ARTDECO: All In One Make Up Brush Premium Quality

October 9, 2016

dsc_1181

Fantastičan naziv jednog prilično lošeg proizvoda.

Artdeco ima u ponudi nekoliko makeup četkica i ja sam sasvim slučajno kupila baš ovu, najviše iz znatiželje. Moram priznati da sam pritom očekivala dosta, rukovodeći se prije svega nekim standardima kvaliteta koje ovaj brend neosporno ima, a nakon toga i prilično „visokom“ cijenom za jedan drogerijski proizvod (naime, ova četkica košta oko 20 KM).

All In One Make Up Brush Premium Quality je klasična bockalica ili tvor četka poznata i pod nazivom duo fiber stippling brush.

Nisam veliki ljubitelj tvor četkica i do sada sam imala samo jednu ovakvu sa kojom, takođe, nisam bila ni malo zadovoljna. Naime, u pitanju je duplo jeftinija, Blush četkica.

dsc_1175

dsc_1172

dsc_1173

Artdeco All In One Make Up Brush je četkica koja je namjenjena za nanošenje laganijih tečnih podloga, a koju ja koristim isključivo za setovanje make up-a  puderom u prahu. Razlog je jednostavan, ne korisim lagane tečne podloge pa sam joj naknadno otkrila sasvim drugu namjenu.

Ova četkica je izrađena od kombinacije prirodne dlake (crni dio) i sintetičke (bijeli dio) i koristi se na način da u kontakt sa proizvodom dolazi samo vrh četkice, znači bijele dlačice, nikako crne. Poenta bi trebala biti u, kako kažu, odličnom efektu koji ovako nanešena podloga ostavlja, jer se puder nanosi laganim kružnim pokretima. Međutim, veliki problem je jako široka površina četkice čiji je prečnik, pa sigurno 7 cm!

Premium Quality, iz naziva ovog proizvoda, se možda odnosi na pakovanje, odnosno kvalitetnu plastičnu ambalažu koja mi se zaista sviđa. I sama četkica je prilično elegantna s tim je jako kratka, što meni nikako ne odgovara. Naime, cijela četkica mi stane u šaku i tako izgubim potrebnu kontrolu koju bih imala da je drška 5-6 cm duža.

dsc_1156

Ova Artdeco četkica je zaista jako mekana ali baš zbog toga morate lagano raditi sa njom jer se vlakna savijaju na svaki jači potisak a to nikako ne smijete dozvoliti jer, kao što sam napomenula, crne dlačice moraju ostati čiste.

Sve ovo bi bilo podnošljivo da ne postoji drugi, ustvari najveći problem. Nekontrolisano opadanje dlačica koje je za svaku kritiku. Već pri prvom pranju je otpalo minimum desetak dlačica. Osim toga, tek kupljena četkica je užasno lose mirisala i dosta dugo se ispirala crna boja (fabra) sa dlačica koje su od prirode dlake.

dsc_1195

ZAKLJUČAK: Najlošije uložen novac u zadnjih šest mjeseci, sigurno. Artdeco All In One Make Up Brush Premium Quality nije vrijedna kupovine i slobodno preskočite ovaj proizvod. Zaista loš kvalitet koji ovaj brend nikako nije smio plasirati na tržište.

I uvijek kažem da ćete svakoj kvalitetnoj četkici naći neku namjenu a nekvalitetnu možete samo baciti u smeće.

dsc_1177

Kakva su vaša iskustva sa Artdeco četkicama?

Njihova četkica za nanošenje rumenila mi je nekada bila interesantna, ali mislim da neću više eksperimentisati. :-)

Lp

 11 komentara

 1. imam je. ja sam je srecom kupila na snizenju. i ja sam razocarana. Nije dobra ni za sta i jos dlacice opadaju. Da li si zaboravila navesti da dodje ona bijela mrezica da kist ostane u istom obliku kad ga cuvas ili u toku putovanja. Ja sam je tek pronasla kad sam htjela kutiju baciti pa je rastavljala. nalazi se na dnu kutije.

  1. Ja nikada nisam ni vidjela tu bijelu mrežicu.. :-) A i da jesam, džaba vala i to, kad četkica ne valja ništa! :-)

   P.S. Hvala ti što si podijelila sam nama i to, ja zaista nisam otkrila taj detalj. Pozdrav

 2. Koristim njihovu za rumenilo i extra mi je. Imam vise za rumenilo (raznih proizvodjaca), ali ona je No1.
  Moje preporike, uzela sam je u cm na nekom snizenju za 8km

 3. Imam njihovu četku koja je za kameni puder, a na njoj ne piše nikakav broj ni oznaka, samo ARTDECO. Sreća pa sam je dobila, užasno razoarenje, pri svakom pranju bar 10-20 dlačica ispadne.
  Ima dosta kvalitetnijih a jeftinijih, tako da vjerovatno više njihove četkice neću ni gledati :)

 4. Imam njihovu četkicu za rumenilo i do sad su mi ispale svega 2-3 dlake a koristim je duži period, svakim danom. Preporuke za nju :))

  1. Uh, drago mi je da si zadovoljna! Za sada nisam sigurna da bih opet u kupovinu Artdeco četkica ali ako nekada bude neka žestoka akcija, razmisliću. Punu cijeno ne plaćam, više! :-)

 5. Nazalost, imala sam priliku da se upoznam sa ovom cetkicom. I potpisujem sve napisano u ovoj recenziji. Bolje da sam uzela i poderala novac kojim sam je platila. Ne znam kako ih nije stid prodavati smece za toliki novac. Jednom sam se razocarala i vise nikad nisam eksperimentisala s njihovim proizvodima. Koristim samo bazu za sjene kojom sam do sad bila zadovoljna.

 6. nisam probala.a i neću.
  kistove naručujem s eBaya :D ili kupujem Essence. oni zbilja za moje potrebe imaju dosta dobre kistove

Objavite komentar