ZIAJA ARGAN & TSUBAKI OILS – linija za oštećenu kosu

January 26, 2018

DSC_0155

Uvijek mi je posebno drago kada imam priliku da vam predstavim jedan novi brend ili brend koji do sada nisam spominjala na blogu. Ziaja je poljska marka koja se na našem tržištu pojavila relativno skoro jer koliko znam onu su se prvo pojavili u Crnoj Gori kasnije u Srbiji i na kraju su došli i na naše tržište. Ja sam zaista davno imala priliku da koristim Ziaja gelove za tuširanje (još se sjećam jarko narandžaste ambalaže gela za tuširanje sa narandžom, preeedivan je)… Koristila sam i kreme za ruke i losion za tijelo. A sada sam dobila priliku da testiram proizvode za kosu!

Ziaja Argan & Tsubaki Oils je linija za suvu i oštećenu kosu sa uljem argana i japanske kamelije. Radi se o veoma pristupačnim proizvodima koji su dostupni u svim CM marketima.

Ziaja Argan & Tsubaki Oils Smoothing Shampoo

5,20 KM / 300 ml

DSC_0119

DSC_0130

Ziaja Argan & Tsubaki Oils Smoothing Shampoo je šampon za zaglađivanje kose sa termalnom zaštitom. Namjenjen je za suvu i oštećenu kosu koja je izložena agresivnim frizerskim tretmanima. Ziaja kaže da šampon pruža optimanu hidrataciju, da daje zdrav sjaj kosi i da će vlasi zaštititi od toplote prilikom feniranja i oblikovanja kose.

Šampon ima predivan, bogat miris i s obzirom da cijela linija isto miriše možete biti sigurni da će i vaša kosa tako mirisati dosta dugo nakon pranja. Jako mi se sviđa ova parfemska nota kojom je Ziaja obogatila svoju Argan & Tsubaki Oils liniju. Što se sastava tiče tu je situacija ista kao kod većine šampona na našim tržištu, na prvom mjestu je voda, na drugom SLS (sve sam već ranije napisala što biste trebale znati o ovom sulfatu pa se neću ovdje ponavljati).

Šampon je prilično rijedak i ima boju meda, koja je zaista iznenadila prilikom prvog korišćenja. Obično su šamponi bijeli ili providni, naročito u ovim neprovidnim ambalažama. Zaosta mi je žao što ovaj šampon nema transtaprentnu bočicu kad već tako lijepo izgleda. :-)

Šampon dosta dobro opere kosu, tu zaista nemam posebnih zamjerki. Ali sam primjetila da je dosta jak i da prosto iziskuju dodatnu njegu, u ovom slučaju masku i serum.

Ziaja Argan & Tsubaki Oils Smoothing Hair Mask

6,50 KM/ 200 ml

DSC_0136

DSC_0142

Ziaja Argan & Tsubaki Oils Smoothing Hair Mask je takođe namjenjena za suvu i oštećenu kosu koja je izložena agresivnim frizerskim tretmanima. Maska je bijele boje, gusta je i veoma jednostavna za upotrebu. Nakon što operete kosu uzemete veću količinu maske, umasirate i ostavite da djeluje 3 do 5 minuta.

Maska je možda i najbolja karika u ovom Argan & Tsubaki Oils lancu. Radi odličan posao, kosa je glatka, nahranjena i lagano se oblikuje. Ne bih rekla da je posebno zaglađena ali moja kosa je jako kovrdžava pa je to ipak teško primjetiti.

Maska sadrži Cetearyl Alkohol koju doista spada u grupu “dobrih alkohola” ali morate voditi računa o tome da proizvode koji ga sadrže ne koristite dugo u kontinuitetu jer on ima sposobnost da se vremenom izmiješa sa prirodnim sebumom i da stvori efekat da vam kosa izgleda prljavo i neuredno.

Ziaja Argan & Tsubaki Oils Smoothing Hair Serum

 8,20 KM / 50 ml

DSC_0128

DSC_0117

Ziaja kaže da će ovaj serum nahraniti kosu, ostaviti je sjajnu i mekanu te da se može koristiti na mokru i suvu kosu.

Moja kosa obožava ulja za njegu i rijetko kada se nesi da mi neko ne odgovara… Ovo je fenomenalno jer ne ostavlja mastan trag, hrani kosu i ukoliko imate jako suve krajeve smijete slobodno da ga nanesete obilniju količinu a da ne zamastite tek opranu kosu. Odličan proizvod!

DSC_0143

Jeste li koristile Ziaja proizvode za kosu?

 Pišite mi ako jeste…1 komentar

  1. Trenutno koristim ziaja proizvode za kosu od kozijeg mlijeka i prezadovoljna sam. Kosa je glatka, ravna i sjajn. Tople preporuke. 😀

Objavite komentar