TEČNI PUDERI KOJE TRENUTNO KORISTIM (jesen 2016. godine)

September 10, 2016

dsc_0763

Danas vam predstavljam sve tečne pudere koje trenutno koristim. Ovo je po meni najbitnija kategorija kada je šminka u pitanju i jako volim testirati ovu vrstu proizvoda. Zato uvijek imam dosta otvorenih pudera jer rijetko kada koristim jedan isti duže od dvadesetak dana. Takođe, u zavisnosti od toga kakav makeup mi treba i koliko dugo mora da traje, biram i podlogu koja će to sve iznijeti na najbolji način.
Imam mješovitu kožu lica sa normalnim obrazima i masnom T-zonom pa će i utisci koje budete čitale u nastavku biti u skladu sa tim. Moram napomenuti i da nisam ljubitelj BB krema ni tečnih pudera koji nemaju dobru prekrivnu moć, vidjećete to i u nastavku…

dsc_0745

Trenutno koristim isključivo Catrice HD Liquid Coverage jer sam zaljubljena u ovaj puder. Dok njega nisam kupila koristila sam Maybelline Affinitone jer je najtamniji i ovo je nijansa koja mi je do skoro savršeno odgovarala, nakon toga sam kratko bila u ljubavi i sa Revlon Colorstay koji je nijansu svjetliji.

dsc_0761j

1. REVLON COLORSTAY

dsc_0754
Ovo je puder koji je namjenjen mješovitoj i masnoj koži lica (postoji i varijanta za suvu kožu). Revlon Colostay je klasika. Ne znam od kada koristim ovaj puder ali godinama ga kupujem. Za sve vas koji volite pudere koji imaju ogromnu pokrivnu moć ovo je proizvod za vas. Volim kako se ovaj puder ponaša na licu i obožavam da ga koristim i zimi i ljeti kada imam neki poseban događaj, kada šminka treba da bude savršena cijeli dan. Ovo je ozbiljan puder koji zahtjeva dobro i spretno nanošenje jer postoji šansa da dobijete ono što želite. Ovaj puder nije za svaki dan i ne treba se igrati sa njim.

2. LOREAL INFALLIBLE 24 H-MATTE

dsc_0755

Sa Loreal Inffalible 24 h- MATTE sam doživjela ljubav na prvo nanošenje i postoji nekoliko karakteristika koje mi jako odgovaraju kada je riječ o ovom puderu. Srednje prekrivanje (odlično za svakodnevni makeup), fantastično blendanje, dosta dobar mat efekat i dosta dobra postojanost. Ovaj puder izgleda jako prirodno na koži i mislim da je jedan od najboljih koji su se u zadnje vrijeme pojavili u drogerijama. Pisala sam vam detaljnu recenziju za Loreal Inffalible (link).

3. MAYBELLINE Affinitone Mineral

dsc_0752

Maybelline Affiniton je puder koji sam kupila na ljetovanju ove godine, i to iz dva razloga. Naime, ovo je najtamnija nijansa tečnog pudera koju sam našla u tom momentu i drugo, bilo je fantastičnoj akciji. :-) Ovaj puder nema potpuno prekrivanje ali moj ten je ljeti dosta dobar tako da mi nešto ovako za svaki dan, odgovara. Drugo, puder ima jako dobru postojanost i na licu izgleda odlično, tako sam na kraju, sa ovom prilično ishitrenom kupovinom, dobro prošla. Trenutno mi je Sun Bronze pretamana i druženje sa ovom nijansom zakazujem za sljedeću godinu.

4. CATRICE HD Liquid Coverage Foundation

dsc_0751

Posljednjih desetak dana samo pričam i pišem o Catrice HD Liquid Coverage tečnom puderu. Toliko oduševljenje sigurno nisam mogla sakriti ali ne bih da dosađujem previše. Ovaj puder koristim svakodneveno i uopšte nemam  potrebu nanijeti bilo šta drugo na lice, čak mi se ne da ni testirati nekoliko noviteta koji strpljivo čekaju svoj red. Najdetaljnija moguća recenzija je objavljena prije par dana (link).

6. CATRICE MATT MOUSSE

dsc_0759
Obožavam Catrice Matt Mousse puder i kupijem ga na svakih nekoliko mjeseci. Do sada sam potrošila minimum pet- šest teglica u svim mogućim njansama i naročito volim ovaj puder koristiti ljeti. Jutarnje šminkanje za posao je najbrže i najefektnije kada koristim ovaj mus. Sviđa mi se kako izgleda na licu, kako pokriva, kako matira… Odličan puder, praktičan i jako jeftin. Morate ga probati!

Pisala sam vam ranije i o njemu, ostravljam link ukoliko želite pročitate moje kompletne utiske o ovom proizvodu.

dsc_0768

Jeste li probale neki od ovih pudera?

Pišite mi o svojim favoritima.

**AKTUELNI BLOG SALE16 komentara

 1. Trenutno koristim L’oreal True Match i prezadovoljna sam.. Pred kraj sam tube i dvoumim se između njega ili da probam Catrice HD??

  1. Zavisi kakvu kožu imaš… Ako je normalna ili mješovita preporučujem ti da probaš ovaj Catrice HD. Loreal True Match je više za suvu kožu i ako ti odgovara ne preporučujem ti da eksperimentišeš jer je to jako dobar puder za taj tip kože. Lp

  1. Jednostavno, samo uriniš četkicu u teglicu i pokupis malo pudera. Jedini uslov je da četkica koju koristiš svaki put mora biti čista, i to je to!!! :-)

 2. Revlon Colorstay za suhu kozu, prvi puder koji sam kupila, nekad davno u srednjoj skoli i nakon isprobavanja drugih, ponovo sam mu se vratila. Trebalo mi je vremena da ga nadjem jer su ga ukinuli u cm-u, ali isplatilo se traziti ga.
  Najbolji je.

  1. Daaa… I ja imam slično iskustvo samo sam imala jako masnu kožu pa sam tu varijantu pudera i koristila. I uvijek sam obnavljala zalihe, Colorstay je definitivno the best!!!! :-)

 3. Loreal i Catrice HD su odlicni,u potpunosti se slazemo ? Mousse Catrice mi je bio dobar neko vrijeme,medjutim sve suhe dijelove na kozi mi je naglasavao ? Revlon hocu da probam,jako me interesuje ?

  1. Žao mi je za Catrice Matte Mousse! :-( Ja nemam problema sa suhim dijelova na licu ali ti vjerujem jer on ima odličan matirajući efekat koji zna napraviti takav problem. Šteta!

 4. odličan post i primamljivi puderi.

  Od svih sam koristila samo Catrice Matt Mousse, slažem se da je savršen za ljeto <3
  Od ostalih prvo želim isprobati Catrice HD i Catrice Matt Mousse :)

Objavite komentar