NEW IN: CATRICE I ESSENCE NOVITETI (JESEN/ZIMA 2016. godine)

September 21, 2016

Danas vam želim predstaviti sve novitete koje su nam Catrice i Essence pripremili za predstojeću sezonu te vam predočiti i maloprodajne cijene za svaki proizvod jer smatram da će vam nešto ovako biti od koristi.

Moram priznati da su se oba brenda jako potrudila i da su išla u korak sa najnovijim trendovima. Konturisanje je definitivno in, ali osim onog standardnog konturisanja lica sada to možete primjeniti i na oči. Sve u svemu, igra svjetlosti i sjenke je moćan adut za isticanje ili prekrivanje određenih dijelova lica ali samo u slučaju da imate mjeru. Nemojte se plašiti ovakvih proizvoda, slobodno eksperimentišite, vježbajte i sigurno ćete uspjeti u tome i same.

Prvo vam predstavljam Catrice. Sigurna sam da je zvijeda, ne sezone, nego cijele godine, fantastični tečni puder Catrice HD Liquid Coverage Foundation. Ostavljam vam link recenzije, za slučaj da ste propustile taj članak. Odličan puder od koga se ne odvajam više od mjesec dana (cijena 14,55 KM).

dsc_0740

Takođe sam dobila na poklon i nekoliko novih nijansi lakova za nokte. Naime, Catrice lakovi imaju odličnu teksturu i jako dobru četkicu pa već imam zavidnu kolekciju različitih boja i uglavnom ih jako često koristim (cijena 5,15 KM/kom). Nekoliko matt proizvoda za usne (cijene se kreću od 7,25 KM- 10,35 KM), Glam & Doll Super Black tuš za oči (cijena 6,25 KM) i dva nova mono sjenila. Ovaj brend ima novu liniju sjenila u fantastičnim elegantnim pakovanjima koja su me oduševila. U ponudi je devet nijansi a cijena jednog mono sjenila je 8,30 KM. Dvije divne palete koje namjeravam testirati u narednom periodu su Deluxe Glow Highlight i Eye & Brow Contouring (cijena svake 9,35 KM) .

Ostavljam vas da uživate u fotografijama:

dsc_0752

dsc_0755

dsc_0751

dsc_0748

Essence je takođe bio vrijedan. Na moju adresu su stigle po dvije nijanse novih mat ruževa i mat sjajeva (recenzija ide već za par dana). Cijena je 4,85 KM. Veliki sam fan Essence maskara tako da sam se oduševila sa dvije najnovije koje već nekoliko dana pomno posmatram na trepavicama, u pitanju su Rock n Roll i The Falshes (cijena jedne maskara je 5,85 KM). Tečni puder Camouflage 2in1 Make-up & Concealer (cijena 7,95 KM) je takođe novost ali pored Catrice HD pudera teško da će dobiti priliku da se istakne.  Ipak, interesantno mi je to što obećava odlično prekrivanje i mat efekat tako da…

Rekla bih da je zvijezda nove Essence kolekcije Light Up Your Face- Luminizer Pallete koju ću vam takođe recenzirati u narednom periodu. Cijena palete, koja dolazi u samo jednoj kombinacji boja, je 8,50 KM.

I da ne zaboravim jedno divno breskvasto rumenilo je već nekoliko dana na obrazima, radi se o Satin touch kolekciji (cijena 5,25 KM).

dsc_0724

Essence ima jedan novi eyeliner koji ima jako zanimljiv oblik. Naime, na vrhu se nalazi kružić a nosi naziv Rock’n’doll duo stylist tuš za oči i košta 5,25 KM.

Sve u svemu, Essence je uvijek interesantan, dopadljiv i u trendu.

Pogledajte kako to sve izgleda.

dsc_0730

dsc_0735

dsc_0737

 

Sviđaju li vam se ovi noviteti?

Da li ste već kupile neki proizvod iz ovih kolekcija?

Lp3 komentara

  1. Catrice puder isproban i odlican wuhuu..
    Essence Camouflage koristim kao korektor jer su sve nijanse bijele da bi ih koristila kao puder :/ ali da prekriva, prekriva :)
    Matte ruz mi je super dok sam se u matte sjaj razocarala.. doduse obzirom na cijenu nikakva šteta :)

Objavite komentar