ESSENCE: ROCK N DOLL Vs. THE FALSE LASHES MASCARA

October 29, 2016

dsc_0858

Iako ne volim pisati recenzije za maskare danas sam morala dati svoj sud. Naime, smatram da je jako teško nekome preporučiti maskaru jer se radi o proizvodu koji biramo samo na osnovu svog subjektivnog mišljenja. Svaka od nas ima potpuno različite trepavice i većina očekuje različite stvari od jedne maskare. E sada, pošto sam ljubitelj Essence maskara i pošto me je jako obradovala činjenica da ovaj brend ima nekoliko noviteta u svojoj ponudi (koji su pritom i jako fotogenični) nisam mogla propustiti da ih testiram.

Ono što je zajedničko ovim maskarama jeste divna ambalaža, koja je i inače neosporna kada je ovaj brend u pitanju. Osim toga i cijena im je identična, svaka košta 5,85 KM i ove maskare se već nalaze na Essence stalcima širom BiH.

dsc_0882

Šta sve možemo očekivati od jedne (dobre) maskare?

Iako su naše potrebe različite, efekti koje nam može ponuditi jedna maskara su kategorizovane na sljedeći način: volumen, uvijanje i separacija, odnosno razdvojenost. Svaka maskara je različita i namjenjena je različitim efektima i ne postoji nikakva šansa da od jedne (ma koja to bila) dobijete baš sve što želite. Najbolje efekte ćete postići kombinacijom dvije različite maskare i slobodno se usudite eksperimentisati na taj način.

dsc_0872

Takođe, četkica je pored formulacije same maskare, jako bitna kategorija. I generalno posmatrajući, „gumene“ četkice će vam najbolje razdvojiti trepavice i definisati svaku dlačicu a volumen ćete dobiti od onim malo debljih četkica sa vlaknima.

Pa da vidimo sta nam je to novo ponudio Essence.

Rock nDoll Mascara

dsc_0867

dsc_0881

dsc_0874

Rock nDoll  mascara se nalazi u klasičnoj crnoj ambalaži ali interesantne mat tufnice na sjajnoj podlozi su ono što ovu ambalažu čini tako posebnom. Naziv je jasno istaknut jer su ružičasta slova su prvom planu i sigurna sam da ćete lako zapamtiti izgled ove maskare.

Četkica je baš po mom ukusu. Obožavam ove malo deblje i minimalno zakrivljene četkice. Vlakna su različite dužine i ovakav oblik maskare je idealan za malo krupnije oči. Maskara se nanosi lako, za dnevni nakeup je dovoljan samo jedan sloj dok dva sloja daju prilično dramatičan izgled.

Ova maskara odlično produžava trepavice, uvije ih i daje im jako dobar volumen. Rekla bih da je idealna za svakodnevno korišćenje. Osim toga, ne slijepi trepavice, ne preslikava se i ne stvaraju se one ružne  grudvice prilikom nanošenja. Ja je koristim već mjesec dana i jako sam zadovoljna.

Ocjena:5/5

The False Lashes Mascara

dsc_0859

dsc_0878

dsc_0876

The False Lashes maskara se nalazi u malo drugačijem pakovanju. Izdužena  crno- bijela ambalaža sa daškom nježne breskvaste nijanse čini The False Lashes Mascara-u jako elegantom i dopadljivom na prvi pogeled.

Četkica je interesantna ali nikako nije po mom ukusu. Potpuno ravna četkica sa prilično kratkim dlačicama jednostavno mi ne radi posao. Ova maskara ne daje dužinu niti uvija trepavice. Od nje ćete dobiti samo malo volumena i to će biti dovoljno djevojkama koje imaju dugačke trepavice ali ćete prethodno morati koristiti dobar uviječ ukoliko se prirodna za to sama nije pobrinula.

Izrazito kremasta formulacija same maskare će malo slijepiti trepavice pa ukoliko nanosite ovu maskaru obavezno skinite višak proizvoda sa četkice i nanesite je u dva jako tanka sloja.

Dakle, za volumen ide jedno DA a za dužinu i uvijanje, jedno veliko NE!!!

Ocjena: 2/5

dsc_0884

ZAKLJUČAK: Potpuno različite maskare koje sam testirala naspram svojim želja i potreba. To prije svega znači da vi možete imati drugačiji utisak. Od mene ćete dobiti preporuku za Rock ‘n’ Doll maskaru jer je koristim i dalje i trenutno samo nju stavljam na trepavice. Potpuno sam se navikla na efekat koji dobijam. Ako radim večernji makeup kombinujem je sa Benefit They Real maskarom i tada definitivno dobijem ono što želim.

Volite li Essence maskare?

Koja je vaša omiljena?

Lp4 komentara

  1. Moja omiljena je definitivno Maybeline Lash Sensational maskara, odlicna je. Inace, imam kratke trepavice, a sa tom maskarom se lepo izduze, razdvoje, nema onog efekta ”paukovih nozica”, znaci po meni, savrsena maskara.

  2. The False Lashes Maskaru sam mislila kupiti.. i inače imam duge trepavice pa si nekako mislim da bi mi možda i bila dobra…

Objavite komentar