BENEFIT the POREfessional (recenzija)

October 10, 2017

_DSC0049

Benefit the POREfessional je vjerovatno najpoznatiji prajmer na svijetu i ako ga do sada niste probale sigurno se nalazi na vašoj wish listi. Imuna sam na ovakvе must have proizvoda i baš u periodu kada su se strasti malo smirile, Sephora je imala neku lijepu akciju pa sam odlučila uzeti jedno mini pakovanje od 7,5 ml po cijeni od oko 8 Eura (zaista nisam mogla propustiti takvu ponudu).

Inače je regularna cijena ambalaže od 44 ml čak 57 eura, manja od 22 ml je oko 35 eura a  cijena ovog najmanjeg pakovanja od 7,5 mililitara je oko 12 eura. Strašno, znam! Ipak, ja jesam zagovornik kvalitetnih proizvoda ali samo pod uslovom da ozbiljno opravdavaju cijenu koju za taj proizvod moram platiti. Pošto je prajmer veoma bitna stvar u mojoj makeup rutini jako mi je stalo da nađem proizvod koji radi ono što obećava a Benefit je obećavao baš puno!!!

dsc_1990

Pakovanje je fantastično i bilo bi bezveze reći bilo šta drugo. Jako kvalitetna i vizuelno efektna ambalaža koja privlači i pogled i novčanik… Još kada pored piše nešto u stilu “naš najprodavaniji proizvod…”, i ko bi odolio ovakvom izazovu!

dsc_1974

dsc_1978u

Unutar kartonske ambalaže se nalazi lijepa mekana tubica sa dodatnim uputstvima. Proizvođač kaže da će ovaj proizvod umanjti vidljivost pora i finih linija, da je namijenjen svim tipovima kožete da ga možete koristiti prije nanošenja tečnog pudera kao i nakon njega. Ovaj proizvod koristim isključivo kao prajmer tako da vam o efektima nanošenja Benefit the POREfessional-a nakon pudera neću ni govoriti. Ne znam ni koliko to uopšte ima smisla, ali dobro.

imag7646

dsc_1980

swatch-benefit

Balzam je lagane, rekla bih pjenaste, silikonske teksture i ima nježnu breskvastu nijansu. Nanosim ga prstima, tako što jako malu količinu utapkam prvo na područje T zone na onda ostatke prajmera samo razmažem prema vanjskim dijelovima lica. Prvo ćete primjetiti lagani mat efekat i ovo mi se iskreno jedino i sviđa. Ipak, mat efekat neće dugo trajati, samo će pružiti lijepšu podlogu za nanošenje pudera.

Na fotografiji ispod ćete vidjeti kako izgleda koža prije i poslije ovog prajmera.

benefit

Ne znam primjetite li vi neku razliku, možda minimalnu… O zaglađivanju i popunjavanju pora možemo diskutovati a što se sitnih linijica i bora tiče ovaj proizvod tu ne radi baš ništa! Nakon nanošenja on zaista pod rukom ostavlja utisak mekane, baršunaste kože ali nakon što aplicirate i tečni puder tek tada vidite koliko ste dobile (a koliko niste).

Po meni ćete bolji efekat ćete postići sa npr. Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser-om (koji je sto puta jeftiniji)!

imag7645

Dalje, Benefit the POREfessional produžava trajanje šminke koliko i većina drugih, opet kažem, sto puta jeftinijih prajmera. Tako da ni na ovu kartu nemojte ići.

Iskreno, mislim da Benefit ovoga puta nije bio na nivou i da nam je po neprihvatljivo visokoj cijeni prodao proizvod koji nikako ne vrijedi toliko. Jako sam razočarana, nadam se da ste to shvatile jer kada vas neko pravi budalom, i još pritom vam za to uzme novac, morate biti ljuti!

dsc_1972

I da me ne shvatite pogrešno, ovu tubicu Benefit the POREfessional ću sugurno koristiti i dalje i potrošiti je do kraja, moje nezadovoljstvo se odnosi na nerealnu, bombastičnu reklamnu kampanju i previsoku cijenu.

Ovo je jedan korektan, prosječan makeup proizvod i to je sve. Ne čini čuda, naročito ne na mješovitoj i masnoj koži sa izraženim porama.

 

Jeste li probale Benefit the POREfessional?

Dijelite li možda moje mišljenje?

Lp2 komentara

  1. Drago mi je kad nadjem potpuno objektivnu recenziju, narocito za proizvode ovog tipa – skupe, izvikane, na koje se “nalozi” vecina, pomislio bi covek da vredi tu bezobrazno veliku sumu novca…

Objavite komentar