PRECIOUS ARGAN REPAIR – Ulje i maska za kosu

November 24, 2017

DSC_1471

Kada sam prije par dana na društvenim mrežama objavila fotografiju Precious Aragan REPAIR linije za njegu kose, dobila sam fantastičan feedback i dosta vas je interesovalo kakvo je moje iskustvo sa ovim proizvodima i da li su vrijedni kupovine.

Proteklih mjesec dana sam koristila oba proizvoda zajedno (nakon svakog pranja kose) i u tom periodu sam masku potrošila do kraja a ulje nisam, jer je količina od 70 ml itekako velika i biće vam dovoljna za najmanje tri do četiri mjeseca.

U nastavku vam prenosim svoje utiske…

Precious Aragan REPAIR Hair Mask

250 ml/ 7,10 KM

DSC_1502

Šta kaže proizvođač?

Precious Argan Repair Hair Mask je hranjiva maska koja obnavlja oštećenu i suvu kosu. Nanosi se na opranu kosu i nakon 3-5 minuta temeljno ispere. Ja moram napomenuti da masku uvijek držim malo duže od predviđenog, najmanje 15 minuta, možda griješim ali čini mi se da mojoj kosi to jako prija.

Ambalaža je lijepa, ima jedinstven dizajn ali se oblikom ne razlikuje od drugih proizvoda ove vrste.

Precious Argan Repair Hair Mask ima savršenu teksturu, idealnu gustinu i odlično se dozira. Miriše savršeno, nakon svake upotrebe cijelo kupatilo miriše satima a kosa danima. Miris je orjentalni, prilično je intenzivan ali je jako prijatan.

Masku nanosim na druge 2/3 kose, nikako na sam korjen, dobro raščešljam kosu i ostavim da proizvod djeluje. Nakon toga kosu dobro isperem prohladnom vodom (nikada nemojte koristiti vruću vodu za ispiranje maske/regeneratora). Odmah nakon toga ćete primjetiti da je kosa mekana i da neodoljivo lijepo miriše a nakon feniranja i da je dlaka glatka i puna a kosa sjajna i veoma poslušna!

Ukoliko imate gustu i dugu kosu, količina od 250 ml će vam biti dovoljna za 8-10 pranja ali je svakako ne morate nanositi nakon svakog pranja, kao što sam to ja činila. Sasvim je dovoljno da je to činite i duplo rijeđe.

DSC_1513

DSC_1511

DSC_1518

DSC_1521

Precious Aragan REPAIR Oil ELIXIR

70 ml/ 11,95 KM

DSC_1492

Šta kaže proizvođač?
Precious Argan Oil Repair uljni eliksir za kosu predstavlja novi, inovativni proizvod za njegu oštećene kose koji intenzivno regeneriše oštećenu ili suvu kosu. Zahvaljujući njegovoj specijalnoj uljanoj formuli, ovaj tretman pruža izuzetnu mekoću, sjaj i blistavost te njeguje i štiti ispucale vrhove kose.
Ulje dolazi u klasičnoj kartonskoj kutijici u kojoj se nalazi providna, plastična bočica s tim da je dizajn ambalaže je isti kao i dizajn maske. Pumpica odlično funkcioniše i sasvim jednostavno i lako dozirate količinu koju želite.
Precious Argan Oil Repair sam nanosila svaki put nakon što bih osušila kosu, nisam ga nikada nanosila na mokru jer koristim druge proizvode za oblikovanje pa ne bih mogla uočiti efekat koji dobijem samo od ovog ulja. Iako nemam problematično tjeme, ni krajevi moje kose nisu oštećeni ali jesu suvi i zato uvijek imam pri ruci neki proizvod koji će nakon upotrebe fena i difuzera vratiti vlažnost kosi i nahraniti je. Ovo je proizvod koji izvrsno obavlja ova dva zadatka!
Osim toga, ulje odlično zagladi kosu a posebno se efekat primjetiti na ravno feniranoj kosi. Godinama koristim ovakve proizvode na svojoj kosi i moram priznati da je ovo jedan od najboljih proizvoda, zaista sam jako zadovoljna.

I što je najbitnije, Precious Argan Oil Repair uljni eliksir ne masti kosu, brzo se upija i miriše, miriše, miriše… Danima!

Formula je bez parabena, alkohola i konzervansa koji oslobađa formaldehid, sa prirodnim arganovim uljem.

DSC_1490

DSC_1495

DSC_1498

DSC_1483

Da li i vama treba jedan intenzivni hranjivi tretman za kosu?

Šta kažete na Precious Argan Repair?Objavite komentar