MAX FACTOR CREME BRONZER (recenzija)

August 14, 2017

DSC_1310

Najnoviji proizvod koji je prije dvadesetak dana ušao na vrata drogerija je Max Factor Creme bronzer a kako ovaj brend uvijek izaziva puno pažnje među ljubiteljicama makeup-a sa velikim zadovoljstvom vam donosim svoje utiske nakon testiranja ovog proizvoda.

Max Factor kaže da je ovaj bronzer dodatak Creme Puff liniji proizvoda i da dolazi u dvije nijanse, Light Gold i Bronze koje će odlično odgovarati i svjetlijem i tamnijem tenu.

Radi se o pečenim bronzerima koji se jednostavno nanose, stapaju se sa kožom i pružaju savršen osunčan izgled koji nije ni previše blistav niti previše mat. Bronzer je obogaćen mineralnim pigmentima koji su zaduženi za savršen sjaj bez rizika od neželjenih efekata na licu.

Pa da vidimo da li je to sve baš tako…

DSC_1345

DSC_1346

DSC_1350

Bronzeri dolaze u lijepim i prilično jednostavnim ambalažama sa prepoznatljivim zlatnim detaljima. Plastika je kvalitetna, poklopac odlično funkcioniše i zaista nemam zamjerki što se toga tiče. Da li je sve moglo biti još luksuznije, da li nedostaje malo težine, možda ogledalo… Pa ne znam, za jedan dogerijeski proizvod ovo je i više nego dovoljno.

Preporučena maloprodajna cijena bronzera je 25,80 KM.

 

Nijansa LIGHT GOLD

05

DSC_1340

DSC_1342

Nijansa Light Gold je moj favorit! Oduševljena sam!!!

Ovo je bronzer koji će odgovarati svim djevojkama svjetlije puti, idealan je za sva godišnja doba (osim onog dijela ljeta kada ste baš, baš jako tamne). Fenomenalna tekstura, odlična pigmentacija… Zaista ne znam kako drugačije da opšem svoje oduševljenje sa Light Gold nijansom. Ja ovaj proizvod doslovno ne ispuštam iz ruku!

Odlična boja, savršena kombinacija svejtlijeg i tamnijeg pigmenta, to je moja definicija ODLIČNOG bronzera! Nanosi se toliko lagano, jednostavno i ravnomjerno da je pravo uživati gledati kako se se divno blenda i stapa sa kožom (opet napominjem da sve bronzere i rumenila nanosim isključivo Real Techniques Blush Brush četkicom koja je savršena).

 

Nijansa BRONZE

10

DSC_1334

DSC_1337

Nijansa Bronze je klasična ljetna nijansa koja će pristajati preplanulim djevojkama ili svima vama koje imate prirodno tamniji ten.  Idealna za ovo doba godine, ova topla nijansa savršeno ističe osunčane dijelove lica i predivno svjetluca. Naime, ona u sebi ima suptilan zlatni šimer koji na licu izgleda odlično jer nije napadan a savršeno se stapa sa podlogom. Iskreno, nisam ga nosila samostalno jer se ovog ljeta nisam sunčala pa sam ipak jako svijetla za ovu nijansu ali sam ga često nosila u kombinaciji sa Light Gold.

Što se tiče apliciranja, pigmentacije i bledanja situacija je potpuno ista. Obje nijanse su podjednako kvalitetne, boje su postojane a teksture omogućavaju jednostavan rad tako da je na vama jedino da izabere nijansu koja će vam više odgovarati, za ostalo ne morate brinuti!!!

Swatch-eve obje nijanse možete vidjeti na fotografiji ispod.

DSC_135474

Ostavljam vas sa još malo sličica…

DSC_1326

DSC_1363

DSC_1317

DSC_1321

DSC_1330

Volite li bronzere?

Jeste li primjetile ovaj novitet na Max Factor stalcima?

:-)

**BLOG SALE3 komentara

  1. Imam ovaj proizvod u tamnijoj nijansi, i zasto odjednom nece da ostaje na kozi? A ima ga dovoljno, ne vidi se jos ono dno kad ga nanosim 😊
    Ista stvar mi se dogodila i sa Deborah rumenilom, na kraju sam ga bacila… Koji je razlog tome? Mislim da za tu cijenu ne bi smio imati greske.

    1. Pokušaj da malo zagrebeš površinu tj. da skineš jedan tanji površinski sloj i proizvod će biti ok. Bar bi trebalo, ako sam dobro shvatila u čemu je problem. :-)

      1. Pokusat cu s tim, hvala puno na odgovoru! 😊 Kao da se osusio na neki nacin, pa bi moglo mozda pomoci to grebanje ispod povrsine 😊

Objavite komentar