L`Occitane: Limited Edition For 40th Birthday

August 25, 2016

DSC_0815

Drage dame, ovim postom sa velikim zadovoljstvom najavljujem saradnju sa divnim francuskim brendom L`Occitane. Kao i do sada, prvo ću vas upoznati detaljnije sa njima a u nastavku ću vam predstaviti nekoliko poizvoda koji su dio limitirane kolekcije koja se pojavila na tržištu povodom četrdesetog rođendana ove kompanije.

L’Occitane en Provence je francuska kozmetička kuća, osnovana u Parizu 1976. godine, koja proizvodi preparate za lice i telo kao i mirise za dom. U osnovi svoje filozofije ova kompanija slavi i čuva prirodu i tradiciju francuske Provanse.

Imala sam priliku i ranije probati nekoliko proizvoda ovog brenda koje sam uglavnom kupovala u inostranstvu ili dobijala na poklon. Moja prva asocojacija na L`Occitane, i prvi peoizvod koji sam probala još u srednjoj školi, je krema za ruke iz jako popularne kolekcije proizvoda sa Shea buterom. Nakon toga na red je stigao i badem…

Ova godina je posebna za L`Occitane jer je u znaku obilježavanja četrdesete godišnjice postojanja a tim povodom na tržištu se pojavilo nekoliko LE proizvoda iz kolekcija Verbena i Lavanda. Imala sam tu čast da testiram njih nekoliko i danas vam donosim svježe utiske o svakom proizvodu posebno.

Verbena je aromatična citrusna biljka, nadaleko poznata po svom okrepljujućem i osvježavajućem mirisu. Proizvodi iz ove kolekcije su me prosto oduševili.

l

  • Verbena njegujuća pjena za tijelo 

Pjena za tijelo je interesantan način hidratacije kože a kada L`Occitane ovakav proizvod obogati organskim ekstraktom verbene iz Provanse, efekat je jednostavno fantastičan.

Lagana pjenasta tekstura blago hladi kožu i izuzetno lijepo je hrani. Proizvod se već poslije minut-dva u potpunosti upije nakon čega osjetite samo dodatni talas svježine praćen intenzivnim citrusnim mirisom koji pruža fantastično iskustvo svim čulima.

Ambalaža Verbena pjene za telo je dekorisana dizajnom limitirane kolekcije, koji uz pomoć dijagonalnih zelenih linija predstavlja polja verbene. Ograničeno izdanje povodom 40 godina postojanja L`Occitane kozmetike, takođe uključuje Verbena piling gel za tuširanje.

Cijena: 45,00 KM / 150 ml

DSC_0746

DSC_0745

DSC_0736

  • Verbena piling gel za tuširanje

Proizvod iz ove kolekcije je kao stvoren za ljeto. Blagi piling jako dobro radi svoj posao, kožu ostavlja nevjerovatno mekanom i glatkom a sve to bez agresivnog efekta koji nikako ne prija koži u ovom periodu kada je često izložena suncu. Piling je obogaćen organskin ekstraktom verbene iz Provanse a vaša koža ( i cijelo kupatilo) će mirisati još jako dugo nakon tuširanja. Piling pruža lagani osjećaj hlađenja koji posebno prija ljeti. Ne isušuje kožu.

Iako ja imam ovo travel size pakovanje, preporučujem vam da slobodno kupite full size. Ovo je proizvod koji ćete obožavati.

Cijena: 12,00 KM / 70 ml

DSC_0750

DSC_0758

DSC_0759

Lavanda je jedna od prvih biljaka koje je destilovao Olivier Baussan, osnivač kompanije L`Occitane. U Provansi poznata kao “plavo zlato”, ova biljka je mirisna duša ove regije. L`Occitane  koristi lavandu koja se uzgaja u oblasti Visoke Provanse.

  • Lavanda piling sapuni

Grubo sječeni piling sapuni sa lavandom su inspiriusani prirodnim, ručno rađenim sapunima koji u sebi sadrže dijelove cvijeta lavande koji obavljaju blagi piling kože. Sapun je namjenjen svim tipovima kože a obogaćen je uljem lavande koje je zaštićenog geografskog porekla (PDO). Ovu oznaku kvaliteta imaju esencijalna ulja iz Provanse, koja se proizvode tradicionalnim metodama od lavande koja se uzgaja na nadmorskoj visini od preko 800 metara, i na određenom geografskom području.

Uz prepoznatljiv, opuštajući miris lavande ovi sapuni nježno čiste kožu, ne isušuju je i idealni su za sve članove porodice i različite namjene.

Fantastičan dizajn ambalaže koji je inspirisan poljima lavande u Provansi krije jako lijepo upakovana dva sapuna u količini od po 100 g. Idealan poklon, zar ne?

Cijena: 26,00 KM / 2*100 g

DSC_0774

DSC_0782

DSC_0793

DSC_0804

DSC_0805

Imate li iskustva sa L`Occitane?

Kakvi su vaši utisci o proizvodima koje sam vam danas predstavila?

Meni se jako sviđaju, priznajem…

:-)

DSC_08231 komentar

Objavite komentar