ORIFLAME: GIORDANI GOLD ESSENZA (recenzija parfema)

January 19, 2017

DSC_0756

Iako sam se već oprobala u pisanju parfemskih recenzija, niti jednu do sada nisam objavila na svom blogu. Osim što je upravo ova činjenica presedan, takođe prvi put pišem o jednom Oriflame proizvodu. Imala sam tu čast da me kontaktira Sanja Trkulja, divna djevojka iz Banja Luke i predloži mi jednu interesantnu saradnju. Nadam se da ćete ubuduće imati priliku češće čitati o proizvodima ove švedske kompanije jer smatram da su prilično zapostavljeni u posljednjih nekoliko godina, da ne kažem zaboravljeni (barem kada je riječ o mom okruženju)!

Oriflame definitivno ima šta da ponudi a novi katalog je ODLIČAN! Prelistajte ga

Giordani Gold je linija luksuznih kozmetičkih i makeup proizvoda unutar brenda Oriflame a Essenza je parfem o kojem se već dosta priča jer je pobrao simpatije većine djevojaka koje su imale priliku da ga probaju. Drago mi je što se Essenza nalazi i u mojoj kolekciji i što danas imam priliku pisati baš na ovu temu.

DSC_0758

DSC_0766

DSC_0764

Šta kaže Oriflame?

Ovo parfem koji je kreiran sa ekskluzivnom i raskošnom Oriflame Essenza notom cvijeta narandže koji odražava istinsku raskoš i umijeće počevši od izuzetne staklene bočice i poklopca s listićima pravog zlata sve do mirisa visoke koncentracije. Vrhunski cvjetno-drvenasti parfem koji će biti vaša inspiracija za umjetnost i ljepotu življenja.

Ambalaža parfema je jako lijepa, prije svega bih istakla sofisticiranu staklenu bočicu sa predivnim poklopcem. Količina od 50 ml je odlična i to je, ako mene pitate, svakako dovoljno bilo koji parfem da je u pitanju.

Bogati drvenasto- cvjetni miris ovog parfema akcenat stavlja na eterično ulje bergamota koje je poznato po svojim umirujućim i relaksirajućim svojstvima, jako je opojno i intenzivno ali nikako napadno. Generalno drvenaste note manje pristaju jako mladim djevojkama, više zrelijim ženama, rekla bih da je za dame od nekih tridesetak i više godina.

DSC_0771

Jako mi se dopada dominatna nota cvijeta narandže čiji miris djeluje na potpuno isti način kao i miris eteričnog ulja bergamota ali ima svježiju, okrepljujuću notu koja ovom parfemu daje svojevrsnu univerzalnost. Upravo je ovo mirisna nota koja se najjače osjeti u prvim momentima a kasnije do izražaja dolazi srednja nota bergamota koja se duže zadržava na koži.

Naime, po nekim klasičnim odrednicama rekla bih da je Essenza možda više zimski miris ali ne vidim isključivost po ovom pitanju pa ga možete koristiti i tokom ostalih godišnjih doba. Takođe, svježina mirisa cvijeta narandže smanjuje ozbiljnu notu bergamota pa ovo smatram jako dobrom kombinacijom. Ja sam ljubitelj ove cvjetno- drvenastih nota, naročito kada je ovako hladno vrijeme!

Trajnost mirisa na koži je prilično dobra što je i bilo za očekivati s obzirom da se radi o parfemu, dakle nije riječ o parfemskoj ili toaletnoj vodi. Na mojoj koži traje nekih 6 do 8 sati i zaista sam zadovoljna.

Kome je namjenjen?

Malo starijim djevojkama i damama u srednjim godinama koje imaju istančan ukus, iskustvo i znaju šta žele. Ovo je nota koja nije za svaki dan, prije je za noć i nikako neće pristajati baš svakoj ženi, bez obzira na to da li vam se miris sviđa ili ne! Morate biti hrabre, imati određeni dozu ženstvenosti a Oriflame Giordani Gold Essenza će vam dati dašak senzualnosti. Posegnete li još za crvenim karminom, nanesite i malo deblju liniju eyeliner-a i spremne ste… Za sve!

DSC_0769

DSC_0775

DSC_0777

DSC_0751

DSC_0752

Redovna cijena parfema je 74,90 KM. Međutim, Essenza je u januarskom katalogu na akciji te ga po veoma povoljnim uslovima možete kupiti za samo 29,90 KM. Ovo je sjajna ponuda!!!

U vezi svih informacija i pogodnosti možete se obratiti Sanji Trkulji. Biće mi jako drago ako podržite ovu vrijednu mladu damu. :-)

 

Da li koristite Oriflame proizvode?

:-)2 komentara

  1. Koristim mnoge Oriflame proizvode, vjerovatno zato što je mama član… Preporučila bih ti da probaš Oriflame The One Everlasting Foundation Extreme puder, koji je odličan, Oriflame Very Me Fat Lash maskaru, koja je jako jeftina, a predobra, i Oriflame Hairx proizvode koje nisam još isprobala, ali me zanima kakvi su.

  2. Hmm, cula sam pohvale na racun tog parfem, ali osobno nisam probala. Imam par proizvoda iz Oriflame-a. ☺

Objavite komentar