NYX: HIGHLIGHT AND CONTOUR PRO PALETTE

December 2, 2016

dsc_07735

U jednom od prethodnih NEW IN postova ste vidjele da sam konačno odlučila kupiti čuvenu veliku Nyx paletu za konturisanje (recenziju za popularni duo ste mogle pročitati OVDJE).

Nyx Highlight & Contour Pro Palette je na tržištu već nešto više od godinu dana а mišljenja o njoj su i dalje podjeljena. Pročitala sam sigurno jednak broj pozitivnih i negativnih recenzija a to je bilo dovoljno da se odlučim na ovu kupovinu i donesem svoj utisak. Testirala sam je protekla dva mjeseca, pa skoro svakodnevno.

Sama ambalaža Nyx Highlight & Contour Pro palete je prosječnog kvaliteta, priznajem da sam očekivala više od jednog PRO makeup proizvoda koji treba dosta dugo da traje. Količina od 2,7 gr po panu je dosta velika (ukupno ćete dobiti 21,6 gr proizvoda). Ipak, najveći problem je rok trajanja, jer za 6 mjeseci ovu količinu sigurno nećete potrošiti pa i da ste profesionalni šminker!!!

Cijena u Srbiji  je 2850 din (46 KM), a u BiH 62 KM. I da, postoje kineske kopije ove palete pa povedite računa o tome (preporučujem kupovinu preko Alexandar Cosmetics-a).

dsc_0714

dsc_0713

Paleta dolazi u kartonskoj ambalaži na kojoj se nalaze sve informaciji o proizvodu i proizvođaču. Iznenadila sam se veličinom palete jer na sajtu ne izgleda nešto posebno velika, iako mi se mahom dešava suprotno, ovo je stvarno izuzetak pa sam morala to podijeliti sa vama.

dsc_0748e

U paleti ćete dobiti osam nijansi, to su redom: Ice Queen (HCPS01) , Soft Light (HCPS02), Cream (HCPS03), Nectar (HCPS04),  Tan (HCPS05), Toffee (HCPS06), Sculpt (HCPS07) i Hollow (HCPS08).

Prve četiri nijanse su HIGHLIGHT.

oo

Ice Queen je hladna biserno bijela nijansa koju sam naziv savršeno opisuje. Međutim, kvalitet nije jača strana ove nijanse. Što se mene tiče ovo je skoro pa neupotrebljiva boja. Prejaka, previse pigmentovana, jako šimerasta i hladna, to je sve ono što meni rijetko kada zatreba.

Soft Light je divna svijetlo bež nijansa koja je za nas masnokožce odličan highlighter koji često koristim na sredini čela, vrhu brade i nosa. Umjerena pigmentacija, jako dobra nijansa, fantastično iskoristiva.

Cream je klasična Banana nijansa koju obožavam. Ova boja nije ništa novo i već i ptice na grani znaju da čini čuda na predjelu ispod očiju ali ono što je posebno interesantno jeste kvalitet ove nijanse. Jako lijepo izgleda na licu, odlično se blenda, pigmentovana je, nije praškasta, neočekivano dobro “sjedne” na korektor i sve drži na mjestu a pritom se ne uvlači u sitne borice i linijice oko očiju, čak postaju potpuno neprimjetne. Sve pohvale za ovu Nyx Bananu, odlična je.

Nectar je šimerasta nijansa u boji breskve, zapravo ovo je moj omiljeni highlighter za vrhove obraza i usna. Jako fina nijansa koja odlično pristaje dama toplijeg podtona. Koristim je gotovo svakodnevno.

Drugi red u paleti (CONTOUR) je rezervisan za bronzere i nijanse za konturisanje. Ponovo imamo četiri potpuno različita proizvoda od kojih su dva sasvim korektna, dva baš i ne.

dsc_0779

Tan je nježna braon nijansa kojia ima crveni odnosno narandžasti podton a to nikako nije proizvod koji bih koristila, pa ni kao bronzer a naročito je besmislen za konturisanje. Možda bi se ova nijansa mogla koristiti ljeti jer je ipak dosta topla… To ćemo vidjeti, za sada Tan ostaje neupotrebljiv.

Toffee je mat braon nijansa koja je malo hladnijeg podtona od prethodne. Ovdje mi smeta izraziti žuti podton ali na mojoj koži i ne izgleda toliko loše. Ni ovo nije nijansa koju bih često koristila, ali ne mogu reći da je neupotrebljiva.

Sculpt je najbolja nijansa u paleti koja je slična čuvenoj Nyx Taupe nijansi ali nije toliko sivkasta, što mi se jako sviđa. Jako dobar puder za konturisanje koji ću sigurno vrlo brzo potrošiti. Ovo je najbolja nijansa u cijeloj paleti!

Hollow je nevjerovatno pigmentovana mat tamno smeđa nijansa. Sigurna sam da ni u avgustu nisam toliko tamna da bih je koristila ali zato ova nijansa odlično izgleda na očima. Jedini problem je što je ja imam već na nekoliko mjesta pa se rijetko kada sjetim da koristim baš ovu iz Nyx Highlight & Contour Pro palate.

dsc_0768

dsc_0769

dsc_0772

dsc_0752

dsc_0756

dsc_0773

dsc_0788

dsc_0786

dsc_0730

Pošto imate mogućnost da svaki pan izvadite van kada ga potrošite, paletu možete dopuniti sa nekom od istih ili nekom od četiri nijanse koje su dodatno u ponudi (kao refili). Ali takođe, postoji mogućnost da kupite praznu paletu i da u nju stavljate nijanse koje želite. Moram vam otkriti da u paletu staju i refili za Nyx HD rumenila, tako da možete napraviti neku lijepu kombinaciju koja će vam možda biti korisnija od ove već gotove.

Najbolje nijanse: Cream i Sculpt.

Najlošije: Ice Queen i Tan.

Moram napomenuti i to da se mahom sve nijanse prilično truse te da se korišćenje ove palete pretvara u jedan veliki nered. Naime, jako mi smeta neuredan izgled ove palete nakon šminkanja jer istog trenutka moram izdvojiti dodatnih pet minuta da bih alkoholom očistila svu unutrašnjost.

Sve u svemu,  Nyx Highlight & Contour Pro paleta je jedna sasvim solidna investicija koju vam preporučujem i ako niste profesionalni šminker a kao ja, obožavate ovakve palete i bezbroj mogućnosti koje vam nudi. Za cijenu koju plaćate, dobijate proporcionalan kvalitet! Jedan pan će vas koštati 5,75 KM a to je više nego pristojno.

Kakvi su vaši utisci o  Nyx Highlight & Contour Pro paleti?

Volite li ovakve proizvode?

Lp6 komentara

  1. Paleta onako na prvu ima lijepe nijanse.Meni je pola neupotrebljivo,bar za moju boju kože ali opet za tu cijenu isplati se.Od skora sam počela koristiti proizvode za konturisanje tako da ovo mozda ipak bude favorit.Lp i hvala ti na lijepo objasnjenoj rezenciji ..

  2. Ne koristim proizvode za konturisanje , mislim da sam nespretna za to haha :) ali ako se kad odlucim mislim da cu si kupiti ovu paleticu , divno izgleda :)

Objavite komentar