AVON MARK EPIC LIPSTICK

January 22, 2018

DSC_0001

Navikli ste da vam predstavim svaki Avon novitet koji se pojavi na tržištu i ovaj put ste me preduhitrili sa pitanjima za recenziju jer ste je tražili i prije nego što sam ruževe imala u rukama. Iz tog razloga sam odlučila što prije napisati svoje utiske i podijeliti ih sa vama.

Naime, Avon je u kampanji 2/2018 na tržište izbacio seriju potpuno novih ruževa. Radi se o Mark Epic Lipstick-u koji dolazi u 17 fantastičnih nijansi. Zaista se ne sjećam da sam skoro vidjela bolju i ljepšu kolekciju! Svaka čast Avon-u na ovakvoj selekciji…

DSC_0186

DSC_0021

DSC_0023

DSC_0022

Avon Mark Epic ruževi dolazi u klasičnom četvrtastom pakovanju koje je kvalitetno, upečatljivo i praktično. Naziv nijanse se nalazi na maloj okrugloj naljepnici na dnu svake ambalaže a ostale informacije su na plastičnoj foliji. Količina od 3,6 g je odlična a cijena i više nego pristupačna, ruževi koštaju 5,90 KM (u kampanji 2/2018).

Da vidimo šta kaže Avon o svojim ruževima…

  • NAJINTENZIVNIJA BOJA  – ovi ruževi imaju 2x više pigmenta od klasičnih Avon ruževa.
  • NEVJEROVATNA POSTOJANOST – zahvaljujući formuli koja sadrži prajmer, boja ostaje na usnama satima.
  • SAVRŠENA GLATKOĆA – usne su glatke, mekane i hidratizirane.

DSC_0070

DSC_0068

DSC_0065

Avon Mark Epic ruževi zaista imaju odličnu pigmentaciju i definitivno bih potvrdila konstataciju da sadrže (najmanje) dva puta više pigmenta od svih ostalih Avon klasičnih ruževa. Boja je intenzivna, bogata i daje punu pokrivnost usnama već u jednom laganom sloju. To je najuočljivije kod crvenih i koralnih nijansi.

Postojanost ruževa na usnama je takođe dobra, boja zaista ostaje satima ali ne toliko dugo kao kod Avon Mark tečnih ruževa, na primjer. Međutim, to nije bilo ni za očekivati jer ove dvije formule nemaju previše sličnosti (osim izrazito dobre pigmentacije). Epic su klasični kremasti ruževi i za jedan takav proizvod oni nude izvrstan kvalitet.

Sve nijanse imaju jako lijepu teksturu, kremasti su i lagano klize po usnama.

Nisam radila swatch-eve svih nijansi na usnama ali sam vam ih zato prikazala na ruci i to tako što sam ih podijelila u tri cjeline. Prvu čini pet nježnih, nude nijansi koje su odlične za svakodnevni makeup. Vidjećete koliko su boje divne, izuzetno su nosive a posebno su prelijepe Rose Outlook i Blushing Beauty. Ove dvije nijanse nosim svaki dan na usnama i kombinujem ih sa roskastim i nude olovkama.

(Ispod svake slike sa swatch-evima se nalazi redoslijed nijansi sa nazivima).

DSC_0083

DSC_0077

Drugu grupu čine nevjerovatno pigmentovane ciklama i crvene nijanse. Ne mogu vam opisati koliko je bilo teško skinuti ove swatch-eve sa ruke!!! Ovdje pobjedu odnose božanstvene crvene Red Extreme i Berry Bold i moj favorit Extreme Mauve.

DSC_0105

DSC_0096

U trećoj grupu su specifične, jedinstvene nijanse u koje ćete se prosto zaljubiti. Svaka je posebna na svoj način i svaka zahtjeva olovku kao bazu. To su dvije stvari koje iz razlikuju od svih ostalih nijansi u kolekciji. Plava (Blue Suede) je moj apsolutni favorit!!! Oduševljena sam kako ova boja stoji. A moram spomenuti i Heart Breaker koja je odlična za veče! Jedino nisam ljubitelj jarkih ružičastih i ljubičastih nijansi a to su prve tri koje vidite na fotografiji ispod.

DSC_0119

DSC_0110

Evo kako neke nijanse izgledaju na usnama. Sve su nanešene u samo jednom sloju i bez olovke. Odmah ćete primetiti da tamnije prosto zahtjevaju iscrtane ivice ali to nisam htjela uraditi jer bi intenzitet boje i sama nijansa izgledali malo drugačije!

Blushing Beauty

DSC_0140 

Luv U

DSC_0163

Extreme Mauve

DSC_0151

Red Extreme

DSC_0178

Be Loud

DSC_0170

Blue Suede

DSC_0153

Avon Mark. EPIC ruževi su najbolji kremasti ruževi koje je ova kompanija ima u ponudi, probala sam vjerovatno sve kolekcije i ne mogu da se sjetim da mi se neka toliko dopala kao ova. A sigurno ne postoji niti jedna koja ima najmanje 10 savršenih nijansi!

DSC_0128

Jeste li već naručile svoj Avon Mark Epic ruž?

Da li vam se sviđaju ove nijanse?1 komentar

Objavite komentar