Tečni puderi koje trenutno koristim (zima 2017.)

December 30, 2017

DSC_1218Jedan od najčitanijih postova iz 2016. godine je bio onaj o tečnim puderima koje sam tada aktivno koristila. I sada ću vam ovdje ostaviti LINK te recenzije ali ste mi ponovo tražili istu temu i evo sada vam, na kraju 2017. godine, donosim novi post na istu temu. Primjetićete da su dva pudera i dalje tu, to su Catrice HD Liquid Coverage i Loreal Infallible 24h- Matte i sada vam je već sigurno jasno da su to moji drogerijski favoriti. Ostalih pet je tu i razlilčitih razloga, neke testiram već dugo, neke sam tek dobila ili kupila a evo i detaljnijeg pregleda u nastavku…

LLUMS – TRUE SKIN FOUNDATION / cijena oko 5 Eura

DSC_1235

Ovo je puder koji imam već nekoliko mjeseci i kao što vidite još uvijek ga koristim iako sam vam recenziju o njemu davno napisala (link). I ne samo njega, već sva tri Llums proizvoda koja imam i jako sam zadovoljna ovim brendom. Na žalost dostupan je samo u Srbiji ali ukoliko ikada budute u prilici da nabavite neki od ovih proizvoda, nećete se pokajati.

Što se tiče True Skin tečnog pudera, i sada imam isto mišljenje o njemu i veoma često posegnem za ovom tubicom. Ipak, smatram da ovo nije podloga za svaki dan, osjećam ga na licu i vidi se na dnevnoj svjetlosti ali je zato za noć… BOMBA!

MAX FACTOR- FACE FINITY 3IN1 /cijena oko 10 Eura

DSC_1231

Znate li ko mi je “prodao” ovaj puder? :-)

Ako ste ikada pogledali neki video Dejane Erić ne vjerujem da niste kupile Max Factor Face Finity 3in1 puder!!! Ma kupile ste ga sigurno. Nikada mi prije nje niko nije toliko nahvalio ovaj puder a ja joj toliko vjerujem da bih ga probala i da je deset puta skuplji.

E sad, moram se složiti da se ovdje radi o dobrom proizvodu ali evo, ja još uvijek nisam napisala recenziju a mislim da vidite na fotografiji da je bočica skoro prazna! Ne mogu da sumiram utiske jer mi se svaki put drugačije ponaša na licu ali on jako lijepo prekriva, matira ali samo nanošenje zna da traje a volim malo gušće pudere i više volim raditi sa onim koji se malo brže suše jer ja nemam vremena da se šminkam pola sata a rijetko se sama šminkam za specijalne prilike (kojih u suštini i nemam previše).

Sve u svemu, potrudiću se da recenzija bude on line prije nego što ova bočica završi u potrošenim proizvodima.

BOURJOIS – 123 PERFECTION /cijena oko 14 Eura

DSC_1237

Stvarno sam dugo željela probati Bourjois 123 Perfect tečni puder i svaki put (kao i sada) imam toliko otvorenih bočica da me je sramota dati 30 KM za još jedan za koji ne znam ni kakav je ni da li ću ga ikada potrošiti. Ali evo, i ovu sam znatiželju zadovoljila.

Pa ovako, iako ga koristim malo manje od mjesec dana mogu reći da mi se jako sviđa ali i da me ne podsjeća ni na jedan drugi. Stvarno je neobičan, posebno ova nijansa koja ima maslinasti podton. Puder je jako postojan, dobro prekriva i ima polu mat završnicu. Ali sve detalje vam donosim u posebnoj recenziji koja je u planu.LOREAL – INFALLIBLE 24H- MATTE /cijena oko 8 Eura

DSC_1242

Ne znam da li treba bilo šta da kažem kada je Loreal Infallible puder u pitanju. Ovo je druga tubica u nijansi 20 a potrošila sam i jednu u nijansi 22. Obožavam teksturu ovog pudera, volim full coverage efekat koji mi daje, nije toliko primjetan na licu i izuzetno je postojan. Ovo je puder koji sarađuje sa svakim prajmerom koji imam!

Link za recenziju vam ostavljam ovdje.

MANHATTAN- POWDER MAT MAKE UP /cijena oko 6 Eura

DSC_1245

Manhattan je prvi tečni puder u koji sam se smrtno zaljubila, a bilo je to jako davno (na prvoj godini fakulteta). Možda nije najsavršenija podloga ikada ali iskreno mislim da je dosta blizu toga. Ovo je puder koji košta oko 6 Eura i sigurna sam je jedan od najboljih koji ima potpuno prekrivnu moć. Naravno da sam vam već napisala recenziju na blogu (link).

CATRICE – HD LIQUID COVERAGE /cijena oko 5 Eura

DSC_1232

Catrice HD Liquid Coverage Foundation je uz Catrice Liquid Camouflage najbolji drogerijski proizvod ubjedljivo. Ne znam da li više volim ovaj puder ili korektor ali ih uvijek imam u kolekciji a i u zalihama. Odlični, pristupačni, kvalitetni proizvodi koje morate probati, ukoliko to već niste učinile.

AVON – TRUE SKIN COLOUR /cijena oko 5 Eura

DSC_1240

Avon True Colour je u početnoj fazi testiranja, treći put! :-) Nikada nisam koristila Avon pudere i iz čiste radoznalosti sam odlučila probati baš ovaj… Nisam sigurna da li sam donijela pravu odluku jer se iza predivne, jako kvalitetne ambalaže krije prilično loš proizvod.

I tako je Avon True Colour dobio i svoju treću šansu, baš u decembru, i tako upao u ovu grupu pudera koje trenutno koristim. Napisaću vam recenziju sigurno.

DSC_1254

DSC_1251

DSC_1262


Koji tečni puder koristite trenutno?

A koji je vaš favorit?1 komentar

  1. Lorealov je definitivno jedan od favorita. ovaj od Catrice-a bi bas htjela probat iako je meni velika muka kupovati tekuce pudere jer nikad ne znam pogodit nijansu i isprobavam valjda sat vremena koji je kakav haha

Objavite komentar