REVUELE: NO PROBLEM -linija za čišćenje masne i kombinovane kože lica

September 25, 2017

DSC_1402

Prije otprilike dva mjeseca sam sasvim slučajno na policama CM-a ugledala ove bočice i shvatila da prvi put u životu čujem za REVUELE. Uzmem proizvod da vidim o čemu se radi, pročitam made in France, provjerim da u sastavu nema alkohola, pogledam cijenu i trk na kasu! :-) Odlučila sam testirati REVUELE losion i masku za piling lica. Ovo su dva praktična proizvoda koja mi masnokošci trošimo konstantno i u velikim količinama. A evo kakvo iskustvo sam imala sa njima (a potrošila sam ih do kraja…I to baš juče)!

3 u 1 MASKA ZA PILING LICA – 150 ml

DSC_1405

Šta kaže proizvođač?

Ovaj jedinstveni 3 u 1 proizvod djeluje na 3 načina kako bi očistio kožu lica, i to kao gel za čišćenje (dubinski čisti kožu, reguliše lučenje sebuma, uklanja akne i masni sjaj), kao piling (zahvaljujući mikročesticama aktivnog uglja, najefikasnijeg prirodnog pilinga, ovaj proizvod nježno uklanja grube ćelije kože, oslobađajući pore i uklanjajući mitisere) i kao maska (bijela glina, poznata po svojim upijajućim i smirujućim svojstvima, daje koži svilenkast izgled a ten postaje ujednačen).
REZULTAT: Koža je dubinski očišćena i oslobođena akni, mitesera i masnog sjaja.

Šta kažem ja?

Ovdje se radi o jednom ODLIČNOM proizvodu čiju kupovinu ću sigurno ponoviti. Naime, jako sam zadovoljna kako ovaj proizvod funkcioniše kao piling. Čestice su prilično sitne a opet ih ima toliko da jednostavno osjećate kako proizvod radi na svakom milimetru vaše kože. Takođe mi se sviđa to što je piling dovoljno grub da svoj posao odradi baš onako kako treba a nama masnošcima je to jako bitno jer naša koža prosto treba ovakve konkretnije pilinge.

Dalje, jako mi se sviđa i maska, mada to nije ni bilo presudno jer ovaj brend ima jednu jako dobru masku iz ove kolekcije o kojoj ćete, ja se nadam, čitati uskoro (tek sam počela da je koristim).

Što se tiče toga kako ovaj proizvod radi kao gel za svakodnevno čišćenje, to mi iskreno i nije najjasnije jer čim ga nanesete i utrljate vi radite PILING… Pa koja je razlika između toga onda!!! Nisam baš skontala poentu ali nije bitno!

Sve u svemu, preporučujem vam kupovinu ovog proizvoda jer:

  • odlično čisti koži i
  • ne isušuje je, jer ne sadrži alkohol!

DSC_1406

DSC_1409

DSC_1422

TONIK ZA MATIRANJE KOŽE LICA – 200 ml

DSC_1414

Šta kaže proizvođač?

Blagi tonik namjenjen je masnim i kombinovanim tipovima kože. Nježno uklanja nečistoće i daje koži baršunastu teksturu, bez masnog sjaja. Uklanja višak sebuma, pomaže da se pore očiste i poboljšava ten. Joni srebra imaju antibakterijska svojstva. Salicilna kiselina isušuje akne i sprečava stvaranje mitesera i začepljenje pora. Tonik sadrži “fast-mat” kompleks, koji trenutno daje baršunastu teksturu koži, reguliše aktivnost lojnih žlezda i redukuje lučenje sebuma, ne ostavljajući osjećaj zategnutosti. Nakon prvog nanošenja, koža postaje baršunasta, pore se smanjuju i ponovo se uspostavlja prirodna vlažnost kože. Ni ovaj proizvod ne sadrži alkohol.

Nanošenje: Dobro promućkati bočicu pre upotrebe, jer tonik sadrži prirodne sastojke koji se mogu nataložiti na dnu bočice. Naneti malu količinu tonika na pamučni tufer i lagano prebrisati prethodno očišćenu kožu. Koristiti tonik ujutru i uveče.

Šta kažem ja?

Hm… Evo sada kada sam (ponovo) pročitala sve ovo što je navedeno na ambalaži shvatam da ja iskreno baš nisam primjetila sve benefite koje je proizvođač naveo i obećao. Ali opet ne mogu reći da je ovo loš proizvod. Jednostavno bih mogla bih njega, a mislim  da ćete moći i vi. On svakako vlaži koži, koliko je matira nisam sigurna (možda trenutno ali to nije toliko bitno, zar ne)!!! Na duže staze to svakako nije slučaj. Potrošila sam i ovaj proizvod a moje pore su i dalje vidljive koža se sjaji (kao i ranije), miteseri su tu… Razumijete o čemu pričam.

Da li vam preporučujem kupovinu ovog tonika?

Pa ne mogu vam preporučiti jer vam ne mogu navesti dovoljno dobre razloge a opet ukoliko želite probati i ostale proizvode iz ove kolekcije možete uzeti i tonik (od viška vas neće glava zaboljeti) ali ga samostalno ne morate kupovati.

DSC_1416

DSC_1423

ZALJUČAK: 3in1 Gel, Scrub and Mask je proizvod vrijedan pažnje i jako dobro radi svoj posao jer sam ga potrošila sa zadovoljstvom i već pribilježila odluku da ponovim kupovinu naredni mjesec. Tonik opet nije nešto bez čega ne možete, sasvim je ok u kombinaciji ali samostalno vam neće uraditi apsolutno ništa.

Sve u svemu, Revuele je jako pristupačan i prilično kvalitetan  francuski brend na koji bismo mogli obratiti pažnju u narednom periodu. Kažem vam, još jedna recenzija je u pripremi… :-)

DSC_1420t

Jeste li primjetile REVUELE na policama?

Ili ste već probale neki proizvod? :-)Objavite komentar