AURA: CORRECT ME! tečni korektor

November 19, 2017
7.7

Konačno je došao red i na ovaj proizvod. Pisala sam o skoro kompletnom Aura asortimanu ali eto ovaj proizvod se uspio nekako provući do sad. Takođe, često imam utisak da se mnogo pisalo o ovom korektoru pa je to bio još jedan razlog za odlaganje pisanja ove recenzije. Kako nemamo svi jednako mišljenje o svemu a pritom su i naše potrebe i očekivanja različita, usudiću se dati svoje mišljenje a vi prosudite da li se poklapa sa onim što ste ranije čule kada je ovaj proizvod u pitanju.

DSC_0861

Aura Correct Me! je tečni korektor koji je dostupan u ukupno 6 nijansi. Po meni, odlična ponuda sa jako dobrim izborom svijetlijih nijansi različitih podtonova. Ja najčešće kupujem one žutog podtona pa je logičan izbog nijansa 301 Vanilla.

DSC_0855

Korektor je pakovan u kratku prozirnu ambalažu sa crnim čepom na kome se nalazi sunđerasti aplikator. Absolute Matte ruževi imaju identičnu ambalažu pa ukoliko niste do sada vidjele ovaj korektor, vjerujem da znate o čemu pričam. Ne mogu reći da je ovaj aplikator nešto najbolje što sam do sada vidjela ali pošto mi služi samo za to da grubo nanesem po koju tačkicu ispod oka, ne mogu reći da taj posao ne odradi. Ipak, za moj ukus aplikator mora biti malo mekši i duži. Osim toga, nemoguće je potrošiti sav proizvod kada se nalazi u ovakvoj ambalaži, barem 20% ćete baciti.

Tekstura Aura Correct Me! korektora je sasvim solidna ali ne i odlična. Ovaj proizvod ima malo rijeđu teksturu i to mi se ne sviđa. Volim kremastije, malo gušće korektore jer barem u mom slučaju oni obave dosta bolji posao. Korektor se dobro blenda i tu mogu reći da je  Aura napravila jako dobar posao.

Područje ispod očiju uvijek setujem puderom u kamenu ili prahu (nekom žućkastom,  „banana“ nijansom) i tako korektor uspijem fiksirati nekih 4-5 sati ali već nakon toga primjetim da se mala količina proizvoda uvukla u borice oko očiju i “postarala me” ali kada matiram lice kroz dan, samo pređem velikom kabuki četkicom i ovaj dio lica i  nekako uspijem spasiti situaciju na kratko.

Bitno je da nikada ne pretjeruje sa količinom korektora, tanak sloj će odraditi najbolji posao.

DSC_0850

IMG_0947.JPG

Nijanse (s lijeva na desno):  301 – Vanilla, 302 – Pastel Beige, 303 – Caramel Cream, 304 – Fair, 305 – Cool Ivory i 306 – Natural. Prilično dobar izbor, naročito za jedan drogerijski brend. Iako imam i nijansu 304, koristim je dosta rijeđe jer je hladnog podtona (kao i nijanse 305 i 306) dok mi na svakodnevnoj bazi mnogo više odgovara ova prva, 301- Vanilla , koja je malo toplijeg podtona i prilično svijetla.

Aura Correct Me! nema jaku pigmentaciju, rekla bih da daje neko blago do srednje prekrivanje koje se po meni ne može nadograditi (može trenutno ali će to kasnije izgledati prilično loše). Ja nemam baš nikavih problema sa područjem oko očiju i isključivo tražim posvjetljivanje i ujednačavanje boje kože. Međutim mislim da Aura Correct Me! neće izaći na kraj sa većim nepravilnostima.

Smatram da je ovo solidan highlight proizvod, nikako izvrsna kamuflaža pa koliko morate prekriti veće nepravilnosti neće biti zadovoljne efektom koji nudi Aura Correct Me!

Količinu od 7 ml morati potrošiti u u roku od 12 mjeseci što po meni i nije neki problem jer je ovo proizvod koji ćete, vjerujem, koristiti svakodnevno.

Cijena korektora je oko 8-9 KM (BiH) ili oko 450 din (Srbija).

DSC_0853

DSC_0849

DSC_0842

Takođe moram napomenuti da je po meni Aura Correct Me! isključivo korektor za područje ispod očiju i ne preporučujem da ga koristite za prekrivanje drugih nepravilnosti na licu. Postoje drugi korektori koji su za to namjenjeni i koji će taj posao bolje odraditi.

Sve u svemu, ovo je jedan sasvim solidan, prosječan drogerijski proizvod koji ipak zaostaje za nekoliko drugih (po meni mnogo boljih) a to su: Catrice Camouflage Liquid, Bourjois Healthy Mix, Essence Camouflage, L`Oreal True Match i naravno Maybelline Age Rewind (koji će uskoro biti dostupan i kod nas).

Jeste li koristile Aura Correct Me!?

Kakvi su vaši utisci?

:-)

Pročitaj još:

AURA FACE CONTOUR PALETTE 

AURA: PERFECT BASE (FACE PRIMER)

AURA PRECIOUS NUDE PALETTE

AURA ILLUMINATE ME!

AURA: BRONZER Contour Me!

AURA: GLORIOUS CHEEKS HIGHLIGHTER

Finalna ocjena

Ambalaža
8
Nanošenje
9
Prekrivanje
7
Pigmentacija
7
Postojanost
7
Odnos cijena/kvalitet
8

1 komentar

  1. Kupila sam ga na brzinu i izabrana pogresnu nijansu tako da ga ispod ociju ne mogu koristiti ali cekam da dobijem malo boje pa ga mozda uspem korisiti za nepravilnosti na licu, nisam ga mnogo koristila ali cini mi se da nije los.

Objavite komentar