SUBRINA Colour&Shine linija – šampon i regenerator za obojenu kosu

October 12, 2017

DSC_1332

Sjećam da sam još kao tinejdžerka prvi put koristila Subrina balzam za kosu jer je tada bio jako popularan. Sigurna sam da se sjećate devedestih i siromaštva ali se za Subrinu moralo imati. Ne znam šta se desilo u medjuvremenu, jednostavno sam ih izgubila ih vida ali evo… Dragi moji ovaj brend je na velika vrata ušao u moju rutinu i već dva mjeseca koristim isključivo njihove proizvode.

Možda znate ali… Priča o njezi kose Subrina započela je 1958. godine kada je kompanija Ilirija predstavila prvi balzam za kosu na tržištu bivše Jugoslavije. To je bila prava revolucija i sigurna sam da vaše mame i bake dobro pamte te godine. Žene su bile oduševljene što su konačno mogle da uživaju u instant mekanoj i glatkoj kosi a frizeri su mnogo lakše raščešljavali kosu i oblikovali frizure svojim mušterijama.

Od tada pa do danas, mijenjale su se ambalaže, dopunjavao se asortiman a bočice koje vidite na fotografijama kreirane su 2014. godine i od tada Subrina njeguje ovaj prepoznatljivi stil i ima veoma široku liniju različitih proizvoda za kosu. Link službene stranice vam ostavljam ovdje pa možete pogledati sve mnogo detaljnije.

Subrina Colour&Shine šampon /300 ml

DSC_1337

Subrina kaže da je Colour&Shine šampon za farbanu kosu koji sadrži sastojke koji njeguju, štite od spoljnjih uticaja, vraćaju kosi elastičnost i daju izuzetan sjaj. Vitamin E i bjelančevine žitarica jačaju vlakna kose, štite od oštećenja i oživljavaju boju kose.

Realno, ne znam šta još jedna farbana glava može poželjeti, zar ne? :-)

Ne znam za vas ali ja sve benefite koje dobijem koristeći neku liniju za pranje kose, pripisujem isključivo regeneratorima ili maskama. Takav je slučaj i sa ovom linijom ali iskreno ne znam da li sam u pravu. Ovaj šampon sam počela koristiti u periodu kada sam se tek ofarbala (nekih desetak dana poslije) i prvo što sam primjetila je da je farba prestala da se isprira. Odmah!!! Druga stvar je ta da su mi uvijek potrebna dva šamponiranja, što možda nije neuobičajeno ali ja veoma često perem kosu pa se nekada usudim šampon staviti jednom.

E sad, Subrina na ambalaži ističe da šampon iz linije Colour&Shine u sebi ne sadrži štetne sastojke ali ja moram istaći da smatram da je Sodium Laureth Sulphate (SLES) štetan, on je u sastavu na visokom drugom mjestu, odmah iza vode. Ne znam da li znate da je ovo jedan od najčešće korištenih sulfata i da nije toliko poželjan u sastavu ali je svakako malo manje štetan od čuvenog SLS-a (Sodium Lauryl Sulphate). Ovo su slične supstance, gde se SLES uglavnom pravi od SLS-a. Sulfati su izuzetno efekasni kao deterdženti, imaju dosta sličnosti sa sapunima, a njihovo korišćenje u kozmetici je veoma popularno jer im je cijena veoma niska i u potpunoj je suprotnosti sa količinom pjene koje stvaraju. Izuzetno dobro odmašćuju i čiste, pa su čest sastojak šampona.

E sad, svaki šampon sadrži neku vrstu deterdženta, samo je pitanje kolika je njihova zastupljenost i jačina. Za redovno pranje kose, pogodniji je šampon koji nema previše jake sulfate, ali je poželjno povremeno kosu oprati šamponima koji sadrže SLS kako se na tjemenu i kosi ne bi taložili preparati koje koristimo za stilizovanje.

Subrina Colour&Shine šampon predivno miriše i jako lijepo pjeni, ne previše ali dosta dobro.

Definitivno najinteresantnija stvar je da se u isti vrijeme potroši i šampon i balzam što je, barem u mom slučaju, misaona imenica. Kupatilo mi je puno nedovršenih balzama i maski a šampona nema nigdje… Ovdje je situacija simpatična jer je količina šampona za 50ml veća od količine balzama. Svaka čast Subrina!

DSC_1340

DSC_1351

Subrina Colour&Shine balzam /250 ml

DSC_1348

Subrina kaže da je ovo balzam za farbanu kosu koji kosi daje izuzetnu njegu i sjaj te štiti boju. Vitamin E i proteini žitarica kosu jačaju, vraćaju joj elastičnost i vitalnost i sprečavaju oštećenja kose. Balzam se nanosi na opranu kosu i nakon 3 minuta temeljno ispere.

Nikada nisam bila ljubitelj regeneratora i balzama za kosu jer jednostavno ako ne stavim masku kao da ništa nisam ni uradila. Balzami koje sam usput probala su mi poslužili samo da svoju jako gustu i kovrdžavu kosu malo lakše raščešljam i to je sve.

Ovo je prvi i jednini balzam koji RADI SVOJ POSAO!!! I ne samo da radi ono što obećava nego nisam ni pomislila na masku skoro mjesec dana koliko mi je proizvod trajao! Definitivno daje iste benefite kao maska, predivno njeguje kosu, ne slijepi je i kosa se lako oblikuje nakon njega. Osim njega, ima jako lijep, osvježavajući miris koji mi se posebno sviđa. I moram napomenuti da je sastav ovog mnogo bolji nego što je to slučaj kod šampona.

Na ambalaži možete vidjeti da je ovaj proizvod ponosni vlasnik nagrade Slovenia Cosmopolitan Beauty Awards (2016) i  ja zaista potvrđujem ovo priznanje jer je sigurno zasluženo.

Ovaj balzam morate probati, ja sam već kupila novo pakovanje i sigurna sam da ću zalihe obnavljati i dalje!

DSC_1350

DSC_1342

DSC_1343

DSC_1355

DSC_1349

DSC_1329

ZAKLJUČAK: Ovo je jedna on najboljih linija za farbanu kosu koje sam ikada probala. Razlika je vidljiva i definitivno vam preporučujem da se upustite u ovu avanturu. Osim toga, svi Subrina proizvodi su lako dostupni i veoma povoljni.

Nakon korištenja ove linije moja kosa je nakon svakog pranja bila mekana, rastresita i lagano se oblikovala. Iako imam prirodno kovrdžavu kosu veoma je teško naći proizvode koji će joj u potpunosti odgovarati.

I da, sada upravo testiram i liniju Repair & Care a utiske o tim proizvodima ću podijeliti sa vama za dvadesetak dana.

DSC_1389

Volite li Subrina proizvode za kosu?

Kakva su vaša iskustva sa njihovim proizvodima?2 komentara

  1. Ja prosto obožavam Subinu i njihove proizvode za kosu! :) Inače, imam suhu i plavu kosu koju redovno tretiram sa hidrogenom, povremeno izvlačim i blajh pramenove, tako da se teško nađe nešto što može zadovoljiti kriterije da moja kosa bude mekana i spremna za češljanje. :D
    Sa Subrinom je druga priča, više i ne znam koju sam sve liniju koristila i svaka mi je godila, a o cijeni da ne pričam! Ponekad promijenim brend jer mi dosadi, ali u Subrinu se kunem. :) Imaju i odličnu kremu za kosu, super za zimskog perioda, preeekrasnoo miriše i oblikuje kosu, divota., kao da sam tek izašla iz frizerskog salona. :)

Objavite komentar