HIMALAYA HERBALS: Grupna recenzija proizvoda

August 21, 2016

Himalaya_Logo

Tek prije dva mjeseca sam prvi put kupila jedan Himalaya Herbals proizvod. Moram priznati da sam, vjerovatno kao i većina vas, već duže vrijeme upoznata sa proizvodima ovog brenda ali me do sada jednostavno ništa nije dovoljno privlačilo. Nekoliko puta sam čula preporuku za njihove paste za zube i Multipurpose kremicu i to je sve. Ako ste koristile nešto od ovog brenda, slobodno mi pišite svoja iskustva u komentarima.

Jako volim testirati nove proizvode i drago mi je što sam konačno otkrila Himalaya Herbals. Prvo sam kupila Gentle Refreshing Face Wash koji sam ponijela na more i vrlo brzo potrošila pa sam, još na Jadranu, kupila dva nova proizvoda, čisto iz radoznalosti.

Njih sam testirala u proteklom periodu a danas sam donosim svoje utiske u jednoj grupnoj recenziji.

Gentle Refreshing Face Wash

DSC_2064

DSC_2066

DSC_2067

DSC_2078

Prvi na redu je gel za umivanje. Gentle Refreshing Face Wash je proizvod koje je sasvim korektan ako ne i više od toga. Jako mi se sviđa to što je dovoljno jak da lice odlično očisti a opet nikako nije agresivan, ne isušuje kožu niti je iritira.

Primjetila sam da mi je ovaj proizvod trajao duže od nekih sličnih proizvoda i to je svakako plus jer sam ga stvarno koristila često, čak i po tri puta dnevno.

Dosta je gust a uz to ima izraženu gelastu teksturu te će vam biti malo teže istisnuti proizvod kada ga već skoro potrošite, ali to nije neki veći problem. Sve u svemu, ovo je  sasvim dobar proizvod koji ću vjerovatno kupiti ponovo.

Količina: 150 ml

Ocjena: 4+/5

 

Purifying Neem Foaming Face Wash

DSC_0419

DSC_0405

DSC_0414

DSC_0416

Pjene za umivanje su moje omiljeno sredstvo sa čišćenje lica (i skidanje šminke). Kunem se u Loreal Sublime Fresh i ako niste probale ovu pjenu, toplo vam preporučujem tu kupovinu.

Da se vratimo na Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash. Iza dugačkog naziva se krije jaka, agresivna pjena koju sam već poslije pet-šest dana prestala svakodnevno koristiti. Imam mješovitu kožu lica sa jako masnom T zonom i na žalost ovo je preagresivan proizvod za mene. Nastaviću da je koristim svako drugo veče jer mi povremeno čišćenje lica sa njom ne smeta.

Druga stvar je sastav!!! Jako vodim računa o tim sitinim slovima koja često kriju mnogo toga. Etiketa na ovom proizvodu krije nekoliko loših sastojaka koji se nalaze pri dnu liste ali koji NIKAKO ne idu uz kampanju koju nam ovaj brend nudi. Kako nisam stručna, neću si dati za pravo da ulazim u detalje ali vi možete pogledati sastav i na internetu ili najbližoj apoteci potražiti odgovore na takva pitanja.

Količina: 150ml

Ocjena: 2+/5

Clarifying Мud Mask

DSC_0424

DSC_0433

DSC_0428

DSC_0436

Volim eksperimentisati sa maskama za lice. Iako znate da sam fan Freeman maski, nikako nisam isključiva kada su drugi brendovi u pitanju.

Himalaya Herbals u ponudi ima nekoliko različitih maskica i jedva sam se odlučila za jednu. Clarifying Мud Mask je namjenjena čišćenju, jačanju i zatezanju mješovite i masne kože lica. Savršena definicija i mojih trenutnih potreba pa nije nikakvo čudo što sam se odmah odlučila za kupovinu ove maske.

Međutim, već prilikom prvog korišćenja sam požalila. Naime, vrlo brzo nakon nanošenja ova maska počinje da se suši i da pecka!!! Moram priznati da mi je to prilično smetalo jer je peckanje zaista jako i neprijatno. Pošto sam je prvi put nanijela preko cijelog lica i u malo debljem sloju odlučila sam promijeniti taktiku i vidjeti da nisam tada pretjerala sa količinom pa izazvala takvu reakciju na koži. Drugi put sam masku nanijela u veoma tankom sloju i samo na T Zonu. Ipak, efekat je bio približno isti.

Takođe, nakon skidanja maske moje lice je desetak minuta bilo crveno. Tek poslije nekih pola sata mogla bih reći da vidim neke pozitivne efekte ali put do njih je ipak prilično neprijatan.

Količina: 75 ml

Ocjena: 3/5

Koristite li Himalaya Herbals proizvode?

Da li ste probale neki od ovih proizvoda?

Lp4 komentara

Objavite komentar