pan rumenila toliko velik da bi ono izgledalo dovoljno lijepo i bez dijela za četkicu i same četkice.

Nijansa Mellow Wine je jedna od najljepših nijansi u mojoj kolekciji. Ovo je predivno mat, breskvasto smeđe rumenilo koje pristaje djevojkama srednje tamnog tena i odlično se slaže sa bronzerima.

Pigmentacija je nestvarno dobra i ovo je nešto što nekome odgovara a nekome ne. Nanijeti prepigmentovano rumenilo je malo zahtjevniji posao jer morate voditi računa o četkici kojom ćete aplicirati proizvod a potezi moraju biti lagani i nježni. Srećna okolnost se što se zaista jako lijepo blenda pa i u slučaju da malo pretjerate, postoji mogućnost da brzo sredite situaciju. Četkica mora biti puflasta i jako mekana i nikako ne pokušavajte koristiti ovu koju ste dobile uz rumenilo!

Tekstura rumenila je odlična, na dodir je nježno i baršunasto a prilikom nanošenja se vrlo malo trusi. U svakom slučaju, uvijek otresite višak proizvoda sa četkice, naročito kada imate posla za jako pigmentovanim proizvodima.

Postojanost je odlična, rumenilo lijepo sarađuje sa svim tečnim podlogama i puderima u kamenu i stoji na mjestu cijeli dan uz minimalni gubitak intenziteta.

DSC_0268

DSC_0284

DSC_0271

DSC_0270

Ovo je još jedan Wet n Wild proizvod koji vam preporučujem. Prije svega mislim da je proizvod kvalitetan, cijena je više nego pristupačna a nijansa posebna. Zanemarićemo ambalažu koja je stvarno jeftina i četkicu koju nećete nikada ni koristiti. U svakom slučaju, kupujete rumenilo, a ono je ODLIČNO!!!

DSC_0256

Koja nijansa rumenila vama najljepše pristaje?

Jeste li fan klasičnih ružičastih ili ste pak u potrazi za malo tamnijim nijansama?Objavite komentar