REVLON ULTRA HD MATTE LIPCOLOR (RECENZIJA)

September 28, 2017

DSC_1390

Danas vam donosim svoje utiske o Revlon Ultra HD Matte Lipcolor ruževima za usne i jako mi je drago da je konačno došao trenutak i da ih vidite. Testirala sam ih dugo ali moram priznati da sam recenziju mogla napisati još isti dan kada sam ih dobila, ali pošto to nikada ne radim nekako sam se suzdržala i sačekala pravi trenutak!

Osim Colorstay tečnih pudera (recenziju možete pronaći OVDJE), REVLON ranije nisam spominjala na blogu jer jednostavno nije bio dostupan u BiH (pa ni u Srbiji do prije godinu ili dvije). Sada je situacija drugačija i vrijeme je da vas upoznam i sa ostalim proizvodima iz njihovog asortimana.

Revlon kaže da su Ultra HD Matte Lipcolor lagani velvet mat ruževi visoke definicije koji pružaju hidratantan, baršunast osjećaj na usnama sa 100% gel formulom, bez voska!

Na zvaničnoj web stranici (revlon.com) možete vidjeti sve nijanse koje su inače ponudi kao i 8 predivnih, novih metallic matte finish nijansi, za koje je kampanju radila Gwen Stefani!

DSC_1407

DSC_1416

DSC_1425

Na fotografijama iznad ste mogle vidjeti ambalažu ruža kao i aplikator. Pakovanje je kvalitetno i jako lijepo, dovoljno kratko da stane u svaki neseser a opet pljosnato da ne zauzima previše prostora. Dio u kojem se nalazi proizvod je providan tako da nijansu ruža uvijek možete vidjeti. Morate priznati da je ambalaža prepoznatljiva i da se razlikuje od većine sličnih proizvoda.

Na našem tržištu je dostupno sedam nijansi Revlon Ultra HD Matte Lipcolor ruževa, a to su redom: 600, 605, 610, 620, 625, 630 i 635. Ambalaža krije 5,9 ml proizvoda a maloprodajna cijena u BiH je 18,20 KM. Na tržištu se nalaze od proljeća 2016. godine.

Što se izbora nijansi tiče, nemam posebnih zamjerki. Nijanse koje su baš po mom ukusu su 600, 610 i 625 ali i klasična nude nijansa, 630. Nisam neki ljubitelj pink i koralno crvenih usna a opet nijansa 620 nikako ne odgovara mom tonu kože.

DSC_1438F

Revlon Ultra HD Matte Lipcolor su tečni ruževi izrazito dobre pigmentacije koji se veoma lijepo i ravnomjerno nanose. Moram napomenuti da ovo nisu klasični mat tečni ruževi na kakve ste možda navikli (kao recimo ColorPop ili Golden Rose). Ovo je najjednostavnije rečeno, krema!!! Predivna, bogata baršunasta tekstura je potpuno drugačija od svega što sam do sada probala jer je toliko lagana da se uopšte ne osjeća na usnama! Oduševljena sam.

Aplikator je lijep, dosta je dugačak ali precizan pa ćete u samo jednom potezu i uz vrlo malo truda nanijeti bilo koju nijansu. Najčešće koristim olovku za usne kao bazu ali nije pravilo, nekada ih nosim i samostalno, sve zavisi!

Postojanost na usnama je jako dobra. Zaista se ne pomjeraju satima, jako su ugodni i nakon cjelodnevnog nošenja, a nakon skidanja boje usne nisu suve niti zategnute. I ovo je rekla bih i najznačajnija razlika kada su ovi i klasični mat tečni ruževi u pitanju.

Revlon Ultra HD Matte Lipcolor ruževi se postepeno suše na usnama i matiraju se tek nakon nekih 20-30 minuta ALI ukoliko želite da ubrzate ovaj proces jednostavno papirnom maramicom skinite “višak” odmah nakon nanošenja ruža i voilà (uvjek nanesite olovku ukoliko koristite ovu metodu!).

Kada se Revlon Ultra HD Matte Lipcolor jednom osuši na usnama on tu ostaje jaaaako dugo!!!

DSC_1443

DSC_1449

Osim toga moram spomenuti i da ovi ruževi imaju jako lijep miris u kojem uživam svaki put kada ih nanosim. Ovo je segment koji mi je generalno veoma bitan jer miris ruža za usne ponekad osjećamo dosta dugo i ako nam ne prija to zna biti ozbiljan problem. Revlon je ponovo mislio na svaki detalj kada su njihovi proizvodi u pitanju i jako mi se sviđa takva poslovna politika.

ZAKLJUČAK: Revlon Ultra HD Matte Lipcolor ruževi su lagani, bogati i jako dobro pigmentovani. Ne isušuju usne ni nakon dugotrajnog nošenja, postojani su i izbor nijansi je sasvim dobar. Preporučujem vam da kupite jedan… A vi ćete same odlučiti želite li ih sve! :-)

Na kraju se nadam se da ste navikle na veću količinu fotografija kada su moje recenzije u pitanju jer ni ovoga puta nisam mogla da odolim ovim divnim ambalažama. Ostavljam vas da uživate i čekam vaše reakcije. :-)

DSC_1401

DSC_1396

DSC_1458

DSC_1426

DSC_1391

DSC_1431

Jeste li probale Revlon Ultra HD Matte Lipcolor ruževe za usne?

Da li volite ovakve proizvode za usne?3 komentara

  1. Ovi ruzevi su woow 😍 sviđaju mi se!
    Pitat cu frendicu da kad bude isla u Bosnu da mi ih kupi, jer u HR su sigurno duplo skuplji.
    Tako mi je i GR ruzeve kupila, a i ove ce 😄

Objavite komentar