BOURJOIS BRONZING POWDER (recenzija)

March 20, 2017

DSC_1173 k

Danas vam donosim jednu od najslađih recenzija koju sam ikada napisala. Bourjois čokoladica ili Bronzing Powder, da budem preciznija, je proizvod koji nije nov na tržištu ali je evo tek prije nekoliko mjeseci našao svoje mjesto i u mojoj makeup kolekciji. Ja jako volim bronzere, za razliku od rumenila, ovo je proizvod za koji ću uvijek dati više novca. Ipak, dosta sam zahtjevna kada je kvalitet u pitanju. S obzirom da ih koristim tokom cijele godine jako često ih rotiram odnosno prilagođavam trenutnim potrebama. Ljeti dolaze u obzir nijanse sa sitnim šimerom čak i narandžastim podtonom ali i proizvodi malo jače pigmentacije. Zimi volim mrvicu hladnije tonove, potpuno mat i malo slabije pigmentovane.

Da vidimo u koju kategiriju je upao Bourjois Bronzing Powder…

DSC_1149.JPG2 k

Pakovanje najradije ne bih ni opisivala, jer je to skoro pa nemoguće. Da li ste vi svesni koliko je ova ambalaža PREDIVNA? Bourjois je uložio dosta u dizajn i kvalitet pakovanja i u to se možemo uvjeriti svaki put kada uzmemo neki njihov proizvod u ruku. Naime, ova čokoladica je jedan od najljepših makeup proizvoda koji imam.

Iako postoje tri nijanse ovog bronzera, mi u BiH nemamo izbora, pa ćete na policama naših drogerija vidjeti samo nijansu 52. Količina od 16,5 g je ogromna i rok upotrebe od 18 mjeseci nakon otvaranja već sam po sebi predstavlja ozbiljan izazov.

Nakon što otvorite poklopac, ugledaćete četiri kockice najfinije čokolade koji su zaštićene tankom providnom folijom. Možda neće odmah poželjeti da ih zagrizete ali kada odlijepite zaštitu i u istom momentu osjetite predivan miris čokolade… Ne garantujem da neće izgubiti kontrolu.

DSC_1152.JPG

Pigmentacija Bourjois Bronzing Powder – a je dosta slaba. Ovo nije ni mana ni vrlina, jednostavno je stavka koja zavisi od vas jer ako ste početnik u šminkanju i nemate najbolji alat za nanošenje proizvoda ovo je ogroman plus za ovaj bronzer ali ako ste vještiji i želite u jednom eventualno dva poteza završiti posao to neće ići baš lako. Meni iskreno, ovo smeta jer nisam ni slutila da će mi jedna Blush četkica koju ne koristim jako dugo toliko odgovarati za neki proizvod. Naime, ona kupi jako puno proizvoda i jedina kombinacija koja mi trenutno odgovara se zove Blush 97 E.

DSC_1163.JPG

DSC_1168.JPG

Tekstura bronzera je lijepa i posto je nešto tvrđe konzistencije, dosta sporo se troši. 

Iako ćete u ambalaži primjetiti jako sitan zlatni šimer on se zapravo na licu (na prirodnom osvjetljenju) uopšte na vidi! Što se nijanse tiče, ona je topla i ima jako malo narandžastog podtona. Ovo je nešto što prosto voli sunce pa bih ovaj bronzer svrstala u ljetne favorite.

DSC_1160 k

DSC_1156.JPG

Blendanje ovog proizvoda je najjednostavniji posao na svijetu. Nije bitno da li ste početnik ili ne, uživaćete gledajući kako se proizvod predivno raspoređuje, ne ostavljajući oštre linije ili neravnomjeran intezitet boje. Čista pe-tica za Bourjois!

Trajnost na licu je odlična. Bronzer je na svom mjestu i nakon 8-10 sati, ne gubi intenzitet i ne pomjera se. U ove karakteristike nisam ni sumnjala jer je Bourjois jedan od najboljih drogerijskih brendova. Svakako se isplatu investirati u neki njihov proizvod.

Cijena Bourjois Bronzing Powder-a je 26 KM i ne znam koliko često njihovi poizvodi budu na akciji ali se sigurno isplati sačekati neku bolju ponudu. Ja sam iskoristila popust od 25%  u DM-u na svu dekorativnu kozmetiku i dobila bronzer po cijeni 19,50 KM. To je odličan ulov!

DSC_1152.JPG

ZAKLJUČAK: Odličan kvalitet jednog drogerijskog bronzera koji svakako zaslužuje vašu pažnju. Bourjois Bronzing Powder je proizvod koji će vam trajati jako dugo i na koji ćete se moći osloniti dobar dio godine. Najbitnije od svega je to da vam pigmentacija neće odmoći te da ćete veoma lako moži dozirati količini bronzera koji želite na licu. Takođe, dizajn same ambalaže i proizvoda unutar nje je genijalan!

dsc_1142-k

Kako vam se čini ova čokoladica?

Volite li Bourjois?

Lp2 komentara

  1. Jesi probala Bahama mama bronzer? U sličnom su cjenovnom rangu pa me zanima što se više isplati. Bourjois ima predivnu ambalažu, ali mi se čini da je previše topao za konture :)

    1. Pozdrav, nisam probala Bahama mama bronzer ali namjeravam jer sam čula da je jako dobar. Ipak, on je malo skuplji (cijena mu je oko 45 KM u Srbiji u Lilly-ju, tu cijenu jedno znam).:-) Mislim da su i jedan i drugi klasični bronzeri, naročito Bourjois! Ipak bi nijansa za konture trebala biti dosta hladnija.

Objavite komentar