ESSENCE: BLOGGERS BEAUTY SECRETS SHAPE&SHADOWS EYE CONTOURING PALETTE

September 8, 2016

DSC_0765

Moje jedine neplanirane kupovine se odnose na Essence novitete i njihove limitirane kolekcije a vjerujem da je mnogima to slaba tačka jer osim lijepo dizajniranih ambalaža ovaj brend zaista zna iznenaditi kvalitetom. Čini mi se da je ovaj put iznenađenje ogromno…

Vjerovatno već znate za projekat kompanije Essence i četiri poznate beauty blogerke. Naime, na tržištu se trenutno nalazi kolekcija proizvoda koja se sastoji od četiri palete i četiri laka za nokte a meni je za oko zapala samo jedna (sva sreća). :-)

Danas vam predstavljam Shape & shadows eye contouring palette by Mary Oliver (djevojka sa bloga strikeapose).

DSC_0775

DSC_0777

Čim sam otvorila paletu vidjela sam da je neko znao šta radi kada je odlučio osmisliti nešto ovako i iste sekunde sam odlučila da je kupim. Za cijenu od oko 10-11 KM dobićete mnogo veću vrijednost u rukama i ja vam toplo prepоručujem da na brzinu pročitate i ostatak recenzije i odmah otrčite po svoj primjerak!!!

Sam dizajn i kvalitet pakovanja su jako dobri. Sa unutrašnje strane se nalazi interesantno ogledalce i sve je jako pregledno i praktično za korišćenje. Moram priznati da padam na ovakve ambalaže, ali nisam jedina sigurno.

Shape & shadows eye contouring palette sadrži proizvode koji pružaju fantastične mogućnosti kada su definisanje obrva i makeup očiju u pitanju. OSim toga sve nijanse su savršene i definitivno su po mom ukusu.

Paleta sadrži tri mat smeđe nijanse: Hazel Grooe, Audrey Highbrow i Brigitte Brown i dvije šimeraste, Marylin Metallic, bakarnu sa rose gold šimerom i Billie Vanilli, highlighter u šampanj nijansi.

Osim sjenila u paleti se nalazi i vosak za obrve te mali dvostrani kistić (koji nisam koristila).

DSC_0786

Mat sjenila su namjenjena popunjavanju obrva ali se svako od njih može koristiti i kao sjenilo za kapke. Dok je božanstvena Marylin Metallic nijansa zadužena za pokretni dio kapka, Hazel Grooe je definitivno najvoljnija nijansa kojoj sam skoro dotakla dno. Ovo je odlična boja za pregib, ima divnu teksturu i božanstveno se blenda.  Ovo je nijansa u koju sam zaljubljena. Savršena je!!!

Brigitte Brown je klasična mat tamno smeđa nijansa koja je možda i najjače pigmentovana i jako sporo se troši. Koristim je rijeđe za dnevni makeup ali je zato za večernju varijantu odlična.

Za obrve uvijek koristim dva sjenila, to je kombinacija nijansi Hazel Grooe i Audrey Highbrow. Svjetlijom počinjem popunjavanje u nadebljem dijelu obrve a luk i ostatak definišem tamnijom nijansom. Trenutno ne mogu zamisliti da koristim ništa drugo kada su obrve u pitanju.

Billie Vanilli je klasičan highlighter koji lijepo izgleda ispod obrva i u unutrašnjim uglovima očiju. Ipak, u odnosu na ostala četiri sjenila rekla bih da je ono najlošijeg kvaliteta.

Sve nijanse su ODLIČNO pigmentovane i to ćete primjetiti na fotografijama. Naime, nisam koristila bazu kada sam vam radila swatch-eve.

DSC_0805

DSC_0811

Postojanost je odlična, naravno sa bazom ispod, a u pomoć sam pozvala Artdeco i Avon. Sa ovim bazama sjenila traju 8- 10h, ne skupljaju se u pregibima a jedino sam primjetila da highlighter gubi na intenzitetu nakon nekoliko sati. I to je jedina zamjerka.

Vosak nije nešto bih inače koristila ali od kada imam ovu paletu sve češće ga nanosim i to tako što prvo vrhom kista dotaknem vosak pa onda pokupim sjenilo za obrve i tako zajedno nanesem. Moram vam priznati da je ovo jako dobra kombinacija naročito ako imate problem sa neposlušnim obrvama.

Paleta sadrži ukupno 8,4 grama proizvoda a rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja.

Cijena: oko 11 KM (CM market).

DSC_0783

DSC_0800

DSC_0779

DSC_0814

dsc_0780

Jeste li pokupile nešto iz ove Essence Bloggers Beauty Secret kolekcije?

Da li vam se sviđa ova paletica?

Lp3 komentara

  1. Gledala sam novu kolekcije u CM-u, ali nisam kupila ništa. Sad kad sam pročitala post mislim da ću kupiti ovu paletuuu :D

Objavite komentar