AVON NUTRA EFFECTS BODY: Grupna recenzija

September 26, 2016

dsc_0812

Danas sam odlučila podijeliti sa vama svoje prve utiske o dva potpuno nova Avon proizvoda. Naime, Nuttra Effects kolеkcija je bogatija za nekoliko proizvoda koji su namjenjeni njezi tijela. U ovom postu ću vam predstaviti dva losiona koja koristim zadnjih petnaestak dana, mahom naizmjenično, da bih uspjela steći neke utiske i međusobno ih dobro uporediti.

Oba proizvoda dolaze u lijepo dizajniranim plastičnim pakovanjima od 250 ml (7,90 KM), s tim da u ponudi imate iste losione i u pakovanju od 400 ml po cijeni od 8,90 KM, što se svakako više isplati. Redovna cijena je 15,00 KM tako da vam toplo preporučujem kupovinu ovih losiona sada dok su na akciji.

Ovi proizvodi su namjeni njezi osjetljive kože tijela, hipoalergeni su i ne sadrže parabene i vještačke boje. Moram priznati da mi se čini da su ovo najkvalitetnije mazalice koje je Avon ikada imao u ponudi.

dsc_0833

INTENSIVE REPAIR (with flax and marula seed)

dsc_0818

dsc_0820

Intense Repair losion za tijelo namjenjen je njezi veoma suve kože a u svom sastavu ima ulje lana i marule te obiluje omega masnim kiselinama. Tekstura proizvoda je malo gušća od teksture klasičnih losiona na koju smo navikli, zato bih rekla da je ovo jedna lijepa, bogata krema za tijelo. Lagano se nanosi i nije potrebna velika količina jer se upija nešto sporije baš zbog te svoje malo gušće teksture. Ipak, u roku par minuta moja koža bude potpuno suva, bez masnih tragova ili lepljivog filma koji neki losioni znaju ostaviti. Intense Repair losion za tijelo ima divan cvjetni miris, jako decentan i blag koji se zadržava na koži nekih petnaestak minuta do pola sata.

Intense Repar u potpunosti zadovoljava potrebe moje kože jer je najteži test prošao a to je onaj da koža ostane mekana i hidrirana više od desetak sati nakon nanošenja. Naime, često mi se desi da kada naveče nanesem neku kremu/losion, ujutru se propudim sa još suvljom, čak ljuskavom kožom na nogama, naročiti na potkolenicama i tada odmah znam sa čim imam posla.  Ovaj proizvod radi svoj posao, i to jako dobro!

Preporuka za sve vas koji imate suvu kožu i trebate malo jaču hidrataciju.

ULTIMATE MOISTURE (with chia seed)

dsc_0823

dsc_0826

Ultimate Moisture losion za tijelo je namjenjen njezi normalne i suve kože. Sadrži ulje chia sjemenki čija je glavna karakteristikaje izrazito visok nivo esencijalne α-linolenske masne kiseline (omega-3) koji se kreće u prosjeku oko 60-65%. Uz to, ovo ulje ima i značajan udio fitosterola i tokoferola.

Ultimate Moisture je klasičan losion koji ima malo rijeđu teksturu te ga je potrebno minut duže razmazivati u odnosu na Intense Repair. Ako nanesete jako malu količinu ona će se upiti u sekundi. Barem je kod mene takav slučaj jer mi je koža jako suva tako da ja uvijek posegnem za dosta većom količinom ali to nije rješenje jer ovaj proizvod svakako i nije namjenjen njezi kože kakva je trenutno moja.

Miris je lijep i prijatan, i uopšte se cijela ova linija odlikuje blagim, nježnim mirisom koji se ne zadržava dugo na koži.

Preporuka za vas koji imate normalnu kožu i trebate laganu hidrataciju.

dsc_0835g

dsc_0840

dsc_0846

Avon me ugodno iznenadio ovim mazalicama…

Kakvi su vaši utisci?

LpObjavite komentar