ČETKICE ZA ŠMINKANJE KOJE NAJČEŠĆE KORISTIM

December 22, 2016

dsc_0757

Danas sam vam odlučila pisati o četkicama koje baš često koristim, mogla bih reći da su ovo moji omiljeni primjerci i da je odnos cijene i kvaliteta svake od njih ODLIČAN. Jako volim multifunkcionalne četkice kojima određujem namjenu kako mi volja. Naime, sve zavisi od toga koje proizvode trenutno koristim jer iako mi jedna četka odlično sarađuje sa recimo, jednim tečnim puderom, ne mora značiti da će ista podjednako dobro nanijeti puder neke druge teksture. Same ćete uvijek najbolje procjeniti šta sa čim najbolje ide i u skladu sa svojim licem, proizvodima koje koristite i navikama, odrediti i namjenu svake četkice koju kupite.

Ja sam duboko uvjerena da svaka (kvalitetna) četkica ima svoju namjenu nevezano od one koju joj je sam proizvođač istakao na ambalaži. Zato nikada nemojte slijepo pratiti takve klasifikacije, slobodno eksperimentišite!

dsc_0753

I da, četkice o kojima ću vam danas pisati i koje ćete vidjeti na ovim fotografijama su stare najmanje godinu dana. Ovo je stanje u kojem se one sada nalaze, nakon jako čestog, pa skoro svakodnevnog korišćenja.  Mislim da će biti interesantno da vidite i to da se radi o dosta dobrom kvalitetu, a cijene ću vam napisati ispod svakog opisa.

SIGMA F80 – Flat Kabuki Brush

Cijena: oko 23 Eura

dsc_0803

Ovo je definitivno četkica od koje se ne odvajam u zadnje vrijeme. Naime, nisam do sada probala ništa bolje kada je nanošenje tečnog pudera u pitanju. Za cijenu od 23 Eura dobićete najbolju četkicu na svijetu i zato samsigurna da je ovo odlična investicija. O Sigma F80 sam ranije pisala posebnu recenziju (link).

Naravno da ova četka nije must have i ako želite izdvojiti manje novca svakako vam preporučujem Real Techniques Expert Face Brush ( cijena oko 10 Eura) i Blush 32 ( cijena oko 6 Eura). Imam i ove dvije četke i jako često ih koristim tako da vam dajem toplu preporuku za obje. Četka za nanošenje tečnog pudera je veoma bitna jer je dobro nanešena i izblendana podloga najvažniji dio makeup-a.

REAL TECHIQUES : Blush Brush

Cijena: oko 12 Eura

dsc_0808

Multifuncionalna četka koju često koristim u najrazličitije svrhe, doslovno. Trenutno mi služi za nanošenje bronzera i setovanje lica puderom u kamenu. Inače, ova četka je fantastična i za nanošenje rumenila. Sve preporuke za odličan kvalitet i još bolju cijenu cijenu. Obavezno kupite ovu četku pa čak i ako vas njen oblik i veličina plaše, vjerujte mi da ćete se oduševiti kako Blush Brush radi svoj posao. Osim toga, ona je idealna za početnike jer ne kupi previše proizvoda i odlično blenda.

REAL TECHNIQUES: Multi Task Brush

Cijena: ova četkica je dio seta, nije je moguće kupiti pojedinačno

dsc_0805

Koliko volim ovu četkicu!!! Koristim je godinama za setovanje tečnog pudera. Sa njom nanosim pudere u kamenu i u prahu i moram priznati da mi ovaj posao uvijek odradi bez greške. Kabuki četkica mi stoji u neseseru i njom matiram lice tokom dana ali samo šminkanje ne mogu da zamislim bez Real Techniques Multi Task Brush. Ima idealnu veličinu i oblik i odlično odradi svoj posao.

dsc_0799

CALA Fan Brush

Cijena: oko 6 Eura

dsc_0785

Lepezasta četkica je jako korisna jer vam može poslužiti za mnogo namjena. Naime, ja ovom četkicom najčešće radim konture ali je odlična i za nanošenje highlighter-a na veće površine (vrhovi obraza, nos). I ova četikica je jako povoljna i odličnog je kvaliteta.

BLUSH Shading Brush – 65C 

Cijena: oko 3 Eura

dsc_0783

Ovo je već duže vrijeme najkorišćenija Blush četkica u mojoj kolekciji, jer mi za jutarnje brzopotezno šminkanje ne treba ama baš ništa drugo. Ovo je četkica od prirodne dlake koju perem doslovno svaki dan a imam je već godinu dana. Osim što je koristim za nanošenje baznog sjenila, njom uradim i konturu kapka a to mi je za dnevni makeup dovoljno. Najbitnije, ova četkica odmah savršeno izblenda sjenilo i sve sjedini. Često samo u unutrašnje uglove i ispod obrve dodam malo highlighera i to je to!

CALA: Blending Brush

Cijena: oko 3 Eura

dsc_0777

Odlična, precizna četkica od sintetičke dlake koja jako dobro blenda sjenilo u uglovima očiju. Imam je godinama i vrlo često posegnem upravo za njom. Cala Blending Brush ima odlična vlakna idealne čvrstoće i vrlo često preporučim ovu kupovinu djevojkama.

BLUSH: Angel Eyebrow Brush – 25B

Cijena: oko 2 Eura

r7o0vhk

Ovo je četkica kojom popunjavam obrve i već nekoliko puta sam ponavljala ovu kupovinu.  Četkice za obrve perem svakodnevno i moram priznati da većina njih počne da gubi oblik nakon nekoliko mjeseci, mešutim ietkako su upotrebljive i još dugo nakon toga. Obožavam i Aurinu malom kosom četkicom koja je takođe odlična.

Jako mi se sviđa preciznost i čvrstoća ove četkice. Moje obrve nisu tanke, ima ih prilično, tako da mi ovakav oblik jako odgovara.

dsc_0789

INFO: Sigma četkice kupujem preko sajta makeuplaza.rs (SRB), Real Techiques nabavljam u DM-u (Srbija) ili ih naručujem preko sajta realtechniques.rs a Blush i Cala četkice kupujem u Alexandar Cosmetics-u (SRB i BiH).

Koje su vaše omiljene četkice?

:-)

**BLOG SALE14 komentara

 1. Prije svega moram da pohvalim tvoj blog koji jako često posjećujem, pratim i stranicu na FB-u, jer su tvoji savjeti i recenzije odlične. I naravno velika pohvala za sav trud koji ulažeš. :-)
  U svom neseseru nemam veliki broj četkica, tek onoliko koliko mi je dovoljno za moje potrebe. Mada, čini mi se da se taj broj pomalo povećava pošto kada kupujem kozmetiku volim da kupim i neku novu četkicu iz prostog razloga jer vodim mnogo računa o higijeni i bitno mi je da imam rezervu u slučaju da se, baš u tom trenutku kada mi je potrebna, moja omiljena četkica suši nakon pranja. Koliko mi je bitno da mi je kozmetika kvalitetna, toliko mi je isto bitno da su i moje četkice kvalitetne. Imam nekoliko Real Techniques četkica, kao “rezervu” imam Essence četkice (mada mi se njihova “plava” četkica za nanošenje korektora pokazala kao odlična), ali moj favorit su definitivno Blush četkice koje kupujem u NYX-u Sarajevo. Osim što su meni odlične, često ih preporučujem i svojim prijateljicama jer za sasvim pristojan novac mogu priuštiti fantastične četkice.

  1. Hvala puno na komentaru.
   Slažemo se definitivno po svim pitanjima. Ovaj post je imao za cilj da pomogne djevojkama u zaista ogromnoj ponudi koja je danas dostupna. Jako je bitno imati kvalitetnu kolekciju kistova ali da ona zapravo ne mora koštati cijelo bogatstvo niti mora brojati xy četkica. Desetak dobrih je stvarno dovoljno.

   Pozdrav

  1. Alexandar Cosmetics ima sajt i u BiH a u Sarajevu se nalazi i Ogledalce Cosmetics gdje možeš kupiti sve Cala i Brush četkice.

   Pozdrav

Objavite komentar