L’Oreal Colour Riche Le Vernis a L’Huile Nail Polish: Blanc de Lune

October 15, 2017

DSC_1084

Današnji NAIL OF THE DAY post vam donosi jedan predivan lak koji obožavam u zadnje vrijeme. Iako je ova bijela nijansa možda idealnija za ljeto, toliko sam ponosna na to što sam otkrila Blanc de Lune da ne mogu da prestanem da ga koristim. Naime, L’Oreal kaže da su Color Riche Le Vernis L’Huile Nail Polishes lakovi posebni po mnogo čemu. Imaju specijalnu formulu, jedinstvenu četkicu i mirišu!

DSC_1087

Le Vernis L’Huile su prvi L’Oreal Paris lakovi za nokte sa dodatkom ulja. Naime, inovativna formula u sebi sadrži ulje ruže, lotosa, argana i semena kamelije. Osim toga intenzivni pigment u kombinaciji sa malo gušćom teksturom daje punu pokrivnost u jednom sloju (kada su tamnije nijanse u pitanju) odnosno u dva sloja kada su jako svijetle boje u pitanju.
Lak se nanosi jednostavno, četkica je savršena, zaobljena i prilično široka pa u jednom potezu možete preći skoro cijelu nokatnu ploču. Posebno je zanimljiva drška četkice (da, dobro ste pročitale!), ona na sebi ima poprečne usjeke koji onemogućavaju brzo slijevanje laka na četkicu i curenje. Vrlo korisna stvar!
Postojanost laka na noktima je nevjerovatna, dva sloja i dobar nadlak vam garantuju sedam dana savršenog manikira. Sedam dana lak izgleda kao da je tek nanešen. Boja ne blijedi na vrhovima, lak se ne krza… Ništa! Ovo je rekord, jer približno ovoliko na mojim noktima izdrži samo Essie!
Što se mirisa tiče, ne mogu reći da je ovo baš “mirisni lak”, on definitivno ne smrdi kao većina drugih i možda ćete nakon sušenja samo u par navrata osjetiti vrlo, ali vrlo blag miris, i to je zaista sve! Ništa spektakularno.
Lak se suši dosta brzo, jedan sloj je suv za 3-5 minuta, za dva će biti potrebno minum 15 minuta. Uz brzosušeći nadlak sve ide kao podmazano pa je kompletan manikir gotov za 3 minuta maksimalno (u ove svrhe preporucujem Golden Rose, Seche Vite i China Glaze).

22

Staklena bočica sadrži odličnih 13,5 ml laka. Ukupno su dostupne čak 73 nijanse s tim da ćete kod nas u ponudi naći dosta manji izbor. Ipak, naši uvoznioci su išli na desetak “sigurnih” boja, nekoliko svijetlih, par crvenih i bordo, ljubičasta i još dvije jako tamne ali ova linija ima dosta neobičnih i unikatnih boja pa bi bilo baš interesantno proširiti ponudu kod nas.

Cijena u BiH je oko 10 KM a u Srbiji u Lilly-ju je 549 din (8,70 KM) dok je u DM-u još jeftiniji!

Sada uživajte u nijansi 112 / Blanc de Lune.

DSC_1082

DSC_1069

DSC_1070

 

DSC_1074

DSC_1089

Volite li bijele lakove?

Koji je vaš omiljeni? Pišite mi svoje favorite, ja ih obožavam!

:-)Objavite komentar