Gelovi za umivanje: BIOTEN Vs. BALEA

April 18, 2017

DSC_0826

Moram priznati da prilično kasnim sa recenzijom ovih proizvoda jer ih koristim već jako dugo i naizmjenično ih kupujem svaki put kada mi se ukaže prilika za to. Potrošila sam već dosta tubica i jednog i drugog pa sam odlučila napraviti jednu uporednu recenziju jer ovi proizvodi imaju jako puno sličnih kakteristika. Osim same namjene, cijenovnog ranga te ambalaže, i efekat je približno isti ali svakako nije identičan. To je i više nego dovoljan povod za detaljniju analizu ovih proizvoda!

BALEA gel za umivanje lica

/cijena oko 5-6 KM/

DSC_0841

DSC_0840

Šta kaže proizvođač?

Gel za umivanje pogodan za mješovitu kožu. Nježno i detaljno čisti kožu od naslaga nečistoće i šminke. Peel-efekat blage voćne kiseline uklanja izumrle djelove kože lica, vrata i dekoltea. Gel je potrebno nežno umasirati a potom detaljno isprati.

Balea gel za umivanje dolazi u standardnoj plastičnoj tubici koja je sasvim solidnog kvaliteta. Nećete imati problema sa doziranjem proizvoda, otvor je sasvim dobre veličine i funkcioniše odlično. Gel ima fantastičan, svjež citrusni miris, ali se ipak ne zadržava na koži nakon umivanja. Sporo se troši jer je potrebno jako malo proizvoda. Ako ga koristite dva puta dnevno, ujutru i uveče, potrajaće vam sigurno dvadesetak dana!!!

Gel je prilično guste teksture i u sebi ima sitne granulice koje vrše veoma blag piling (za moj ukus previše blag, jer to defintivno nije nešto što će dubinski očistiti kožu i ukloniti “izumrle djelove kože” kako je to naveo sam proizvođač).

Balea gel nakon dugotrajnog i konstantnog korištenja blago isušuje kožu, problem je u alkoholu koji je visoko na listi sastojaka što neće odgovarati mješovitoj i normalnoj koži lica, već samo masnoj! Ja ga koristim samo uveče i tada nemam taj problem ali nikada ne koristim dvije tubice jednu za drugom.

Gel dolazi u bočici od 150 ml.

OCJENA: 4-/5 (najveća mana je isušivanje, osim toga tu je i pomenuti piling efekat koji baš i ne radi svoj posao)!

 

BIOTEN gel za umivanje lica

/cijena oko 5-6 KM/

DSC_0842

DSC_0844

Šta kaže proizvođač?

Bioten gel za umivanje sa ekstraktom dunje je obogaćen 100 % prirodnim ekstraktom dunje, pomaže koži da vrati svoju prirodnu hidratantnost i ujedno njeguje površinske slojeve kože. Zahvaljujući formuli koja ne sadrži sapune Bioten gel za umivanje ne isušuje kožu. Efikasno uklanja nečistoću i šminku ostavljajući kožu savršeno čistom i osvježenom. Gel je potrebno nanijeti na vlažnu kožu i nježno masirati, izbegavajući predeo oko očiju.

Bioten gel ima jako lijep, nježan miris koji se takođe ne zadržava na koži nakon umivanja ali je jako prijatan. Ovaj gel ima dosta rijeđu teksturu od prethodnog i potrebno je paziti prilikom istiskivanja proizvoda iz ambalaže jer se lako može desiti da potrošite dosta veću količinu gela od potrebne.

Proizvod odlično očisti lice, uklanja ostatke šminke i vrlo jednostavno se ispire! Ne isušuje kožu lica kao što je to slučaj sa Baleom i ovo je ujedno i najveća prednost ovog proizvoda. Koža je nakon umivanja svježa, glatka, čista, nije crvena niti iritirana (iako imam rozaceu, moram napomenuti da mi ovaj gel jako prija jer mi ne iritira već dovoljno osjetljive dijelove lica). Pogodan je za duže korištenje u kontinuitetu. Odlično će odgovarati svima sa normalnom i mješovitnom kožom lica. Moram napomenuti da ovaj proizvod ne sadrži parabene, parafin i vještačne boje te da je dermatološki testiran.

Gel dolazi u bočici od 150 ml.

OCJENA: 5-/5 ( jedina mana je ambalaža, kada bi postojala pumpica, doziranje bi bilo puno lakše, trošenje dosta sporije a proizvod bi dobio ocjenu 5/5)!!!

DSC_0831

DSC_0855s

DSC_0829

DSC_0835

 

Jeste li probale neki od ovih proizvoda?

Kakvi su vaši utisci?1 komentar

  1. Nisam isprobala ove proizvode (Bioten mi nažalost nije dostupan), Ali jesam druge Baleine gelove i pjene za čišćenje. Npr dugo sam koristila Balein Wasch peeling s malinom i bila oduševljena kako istodobno čisti i pilingira lice dok mi nije jako isušio lice. Sad se držim dvostrukog čišćenja sa uljima i nakon toga koristim blage pjene za čišćenje, između ostalog onu Baleinu rozu za osjetljivu kožu.

Objavite komentar