MAC Blot Powder Pressed – Light

February 2, 2018

DSC_1288


Odlučila sam nastaviti sa recenzijama za MAC jer sada zaista ima svrhe pisati tekstove na ovu temu. Nakon posta o Mac Mineralize Skinfinish-u u nijansi Soft & Gentle, danas vam pišem o MAC Blot Powder -Pressed, puderu za matiranje lica.

Masna i mješovita koža zahtjevaju nekoliko specifičnih koraka prilikom šminkanja, pa čak i kada je svakodnevni makeup u pitanju jer zaista ne možemo dozvoliti da nam se na licu, nakon sat vremena, pojavi sebum i uništi kompletnu šminku još prije pauze za doručak. Kvalitetan puder u prahu ili kamenu je uz dobru podlogu (tu mislim na kremu za dnevnu njegu i bazu) jedan od najvažnijih koraka kada je šminkanje u pitanju. Većina djevojaka sa takvom kožom će se složiti da efikasno (čitaj: višesatno) matiran ten, jednostavno nema cijenu. Ali zaista nema cijenu!

DSC_1263

DSC_1269

MAC Blot Powder Pressed je presovani puder za matiranje, tj. puder u kamenu ali ovaj brend ima i verziju u prahu, iako meni lično to nije najdraža opcija, volim kada su ovakvi proizvodi u kamenu jer su jednostavniji za korišćenje i lakše ih je nositi sa sobom svaki dan.  U svakom slučaju, način nanošenja i efekat na koži bi trebao biti isti.

Proizvođač kaže da je Blot Powder Pressed jedinstveni presovani puder koji matira, daje minimalnu prekrivnu moć i koji je idealan za profesionalnu upotrebu i male popravke makeup-a tokom dana.

MAC Blot Powder Pressed ima 12 grama, rok trajanja mu je 24 meseca, a cijena oko 55 KM. Puder je dermatološki i oftamološki ispitan i nije komedogen.

Što se ambalaže tiče, tu MAC u startu kupi ocjenu 10/10 jer je ambalaža kvalitetna, praktična i lijepa a to je i više nego dovoljno. Ogledalce sa unutrašnje strane poklopca i mala mekana spužvica su samo dodatni plus jer je MAC mislio na to da ovakve proizvode jednostavo moramo nositi sa sobom i koristiti ih i po nekoliko puta dnevno kada smo van kuće.

DSC_1259

DSC_1258

Nijansa LIGHT je jako svijetla, skoro bijela ali ovaj puder neće dodatno posvijetliti kožu ili tečni puder koji ste prethodno nanijele. Čak ne bih rekla da se uopšte vidi na koži! Imam i nijansu MEDIUM koja mi je već pri kraju pa nije bila naročito lijepa za objektiv, ali obje nijanse su za djevojke svjetlijeg tena i teško da ćete pogrešiti bilo koju da izaberete.

MAC Blot Powder ima predivnu teksturu, uopšte se ne trusi prilikom nanošenja i jako sporo se troši. Ovo je puder koji mi traje neuporedivo duže od svih drugih sličnih koje imam a koje slistim u prosjeku za tri mjeseca, MAC Blot Powder mi traje, bez pretjerivanja, duplo duže!

Na licu izgleda odlično, prvo zato što predivno zagladi kožu a drugo zato što se uopšte ne vidi da ste nanijele dodatni sloj na lice. Ali, ne treba pretjerivati sa količinom, ni slučajno. Dovoljno je da lijepom pufnastom četkicom samo jednom blago pređete preko pudera i tu količinu lijepo rasporedite preko lica ili samo preko T zone. Možete ga koristiti i samostalno, ukoliko nemate problematičnu kožu i tražite samo matiranje.

E sada najbitnija stvar, sa ovim puderom moja JAKO masna T zona je pod kontrolom najmanje 3- 3,5 sata. Sve zavisi od tečnog pudera koji nanesem ispod. Ukoliko je to recimo EL Double Wear onda sam matirana i duže a ukoliko koristim Maybelline Super Stay, onda kraće. U svakom slučaju, prosjek je odličan a to je bitno. Ovaj puder je jedan od najkvalitetnijih koje sam ikada koristila.

Da sumiramo… MAC Blot Powder ima odličan omjer kvaliteta, količine i cijene i zaista je jedna isplativa investicija. Preporučujem vam ovu kupovinu a vi mi pišite svoje utiske nakon toga!!!

DSC_1270

DSC_1279

DSC_1260

DSC_1274

DSC_1277

DSC_1257


Jeste li koristile Mac Blot Powder?

Kakva su vaša iskustva?Objavite komentar