CAMELEO Anti Demage linija za oštećenu kosu

January 5, 2018

DSC_1545


Nakon što sam prvi paket Cameleo proizvoda proslijedila vama, ovaj drugi sam odlučila testirati jer je namjenjen mojoj kosi i zaista je obećavao. Radi se o Anti Damage liniji za oštećenu kosu a imala sam priliku koristiti šampon, regenerator i masku.

Cameleo je dio Delia Cosmetics-a i njihov kompletan asortiman možete pronaći u CM-u. Cjenovno su jako prihvatljivi a primjetila da su često i na akciji pa se svakako isplati kupiti i probati nešto novo. Naročito ukoliko ne želite davati puno novca za proizvode za kosu i nemate previše problema na ovom planu.

DSC_1511

DSC_1515

Znate li šta je keratin, odakle tolika popularnost proizvoda koji ga sadrže i šta ova riječ zapravo znači?

Prirodni keratin predstavlja protein koji služi kao zaštita epitelnih ćelija koje se oštećuju putem stresa ili spoljašnjih faktora. On predstavlja glavnu komponentu kose, noktiju i kože. Čak 90% svake vlasi sastoji se od keratina i (zavisno od količine vlage u okolini) 5-10% vode. Keratin djeluje na spoljašnju zaštitu kose ali se isto tako nalazi u samom korijenu vlasi. Međutim, on se vremenom troši, doslovno nestaje iz našeg organizma a na kosi se to itekako primjeti. Postoja suva, sklona mršenju, lomljenu i teško se oblikuje.

Tako da, ukoliko imate jako oštećenu kosu ili želite ojačati svoju kosu i učiniti je otpornijom, nema razloga da ne iskoristite prednosti proizvoda za njegu i oblikovanje kose koji sadrži keratin. On doslovno “zaključava” vlažnost unutar dlake i već vam je jasno koliko to doprinosi kvalitetu dlake.

Cameleo Salt-Free Keratin Shampoo

4,95 KM / 250 ml

DSC_1529

Šampon dolazi u duguljastoj, uskoj bočici sa pumpicom na vrhu. Jedini problem koji imam sa ovim pakovanjem je taj da pumpica izbacuje malo proizvoda pa mi je potrebno dosta vremena kako bih istisnula dovoljnu količinu šampona. Ja imam dugačku, jako gustu, kovrdžavu kosu i  zaista mi treba puno proizvoda i dva šamponiranja kako bih je temeljno oprala.

Šampon se jako brzo ispira, to mi se najviše sviđa a kosa je nakon pranja škriputava i rastresita.

Sve u svemu, ovaj šampon jako lijepo odradi svoj posao, više od toga ne mogu ni očekivati. Ima srednju gustinu, potpuno je providan i lijepo miriše (kao i cijela linija, uostalom).

Cameleo Salt-Free Keratin Conditioner

4,45 KM / 200 ml

DSC_1534

Regenerator iz ove linije mi je privukao više pažnje. Djelovanjem i konzistencijom jako podsjeća na masku i dosta sporo se troši zbog toga. Nisam ljubitelj klasičnih regeneratora i mnogo češće koristim maske jer bolje nahrane kosu i jednostavno vidim bolje rezultate jer je kosa zdravija i mnogo lakše se oblikuje. Cameleo regenerator ima miris koji se zadržava na kosi i jako mi prija činjenica da ovaj proizvod ne sadrži parabene, soli ni sintetičke boje. Ipak, na drugom mjestu (odmah iza vode) je CETYL ALKOHOL ali isti spada u tzv. manje štetne alkohole. To je masni alkohol dobijen sapunizacijom određenih biljnih ulja. Koristi se kako bi proizvod bio lijepe teksture i stabilan. Pa eto, oprošteno je! Ovaj sastojak morate izbjegavati u proizvodima za kožu, posebno lice, jako je komedogen!

Nakon ovog regeneratora kosa je zaglađena, mekana i predivno miriše. Jednostavno se oblikuje, dlaka je sjajnija i punija a dodir! Odličan proizvod, možda i najbolji u cijeloj liniji.

Cameleo Keratin Hair MASK

6,75 KM/ 200ml

DSC_1527

Cameleo Keratin Hair Maska je proteinska maska za kosu. Koristi se u slučajevima kada vam je tretirana blanšom, farbom i potrebna joj je dodatna njega. Proteinske maske se koriste rijeđe od hidratantnih i ne drže se duže nego što je to naznačeno na ambalaži jer mogu ukrutiti kosu.

Cameleo Keratin Hair Maska se koristi nakon šamponiranja na vlažnoj kosi i potrebno je ostaviti da djeluje oko 3 minute. Proteinske maske možete koristiti jednom sedmično a posebno vodite računa da je nanesete svaki put kada planirate da peglate kosu ili uvijate kako biste je zaštitili od toplote!

Pakovanje koje je meni stiglo na testiranje sadrži samo 50 ml što mi je bilo dovoljno za dva korišćenja. Iako mi se čini da bi ovo mogao biti ozbiljno dobar proizvod ne mogu suditi o tome dok ne probam full size pakovanje!

Maska je izuzetno hranjiva, to ćete primjetiti već nakon prvog korišćenja. Kosa je jako lijepa nakon nje, nije premekana ali je nekako bujnija, življa i djeluje zdravo.

DSC_1546

DSC_1523Jeste li nekada probali Cameleo proizvode za kosu?

Da li vam se sviđa ova linija?2 komentara

  1. evo nikad cula za ovo. mozda ni nema toga kod nas u HR. nadam se da dugorocno imaju dobar rezultat jer ovako svi obecavaju puno i priznajem da su me privukle recenzije :D

Objavite komentar