MAX FACTOR: HONEY LACQUER SJAJEVI ZA USNE

August 18, 2017

DSC_1334

Max Factor je ovo ljeto bio jako vrijedan i nakon što je u julu na tržište plasirao nove bronzere ( o kojima ste mogle čitati OVDJE) sada uživamo u bojama. Kako sam imala priliku da među prvima testiram ove novitete, danas želim da sam vama podijelim svoje utiske o ovih sedam prekrasnih nijansi Max Factor Honey Laquer sjajeva za usne!

Trend mat usana je definitivno za nama i sve više brendova se odlučuje da svoju ponudu osvježi nečim sočnijim, sjajnijim i kremastijim. Takođe, mislim da je ljeto pravo vrijeme za ovakve proizvode i da će ubrzo mnogo djevojaka poželjeti barem jedan Max Factor Honey Laquer.

DSC_1358

Honey Laquer su sjajevi za usne koji predstavljaju revoluciju kada su ovakvi proizvodi u pitanju jer imaju posebnu formulu koja obećava tri vrlo bitne stvari: pigmentaciju poput ruža, neodoljivu sjajnu završnicu i njegu poput najfinijeg balzama.

Priznajem da me ovo jako zainteresovalo posebno iz razloga što nisam ljubitelj sjajeva, jednostavno ne volim taj sheer efekat, ljepljivu teksturu i lošu postojanost  a skoro svi koje sam do sada probala su bili takvi. Da li se ovome došao kraj???

Honey Laquer linija se sastoji od ukupno 8 nude, pink i crvenih nijansi koje nose nazive: Indulgent Coral, Floral Ruby, Blooming Berry, Regal Burgundy, Chocolate Nectar, Honey Nude, Honey Lilac i Honey Rose. Jedina nijansa koju nisam probala je ljubičasta, Regal Burgundy, ali nisam sigurna da li će se uopšte naći na našim policama.

DSC_1389

DSC_1392

DSC_1393

Ambalaža je jako lijepa, elegantna sa opet prepoznatljivim zlatnim detaljima. Max Factor uvijek  ima specifične i jako kvalitetne ambalaže pa je i ovog puta bio na visini zadatka. Najbitniji dio je naravno stoper koji funkcioniše besprekorno a to je jako važno kod ovakvih ambalaža. Proizvod se dozira vrlo jednostavno jer ne postoji mogućnost da iz ambalaže izvučete preveliku količinu sa kojom poslije nećete znati šta da radite.

Osim ambalaže, druga vrlo bitna stavka je tekstura. Ovi sjajvi nisu ljepljivi!!! Osjećaj na usnama je prijatan i rekla bih da više podsjećaju na balzam nego na klasičan lip gloss. Miris se, nekim čudom, razlikuje do nijanse do nijanse… Neke mirišu prekrasno a neke nemaju poseban miris.

Treća sjajna stvar je… PIGMENTACIJA! Ljudi moji, pigmentacija je stvarno odlična!!!! A to ćete vidjeti na fotografijama ispod. Moram napomenuti da tamnije nijanse imaju MNOGO BOLJU pigmentaciju i više podsjećaju na tečni ruž, dok su svjetlije dosta blaže. Moji favoriti što se ovog dijela tiče su definitivno Floral Ruby, Blooming Berry i Chocolate Nectar. Ove nijanse su poput pravog karmina!

DSC_1351

DSC_1375

DSC_1380

DSC_1381

Postojanost je prosječna, rekla bih da na usnama ostaju kao i većina drugih proizvoda ove vrste. Postoji mogućnost da se razliju ukoliko pretjerate sa količinom pa vodite računa oko nanošenja, naročito ako ga nosite samostalno na ovim vrućinama.

Sjajvi na mojim usnama ostaju  maksimalno dva sata ukoliko ih nanosim samostalno dok će se sa olovkom ili ružem zadržati i duplo duže. Ono što mi se ne sviđa, a generalno je karakteristično za sve sjajve, jeste to što se preslikava na sve što usnama dotaknete (šoljica, escajg, cigareta…). Ukoliko planirate ručati ili piti nešto jako toplo, nisam sigurna koliko bi bilo koji sjaj bio dobar izbor.

DSC_141447

DSC_1418

Na fotografiji ispod vidite swatch-eve nijansi Honey Rose, Blooming Berry, Floral Ruby i Honey Lilac. Nanešeni su u jednom sloju bez olovke, karmina, prajmera, balzama…

hb

Max Factor Honey Lacguer sjajeve možete koristiti na nekoliko načina, u zavisnosti od toga kako ste raspoložene i kakvu šminku želite. Osim što ga možete nanijeti kao klasičan sjaj, znači samostalno, možete ga koristiti preko ruža ili u kombinaciji sa olovkom za usne. Efekat koji ćete dobiti je svaki put različit ali sam najviše uživala kada sam ih nosila samostalno. Ipak je ljeto i jedenostavno ne trpim nikakve slojeve ali već za par mjeseci će se situacija vjerovatno promjeniti.

MOJA PREPORUKA ZA KUPOVINU:

Blooming Berry (koja je odlična za samostalno nošenje) i

Honey Nude (koju kombinujem sa ruževima za usne).

Maloprodajna cijena sjajeva je 16,50 KM.

DSC_1357

DSC_1427

DSC_1368

DSC_1358

DSC_1341

 Jeste li ljubiteljica sjajeva za usne?

Ako jeste, slobodno učestvujte u nagradnoj igri!!!

USLOVI ZA UČEŠĆE:

  1. PUBLIC SHARE objave posta na FB stranici i
  2. TAG nekoliko prijatelja u komentaru!!!

I naravno, morate biti FAN stranice. :-) 

          Najsretnija osvaja jednu nijansu.

          Igramo se do 31.08.2017. godine.

         SRETNO!

*BLOG SALE

—–

UPDATE: Čestitam Ivana Marić, ti si osvojila novi Max Factor sjaj za usne u nijansi koju ćeš sama izabrati.Objavite komentar