ESSENCE CAMOUFLAGE FULL COVERAGE CONCEALER

February 9, 2018

DSC_0938


Essence Camouflage Full Coverage korektor imam već više od pola godine ali sam tek sada odlučila završiti ovaj tekst jer me nekoliko drugih recenzija zaista natjeralno na to. Iako volim pročitati sve, nekada imam utisak da neko piše o nečemu što nije ni vidio a ne koristio (da ne kažem, potrošio).

Dobro, evo kako stvari stoje.

DSC_0945

Proizvođač kaže da je ovo dugotrajni, visoko pigmentovani korektor kremasto- tečne teksture koji pouzdano prekriva tamne krugove ispod očiju kao i ostale nepravilnosti na koži. Za prirodan, svjež izgled.

Korektor dolazi u ambalaži od 5 ml a dostupne su dvije nijanse- 05 ivory i 10 nude. Ja sam dobila svjetliju i o njoj pišem recenziju.

Cijena korektora je oko 3 Eura.

DSC_0944

Ambalaža je korektna, sasvim funkcionalna i dovoljno kvalitetna. Sundjerasti aplikator omogućava lako nanošenje i odlično dozira proizvod. Možda je bolja riječ “štedljivo” ili sam samo ja navikla da količina proizvoda na sunđeru bude bar duplo veća pa me ovo ni malo ne veseli.

Essence Camouflage Full Coverage korektor ima srednju prekrivnu moć i ukoliko nemate posebno velike probleme na licu ili na podočnjacima on će obaviti odličan posao. Znate da ja tražim samo highlight i ujednačenu boju kože ali opet neki korektori čak ni to ne mogu da daju. Ovaj može. I ne samo da može, nego i izgleda odlično na koži, postojan je i uopšte se ne uvlači u borice. A uz to nijansa 05 Ivory mi savršeno odgovara u ovom zimskom periodu.

DSC_0941

DSC_0943

DSC_0951

DSC_0958

DSC_0959

Essence Camouflage Full Coverage korektor je prozračan, jako lagan na koži, ne ističe suve dijelove i ne oksidira! Brzo se setuje pa ga ne treba predugo ostaviti koži prije blendanja. Sa mrvicom pudera u prahu/kamenu, ostaje na mjestu satima!

E sad, pitate se u čemu je razlika između ovog korektora i Catrice Liquid Camouflage.

Prvo, sva sličnost se zavržava u tome ga imaju sličan naziv! Dobro, imaju i istu količinu proizvoda i sličnu ambalažu.

To nisu isti korektori iz nekoliko razloga. Prvo, Catrice je kremastiji, dosta sporije se setuje i ima bolju prekrivnu moći. Sa druge strane dosta je teži na licu od Essence Camouflage Full Coverage korektora i zna se malo uvući u bore oko očiju dok Essence neće. Takođe, je i malo skuplji, ali samo malo! :-)

Ako me pitate koji korektor da kupite od ova dva, rekla bih vam da vam trebaju oba jer ćete Essence koristiti za svaki dan (školu, fakultet ili posao) a Catrice će vam odlično poslužiti za veče i dane kada radite full šminku. Takođe, ukoliko imate mlađu kožu i nemate previše nepravilosti preporučujem Essence.

DSC_0957

DSC_0946


Jeste li probale ovaj korektor?

Ukoliko jeste, podijelite svoje utiske sa mnom.7 komentara

  1. Meni je ovaj Essence los pravo, isto kao da ga nisam ni stavila… Dok mi je Catrice bas super, meni taman prekrivanje za svaki dan. Za noćnu varijantu najvise volim Max Factor Pan Stick. Očigledno sam ja tip koji voli jače prekrivanje :D

      1. A meni je težak za ostatak lica ali za podrucje ispod ociju mi je super, naravno kada se blenda vlaznim beauty blenderom… A za moje ogromne podočnjake ne postoji nista preteško 😂

    1. Pa vjerujem ali zato znam da većina djevojaka ima problem pronaći dovoljno svjetao korektor ( i puder) pa evo, neka ovo bude njihova satisfakcija. :-)

  2. Ja sam nedavno kupila ovaj esence camouflage cisto da probam i ja sam zaista prezadovoljna odlicna moc prekrivanja kako tamnih mrlja na licu tako i podocnjaka naravno pozeljno ga je koristiti na mladjoj kozi jer naglasava sitne borice jer mu je tekstura takva….inace sam profesionalni sminker 😁

Objavite komentar