MAC Mineralize Skinfinish : Soft & Gentle (recenzija)

December 18, 2017

DSC_1089

Recenzija za čuveni Mac Soft & Gentle stoji u pripremi već jako dugo a kako je ovaj brend konačno dostupan i u Bosni i Hercegovini red je da vam počnem recenzirati proizvode koje ja imam i koje koristim godinama. Ipak, ne mogu reći da me ponijela euforija oko toga što je ovaj brend došao i na naše tržište, vjerovatno ste sve vi koje ste do sada željele bilo šta od Mac-a to sebi i priuštile. Ne mislim da je neko čekao radnju u Sarajevu da bi se počastio…

Mac je jedan od napoznatijih brendova na svijetu i jedan od skupljih, da se ne lažemo. Ovo nisu proizvodi koje si jedan prosječan stanovik BiH može često priuštiti, ipak je potrebno uštedeti malo više novca prije nego što pređemo prag jedne Mac radnje. E sad, naravno da ovdje ne mislim na djevojke koje se profesionalno bave šminkanjem, koje imaju svoje salone i kojima je šminka osnovno sredstvo za rad.

Naravno da svako sa svojim novcem može raditi šta želi i ako recimo samo volite šminku i šminkate isključivo sebe, opet imate dovoljan razlog da si, ukoliko imate mogućnosti, priuštite sve što poželite, pa i Mac.

DSC_1095

Mac Soft and Gentle je jedan od najpoznatijih highlightera na svijetu. Ja mislim i da je jedan od najboljih! Kada se ovaj proizvod pojavio na tržištu pojam “highlighter” je, čini se, bio skoro pa nepoznat. Danas ih je mnogo više a priznaćete da se brendovi baš u ovoj kategoriji i najviše utrkuju. Imati najbolji highlighter u ponudi, stvar je prestiža.

Ako nismo do sada apsolvirali, ponovićemo… Highlighter se nanosi na dijelove lica koje želite istaći, dakle najviše tačke na licu (jagodice, sredinu nosa, vrh gornje usne, ispod obrva).

Mac Mineralize Skinfinish dolazi u pet nijansi: Lightscapade, Gold deposit, Cheeky bronze, Global glow i Soft and gentle.

Osim ove o kojoj danas govorimo imam i Lightscapade ali je neuporedivo rijeđe koristim od Soft&Gentle (nisam ljubitelj tih hladnijih tonova).

Ambalaža ovog highlightera je jako lijepa, naročito ova nova koju vidite na fotografijama. Poklopac funkcioniše na magnet, plastika je jako kvalitetna i čvrsta i bilo bi zaista bezveze da se ovo nije tako, zar ne. Ogledalo ne dolazi u ambalaži i kada je highlighter u pitanju ono i nije potrebno (zaista nemate potrebe da ga nosite sa sobom i još pritom povećate šansu da ga razbijete).

Soft&Gentle je pečeni, fino mljeveni, presovani hajlajter koji sadrži kompleks od 77 minerala i vitamin E.

Highlighter na dodir ima divnu baršunastu teksturu ali sam proizvod nije mekan, možda je i tvđi nego što to ja zapravo i očekivala. Troši se nevjerovatno sporo iako se prilično trusi.

Pigmentacija je odlična, zaista odlična. Sigurno znate da ja ne volim diskretne highlghtere i sve takve sam davno protjerala iz kolekcije! Soft&Gentle je sve, samo nije suptilan i decentan… Iako ga možete malo ublažiti ukoliko ste naučile baratati sa različitim četkicama i imate laganu ruku.

Ipak, činjenica je da ovaj proizvod izgleda savršeno na licu, da traje čitav dan i da pritom ni najmanje ne gubi intenzitet.

Ja sam ovaj highlighter platila oko 4000 din (65 KM) ali morate znati da je ova količina od 10 g nepotrošiva! Nadam se da će mi neka Sarajka u srijedu javiti cijenu koja je kod nas, baš sam znatiželjna po tom pitanju. :-)

DSC_1086

DSC_1103

DSC_1249

Za nijansu Soft & Gentle, Mac kaže da je gilded peach bronze. I to je tačno, ja bih vam je opisala kao lijepu šampanj nijansu koja će odlično pristajati toplijim podtonovima kože. Djevojke me znaju često pitati da li je sličan kao Mary-Lou jer im to na prvi pogled tako izgleda… Pa nije, čak bih rekla da što se same boje tiče, oni uopšte nemaju nekih zajedničnih crta (Mary Lou je više zlatan dok Soft and Gentle na koži djeluje mnogo nježnije, prirodnije i više je bež)! Iako imam i jedan i drugu, česće posežem za Soft & Gentle!

Volim ovaj proizvod, smatram da opravdava cijenu i titulu jednog od najprodavanijih MAC-ovih proizvoda. Imate moju preporuku i skoro sam sigurna da ćete biti zadovoljne!

DSC_1088

DSC_1100

DSC_1112

DSC_1095

Koji je vaš omiljeni MAC proizvod?

Jeste li probale Soft & Gentle?4 komentara

  1. Od MAC-a imam samo njega… Bila sam luda dok ga nisam kupila. Na početku mi se nije svideo, ali kako se više družimo postaje omiljen, definitivno nije ljubav na prvi dodir 😀

    1. Pa moguće. Ja sam imala priliku da ga koristim par puta prije nego što sam odlučila da ga kupim pa sam znala šta da očekujem. Ali ti vjerujem jer se i meni često desi da kupim neki proizvod koji je milion ljudi nahvalio pa očekujem spektakl a dobijem… mnogo manje od toga! :-)

Objavite komentar