L’Oreal Paris: COLORISTA

July 22, 2017

DSC_0973

Danas želim da sa vama podijelim svoje utiske o novim L’Oréal Colorista proizvodima koji su potpuni novitet i ujedno presedan kada su ovakvi proizvodi u pitanju! Radi se o bojama za kosu koji su idealne za sve vas koje volite da se igrate sa svojom kosom i želite biti drugačije, interesantne i u trendu. Uz Colorista-u možete doslovno svaki dan ili svaku sedmicu imati drugačiju frizuru! Kolekcija se sastoji iz četiri linije: Colorista SPRAY, Colorista WASHOUT, Colorista PAINT i Colorista EFFECTS.

Interesantno promotivna Colorista kutija koja je stigla na moju adresu, se sastoji od tri posebna dijela a sada vam “otvaram” svaki od njih da možete na kratko zaviriti unutra!

DSC_0974

DSC_0978

DSC_0979

L’Oréal Colorista SPRAY su sprejevu za kosu u boji koji su dostupni u 6 intenzivnih nijansi: Hot Pink Hair, Pink Hair, Lavander Hair, Grey Hair, Pastel Blue Hair, Turquoise Hair. Ja sam imala priliku probati jedan od ovih sprejeva koji mi je stigao na adresu a efekte ćete vidjeti na kraju posta. Naime, samo par dana nakon što mi je paket stigao na adresu moja kćerkica je imala jednu posebnu priliku za koju smo odlučile krajeve kose obojiti u nijansu #hotpinkhair. Nadam se da će vam se svidjeti ono što ćete vidjeti. Zaista izgeleda atraktivno i interesantno. Ipak, postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju…

Naime, prilikom upotrebe spreja morate dobro zaštiti odjeću i ruke (koristite peškir i jednokratne rukavice). Takođe, morate planirati i da odmah, isti dan, temeljno operete kosu inače se boja neće u potpunosti isprati i kosa će ostati dosta isušena i lomljiva!

Cijena ovih sprejeva bi trebala biti oko 6-7 Eura.

DSC_0988

L’Oréal Colorista WASHOUT su, po meni, najbolji dio ove kolekcije. Radi se o polutrajnim bojama za kosu koje se ispiru nakon sedmicu ili dvije. Boje koje imate u ponudi su fenomenalne i nijansa #burgudyhair će biti ono što ću testirati na sebi u narednom periodu. Radi se o predivnoj bordo nijansi koja, kao što vidite na fotografiji ispod, jako lijepo izgleda na kovrdžavoj kosi pa se nadam da će mi ova planirana promjena prijati. Vidjećete fotografije svakako.

Linija Washout se satoji od 11 nijansi od kojih su mahom sve namjenjene svjetlijoj kosi (samo tri predviđene za brinete)!

DSC_0984

L’Oréal Colorista PAINT su trajne boje za kosu koje dolaze u osam različitih nijansi (po četiri za plaviše i brinete). Boje su opet jako lijepe i neobične ali i nosive.

L’Oréal Colorista EFFECTS su farbe za kosu namjenjene za posvjetljivanje kose i postizanje različitih trendi efekata, kao što su OMBRE, BLEAC i BALAYAGE. Interesantno je to da u  svakoj kutijici dobijate praktičan češalj koji vam obogućava da vrlo jednostavno dobijete efektat kakav želite.

DSC_0981

A evo kako smo se mi igrale!!! :-)

DSC_1015y

DSC_1017y

Voliš da se igraš sa svojom kosom!?

Koji proizvod želiš?

Napiši naziv u komentar na FB stranici i za pet dana ga očekuj na svojim vratima!!7 komentara

  1. Zelim L’oreal Colorista Effects jer se nikad nisam farbala i zeljela bih isprobati nesto ovako polutrajno 🙂

  2. Ja vec imam ombre al cini mi se da je boja pocela bledeti i to ruzno :) moracu probati ove posto sam trudna i ne farba mi se u trudnoci mozda je staromodno al al ja licno izbegavam sve sto je mogucw haha

  3. Ne bih preporucila ove privremene boje, jer se NE ispiru kako je obecano. kako sam mogla procitati na forumima nisam jedina koja je i nakon dva mjeseca ostala sa nekom ruznom nijansom zelene boje na kosi. LP

    1. Mi smo probale sprej kao što si vidjela na fotografijama i sve se ispralo zaista brzo. Kasnije smo i plavu nijansu imale dva dana i ni sa njom nismo imale problema!

      Ne znam za druge farbe ali još uvijek planiram probati bordo. :-)

Objavite komentar