WET ‘N’ WILD Highlighting Powder – Precious Petals

February 23, 2018

DSC_0208


Dobar highlighter je proizvod koji najbrže podigne prašinu u beauty svijetu. Jedan takav je prije petnaestak dana došao i na moja vrata… Ne moram vam reći da ga koristim svaki dan od tada! Sa zadovoljstvom vam predstavljam Wet n Wild Mega Glo Highlighting Powder u nijansi Precious Petals.

Iako postoji ukupno pet nijansi, na našem tržištu su dostupne samo dvije, ova koju sam ja testirala i još jedna nijansa koja je dosta tamna i po meni uopšte nije za djevojke sa našeg podneblja (bar ne u ovo doba godine)! Bez obzira na sve, ukoliko ste ikada čule za Wet n Wild highlighteru, onda se vjerovatno radi o nijansi Precious Petals koja je najpoznatija i najprodavanija.

DSC_0227

DSC_0217

Wet n Wild Mega Glo highlighter dolazi u jednostavnoj plastičnoj ambalaži koja nije posebno kvalitetna jer je prije svega dosta tanka i ne ulijeva posebno veliko povjerenje. Znate da sam eseteta i to nije upitno ali dobar proizvod mi možete ponudi i bez ambalaže, kupiću ga!

Poklopac ovog highlighter-a je transparentan i primjetićete odmah, odlično zaštićen crnom naljepnicom. Možete biti potpuno sigurne da ni jedna radoznala duša nije mogla pipkati proizvod koji ste vi kupile. Ovo je sjajna vijest i sigurna sa da će svaka od vas koja je bar jednom kupila takav proizvod sada biti beskrajno zahvalna ovom brendu koji je mislio i na ovaj “detalj”.

Količina od 5,4 g je prilično mala u odnosu na većinu  drugih proizvoda ovakve vrste ali nekome ko ga bude koristio svakodneveno potrajaće možda i godinu dana. Aurin Highlighter sam potrošila za oko 9 mjeseci a imao je 5 grama.

Cijena Wet n Wild Mega Glo highlightera je 10,40 KM (5,4 Eura).

DSC_0224

Pigmentacija Wet n Wild Mega Glo highlightera je nesto nevjerovatno. Ja mislim da je ovo najpigmentovaniji proizvod u kamenu koji sam ikada probala. Iako površinski sloj ima sitni šimer on nije vidljiv na koži a to mi je jako sviđa jer se onda možete poigrati sa ovim proizvodom i na svakodnvenoj bazi bez bojazni da ćete izgledati napadno. Highlighter nanosim najčešće lepezastim četkicama od prirodne dlake ili nekim manjim pufnastim (sve zavisi kakav efekat želim postići). Proizvod se trusi prilikom nanošenja, posebno na samom početku korišćenja ali to nije ništa zabrinjavajuće, osim malo nereda prilikom apliciranja nećete imati većih neugodnosti.

Precious Petals je zlatna nijansa toplog podtona koja će idealno odgovarati srednje tamnoj koži. Međutim sve dok niste baš jako svijetli postoji šansa da laganim pokretima uspijete dozirati količinu.

Postojanost ovog Wet n Wild highlightera je takođe jako dobra, bez ikakvih problema stoji na mjestu 8-10 sati. Nekada se dešava da ovakvi proizvodi prosto nestanu nakon par sata ili vidno izgube intenzitet ali Precious Petals nema takvu tendeciju.

Sve u svemu, izgleda da se naše drogerije napokon pune odličnim kvalitnim brendovima koji nude jako dobre prozvode po prihvatljivim cijenama i jako sam uzbuđena zbog svih noviteta koje tek testiram i koje tek treba da vam predstavim.

Do tada uživajte Wet n Wild proizvodima za koje sam vam napisala recenzije a ovdje vas podsjećam i na tekst o Photo Focus tečnom puderu i korektoru (link).

*Wet n Wild je dostupan u svim Cosmetic Marketima u BiH a u Srbiji i Hrvatskoj je dostupan u DM-u.

DSC_0252

DSC_0242

DSC_0244

DSC_0231

DSC_0208


Volite li highlighter-e?

Da li vam se sviđa Wet n Wild Mega Glo?1 komentar

  1. I tako ja u zadnje vrijeme smanjujem svoju kolekciju sminke…Sve sto nisam.koristila neko vrijeme, poklonila sam ili bacila…i onda ti objavis ovaj post, a ja dolazim u napast da kupim jos jedan highlighter :D Bozeeee :)

Objavite komentar