L’OCCITANE: Karite puter i ruža u službi intenzivne njege kože

February 11, 2017

DSC_0784

Danas je dan za L’occitane jer jedan od mojim omiljenih preparativnih brendova ima nešto novo za vas! Linija sa karite puterom  je sada u duhu nježnog mirisa ruže koji je jedan od najstarijih i najljepših mirisa ikada.

Kolekcija se sastoji od tri proizvoda, to su pjenasta krema za tijelo, pjena na tuširanje i pjenasta krema za ruke. Kako sam u proteklih dvadesetak dana intenzivno testirala sve ove divne proizode, sada vam donosim i svoje iskrene utiske o svakom od njih posebno.

KARITE PJENASTA KREMA ZA TIJELO SA RUŽOM

125 ml/47 KM

DSC_0757

DSC_0767

Teksture ove kreme za tijelo je nešto najuzbudljivije što sam do sada probala. Nevjerovatna sinergija pjene, glatkoće, mirisa i savršenog osjećaja nakon što se sve to u jednom dahu upije u vašu kožu.

Krema sadrži 10 % karite putera što je sasvim dovoljno za njegu kože koja nema posebne potrebe i nije izrazito suva, iako ja na žalost trenutno ne spadam u ovu grupu pa dodatno posegnem i za nekoliko kapi nekog kvalitetnog ulja koje ponekad pomiješam sa ovom kremom. Moja ionako suva koža jer tokom trudnoće postala mnogo zahtjevnija pa sam i njegu prilagodila trenutnim potrebama i moram vam priznati da mi ova kombinacija odlično odgovara.

Ovu kupovinu ću sigurno ponoviti uskoro. Naime, već sam dotakla samo dno ovog predivnog pakovanja jer se količina od 125 ml ipak relativno brzo troši.

KARITE PJENA ZA TUŠIRANJE SA RUŽOM

150 ml/25KM

DSC_0758

Često spominjem pjene za tuširanje i/ili umivanje i sigurno znate da sam veliki fan kada je ovakva tekstura proizvoda u pitanju. Ovo je posebno korisno ljeti jer je upotreba ovakvih proizvoda jako zahvalna i praktična. Naime, pjena odlično čisti kožu i to je prije svega njen osnovni kvalitet a posebna prednost ide za lakoću nanošenja i ispiranja pjene.

L’Occitane me je ovog puta obradovao sa ovom divnom, osvježavajućom pjenom za tuširanje koja ima blagi miris ruže. Pjena je jako ugodna za koršćenje, ne troši se brzo, veoma je kremasta i  izdašna što svakako nije slučaj sa nekim drugim sličnim proizvodima. Pjena NE ISUŠUJE KOŽU, čak naprotiv, jako je hidratantna. Koža je nakon tuširanja mekana i sjajna i nemate onaj čudni osjećaj da se morate iste sekunde namazati nekom kremom ili losionom.  Ovo je proizvod koji morate probati!

KARITE PJENASTA KREMA ZA RUKE SA RUŽOM

   30 ml/15 KM

DSC_0754

Ako vodite računa o svojim rukama onda znate da je dobra krema za ruke od neprocenjivog značaja. Uvijek poklanjam posebnu pažnju kada je izbor ovakvih proizvoda u pitanju jer, da se razumijemo, sve mi dnevno obavimo toliko različitih poslova a barem polovima istih podrazumjeva upotrebu vode i različitih deterdženata. L’Occitane ima najbolje kreme za ruke i to je definitivno činjenica sa kojom se vjerovatno većina vas slaže. Koristim ih godinama i nikada niti jednoj nisam našla manu.

Pjenasta krema za ruke sa RUŽOM i KARITE PUTEROM je najnovija kremica koja sadrži čak 25% kvalitetnog karite putera koji koži pruža neprocjenjivu zaštitu i njegu. Krema se jako brzo upija i na koži ostavlja vrlo tanak film koji skoro i da ne osjetite a prijatan miris ruže će vam zaokupiti sva čula još dugo nakon što ste završili sa predvidjenom njegom.

Odnos cijene i kvaliteta L’Occitane krema za ruke je odličan!

DSC_0777

I na kraju, moram da vam spomenem i jedan L’occitane proizvod koji sam takođe probala u pretodnom periodu a koji nije iz gore pomenute kolekcije u smislu da nema mirisnu notu ruže. Međutim, ono što je bitnije od mirisa jeste sastav a to je 25 % karite putera koji je ovdje u službi intenzivne njege ruku.

Ovaj balzam je namjenjen izrazito suvoj koži koja je posebno osjetljiva u ovim hladnim vremenskim uslovima.  Interesantno je da ovaj proizvod možete koristi i kao klasičnu kremu za njegu ali i kao masku za ruke, nokte i zanoktice. Ovaj drugi način je fantastičan i to je ujedno ono što je moje ruke spasilo ove zime. Posebno je interesantno koliko dobro djeluje na kožu oko noktiju sa kojom većina nas ima puno problema!

DSC_0770

Na fotografiji (sa lijeva na desno): krema za ruke, intenzivni balzam za njegu ruku, krema za tijelo i pjena za tuširanje).

DSC_0747

DSC_0752

DSC_0761

DSC_0741

DSC_0745

DSC_0779

Volite li L’Occitane?

Koji je Vaš omiljeni proizvod?Objavite komentar