L’Oréal Paris: Botanicals Fresh Care (Coriander)

February 16, 2018

DSC_0063


Imala sam posebno zadovoljstvo da među prvima na tržištu BiH probam novu liniju proizvoda koje je L’Oréal Paris počerkom godine lansirao na tržište. Osim ekskluzivnog pakovanja u kojem su ovi proizvodi došli na moju adresu, moram da pohvalim i jako lijep koncept cijele linije o kojoj ćete malo više saznati u  nastavku.

Botanicals Fresh Care je brand posvećen kreiranju luksuzne linije proizvoda za njegu kose obogaćene prirodnim sastojcima. Proizvode odlikuje visok kvalitet sirovina čemu pridonosi kvalitetan proces ekstrakcije te visoka koncentracija prirodnih sastojaka. Formule su bez silikona, parabena i umjetnih boja a ambalaža ovih proizvoda je napravljena od 100% recikliranog materijala.

DSC_0035

Botanicals fresh care dolazi u 3 posebne linije.

Šafranika je namjenjena suvoj kosi. Jedinstvena kombinacija ulja šafranike, kokosa i soje obnavlja suve vlasi i intenzivno hrani kosu. Ova linija je narandžaste boje.

Geranijum je namjenjen za beživotnu kosu. Jedinstvena kombinacija ulja geranijuma, kokosa i soje vraća hidrataciju i sjaj obojenoj i beživotnoj kosi. Ova linija je ružičasta.

I korijander, koji je namjenjen slaboj i oštećenoj kosi a ovu liniju sam i ja isprobala. Moćna kombinacija ulja sjemena korijandera, ulja kokosa i soje jača kosu od korijena do vrhova. Ova linija ima prepoznatljive zelene detalje.

Korijander (coriandrum sativum) je biljka koja potiče iz Južne Europe i sa Srednjeg Istoka a izgledom jako podsjeća na peršun. Bogata je eteričnim uljima, proteinima, vitaminom C i organskim kiselina, a ulje sjemena korijandera sadrži oko 70 posto linalola, kao i pineol, borneol, limonen i geraniol.

Loreal BOTANICALS FRESH CARE – SHAMPOO

 16,95 KM/400 ml

DSC_0068

Botanicals Fresh Care Shampoo dolazi u velikoj plastičnoj ambalaži od čak 400 ml. Šampon, kao i cijela linija sa korianderom ima jak i intenzivan biljni miris i ovo je ujedno jedina karakteristika koja bi nekome mogla zasmetati.

Šampon je providan i prilično rijedak, ali ne previše i za moju jako dugačku kosu potrebno je najmanje 5 do 6 pumpica za jedno šamponiranje. Ovo je odličan proizvod koji prvenstveno jako dobro očisti kosu i moje masno vlasište je pod odličnom kontrolom od kada koristim ovu liniju (iako ona prvenstveno nije za to namjenjena, ovo je očigledno kada je moja kosa u pitanju).

Što se sastava tiče… Tu je situacija doslovno- standardna! Na prvom mjestu voda a na drugom SLS. Znam da se neće svima svidjeti ova informacija i opet ponavljam da sam se ovom temom već puno putra bavila pa se neću ponavljati ni sada.

Cijelu Botanicals Fresh Care Coriander liniju sam koristila zajedno tako da vam ne mogu reći da li jedan ili dva proizvoda rade isti posao ali nakon mjesec mjeseca korišćenje sva četiri proizvoda, ja vidim jasnu razliku. Moja kosa je u ovom periodu nevjerovatno brzo porasla, ne opada kao ranije, ne masti se kao ranije i dlaka je punija.

 

Loreal BOTANICALS FRESH CARE – CONDITIONING BALM

16,95 KM /200 ml

DSC_0103

Botanicals Fresh Care Conditionig Balm je klasičan balzam za kosu koji dolazi u tubici od 200 ml. Koristi se nakon pranja tako što se obilno nansesete na kosu, ostavite par minuta da djeluje i temeljno ispere. Ne mogu reći da vidim posebne benefite i razliku između ovog i bilo kog drugog balzama (a još ovaj košta skoro 17 KM) ali zato su nam tu maske, koje u svakom slučaju preferiram i mnogo češće koristim.

Loreal BOTANICALS FRESH CARE MASQUE

19,95 KM /200 ml

DSC_0131

Botanicals Fresh Care Masque je proizvod koji radi odličan prosao. Dolazi u plastičnoj ambalaži od 200 ml i koristi se na način da je nanesete nakon pranja, ostavite da djeluje oko 5-10 minuta i temeljno isperete. Ne znam da li sam u pravu ali mi se čini da maska ima najintenzivniji miris i iako nije najljepši na svijetu, meni ni malo ne smeta. A evo zašto…

Nakon upotrebe maske, kosa je fenmenalna, dlaka je nekako punija (kao poslije farbanja, ako znate na šta mislim :-)), lagano se oblikuje, nije naelektrisana… Jako sam zadovoljna ovim proizvodom i prvog sam ga i potrošila.

Loreal BOTANICALS FRESH CARE STRENGHT POTION

19,95 KM /125 ml

DSC_0084

Botanicals Fresh Care Strength Potion je serum, mliječno bijele boje i lagane teksture. Dolazi u lijepoj plastičnoj ambalaži sa pipetom koja omogućava lagano doziranje proizvoda. Proizvod se koristi nakon kompletne njege odnosno pranja kose šamponom i nanošenje regeneratora ili maske i to tako što nekoliko kapi rasporedite na cijelu dužinu kose (koncentrišući s posebno na vrhove). Serum ne masti kosu, doslovno ga ni ne osjećate na kosi i odmah možete nanijeti i bilo koji drugi proizvod za oblikovanje kose i bez ikakvih problema je sušiti, fenirati ili bilo šta drugo.

Ovo je odličan proizvod i mislim da bi uz šampon i masku ova linija bila i više nego potpuna te da bih i ja bila podjednako zadovoljna sa efektima koje sam primjetila na svojoj kosi. U slučaju da posebno volite regeneratore, vi naravno možete kupiti njega umjesto maske ali vam želim reći da jedan od ova proizvoda zaista dovoljan!

DSC_0065

DSC_0132

DSC_0120

DSC_0127


Jeste li primjetile Botanicals Fresh Care linije na poliocama?

Ili ste možda već probale neki proizvod?Objavite komentar