GOLDEN ROSE: CONTOUR POWDER KIT (recenzija)

March 16, 2017

DSC_0911

Danas vam donosim recenziju paletice za konturisanje koja se već par mjeseci nalazi u asortimanu Golden Rose kozmetike. Dakle, radi se o još jednom novitetu koji je prije mjesec dana pronašao put i do mene. Od tada ga koristim i već je prošlo dovoljno vremena pa vam mogu prenijeti svoje kompletne utiske.

Za početak da vidimo šta kaže Golden Rose?

Paleta se sastoji od nijanse za konturu, bronzera i highlighter-a i omogućava stvaranje kontrasta te oblikovanja i dodavanja određene dimenzije vašem licu.

Kako koristiti:

  • Konture (za dio ispod jagodica i na stranama nosa). Uz pomoć četkice puder tamne boje nanesite na dijelove sa strane nosa i u udubljenja obraza ispod jagodica. U isto vrijeme možete primjeniti proizvod  ispod linija brade,  duž linije početka kose i vilične kosti.
  • Bronzer (za dio iznad kontura jagodica). Na isti način, uz pomoć četkice bronzer nanesite lagano iznad kontura jagodica. Za tople tonove vašeg lica, proizvod za bronziranje u isto vrijeme primjeniti na nos, bradu i čelo.
  • Highlighter (za središnji dio čela, nosa i brade). Puder otvorene boje nanesite počevši od sredine čela u istoj liniji do srednjeg dijela nosa i brade. Proizvod možete primjeniti i iznad jagodica. Uz pomoć četkice obezbijedite prijelaze u bojama između pudera.

Pošto su ovo neke glavne karakteristike što se same upotrebe tiče, u nastavku ću se baviti isključivo kvalitetom ovog proizvoda.

DSC_0892

Golden Rose Contour Powder Kit je paletica koja dolazi u crnoj zaštitnoj kartonskoj ambalaži na čijoj poleđini se nalaze sve informacije o proizvodu (način upotrebe, sastav, zemlja porijakla, količina proizvoda i datum upotrebe) dok se na bočnoj strani nalazi sastav proizoda. Sve je lijepo i pregledno ispisano, čak i slikovito objašnjeno.

Sama paleta je jako elegantna, mat crna plastika sa sjajnim slovima koji označavaju logo brenda neodoljivo podsjeća na Sleek ambalažu, ali imam osjećaj da se ne prlja toliko što je svakako ogroman plus. Plastika je kvalitetna i izgled cijele ambalaže je generalno na veoma visokom nivou!

Količina proizvoda koju dobijate je ravnomjerno raspoređena na tri dijela i iznosi 3 x 3,5 grama.

Cijena palete je 11,50 KM a možete je poručiti na kućnu adresu preko FB stranice Golden Rose i Flormar Kozmetika Mostar.

DSC_0897

Kao što ste videle na prethodnoj fotografiji ova Golden Rose paleta sadrži tri nijanse: Contour, Bronze i Highlight.

Nazivi već dovoljno govore sami za sebe. Dakle, prva nijansa je nijansa za konturisanje i ona se nanosi prva i to u udubljenje ispod jagodične kosti. Zatim se površina iznad ove linije “utopljava” sa drugom nijansom, odnosno bronzerom koji je zadužen za dašak osunčanosti vašeg lica i preplanulost a trećom nijansom možete posvijetliti predeo ispod očiju i središnji dio lica.

DSC_0906

DSC_0913

Pigmentacija Golden Rose Contour Powder Kit-a je sasvim dobra, meni ne bi smetalo ni da je malo jača ali je svakako bolje nadograditi željeni intenzitet nego pretjerati u startu i mučiti se sa blendanjem proizvoda. Dosta sam eksperimentisala kada su četkice za nanošenje ovih proizvoda u pitanju i treutno sam najzadovoljnija sa NARS četkom za konturisanje (iako i Golden Rose ima četkicu identičnog oblika) dok bronzer nanosim sa Blush Brush četkicom od Real Techniques. Za highlighter koristim bilo koju pufnastu zaobljenu četkicu kojom inače setujem tečni puder. On u sebi nema nikakav šimer, znači radi se o proizvodu koji će samo posvjetliti određene dijelove lice a neće im dati nikakav sjaj, za taj efekat ćete morati posegnuti za nekim drugim proizvodom.

Golden Rose Contour Powder Kit je proizvod koji je odličan za početnike jer je dosta lako raditi sa ovakvim puderima koji imaju lijepu, puterastu teksturu i koji se divno blendaju. Odnos cijene i kvaliteta je fantastačan i gotovo sam sigurna da je ovo jedan od boljih proizvoda za konturisanje nižeg cjenovnog ranga.

Postojanost proizvoda na licu je odlična, naročito kada su u pitanju prve dvije nijanse, treća na žalost ne drži pod kontrolom moju masnu T zonu ali iako za to nije ni namjenjena ovo napominjem jer je efekat posvjetljivanja kada je moje licu u pitanju samo trenutan, nikako dugotrajan.

DSC_0918

DSC_0919

DSC_0920

Mislim da ćete dobro uložiti novac ukoliko se odlučite za kupovinu ove palete, da neće potrošiti puno novca a imaćete tri različita proizvoda koja ćete koristiti doslovno svaki dan. U poređenju sa recimo AURA Contour Palette ili NYX  Highlighter & contour paleticom, smatram da je Golden Rose Contour Powder Kit za stepenicu bolji a pritom i dvije stepenice jeftiniji. :-)

DSC_0901

Link stranice sa koje možete poručiti sve Golden Rose i Flormar proizvode:

 https://www.facebook.com/Golden-Rose-i-Flormar-Kozmetika.

***

Jeste li probale Golden Rose Contour Powder Kit?

Volite li ovakve paletice?3 komentara

  1. Za konturisanje koristim nyx taupe rumenilo, imala sam i onaj nyx duo za konturisanje ali sam ga proslijedila… ne konturisem se bas cesto pa nema smisla gomilati proizvode… a ova paleta mi djeluje primamljivo otkako sam je vidjela na trzistu… mozda je i kupim :D

Objavite komentar