EMPTIES: PROIZVODI KOJE SAM POTROŠILA NA MORU

August 15, 2016

DSC_0651

Materijal za današnji post sam donijela sa ljetovanja, ali samo u vidu fotografija. Naime, ove godine sam željela napisati drugačiji post na temu “šta nosim na more”. Djeluje mi interesantno ujedno vam pokazati šta sam sa zadovoljstvom koristila i potrošila a svakako ćete moći pročitati po malo o svakom proizvodu koji sam ove godine odlučila staviti u kofer. Na kraju posta ćete vidjeti i fotografiju proizvoda koje sam nepotrošene vratila kući.

Ja sam tip koji najviše voli da se pakuje :-) i to radim “poluprofesionalno” jer cijeli život odlazim i dolazim, i sama, i sa društvom, sa porodicom, dečkom/mužem pa na kraju i djetetom.

Imam poseban sistem pakovanja za dugačka porodična putovanja koji je sušta suprotnost pakovanju kada recimo odlazim sama na neki kraći put. Što se tiče šminke tu nema posebne razlike ali preparativa uključuje potpuno dugačiji pristup. Naime, uvijek pokušam isplanirati koliko će mi biti potrebno nekog proizvoda. Za ljetovanje, koje svake godine podrazumjeva odlazak na petnaestak dana, uvijek nosim veća pakovanja kako su u pitanju kupke, šamponi ili mlijeka za tijelo. A polupotrošena kada smatram da će mi ostatak proizvoda u ambalaži biti dovoljan i da ga neću vraćati kući (kreme za lice, maske za lice/kosu, pilinzi …).

Ljeto je odličan trenutak da se riješim proizvoda koji mi duže stoje tako da posebnu pažnju obratim na bočice koje su mjesecima stajale zapostavljene u kupatilu.

Da krenemo od potrošenih proizvoda.

DSC_0655

 • Olival SunTane suvo ulje za sunčanje je najbrže potrošen proizvod ikada. Već ranije sam ga testirala i o tome vam napisala jedan poseban post (link).
 • Olea Sun je proizvod koji sam testirala na ljetovanju. U pitanju je maslinovo mlijeko namjenjeno za njegu kože prije i poslije sunčanja. Ovaj proizvod je odličan i sa zadovoljstvom sam potrošila cijelo pakovanje. Recenziju sam napisala prije par dana (link).
 • Avon proizvodi za sunčanje, koje sam vam spominjala u postu o zaštiti kože od sunca (link) su potrošeni a u pitanju su oni koji su namjenjeni djeci. Jako sam zadovoljna sa njima, prije svega jer su nam pružili odličnu zaštitu. Osim toga imaju jako lijep miris i boju i moje dijete je po prvi put uživalo u korištenju neke mazalice. Sve preporuke naročito za ovu predivnu kremicu sa SPF 50.
 • Biobaza i Burra su bili testeri proizvoda za sunčanje. Utisci o oba su jako dobri ali u pitanju je količina na osnovu koje vam ne bih mogla iznijeti neke konkretnije zaključke.

DSC_0670

 • Byphasse Caresse gel za tuširanje sa mirisom pamuka je jedno savršenstvo u kojem smo svi uživali. Preporučujem vam ovaj proizvod jer je odnos cijene i kvaliteta ODLIČAN!!! A miris božansven, puderast, blag… Recenziju sam takođe pisala (link).
 • Himalaya gel za umivanje sam potrošila već na polovini ljetovanja pa sam zalihe obnovila odmah. Sasvim korektan proizvod koji je dobro odradio svoj posao.
 • Avene termalna voda je prva i osnovna stvar koju godinama nosim na sva putovanja. Ovaj put je Avene imao i odličnu akciju gdje ste uz kupljenu jednu termalnu vodu od 500 ml drugu dobijali 50% jeftinije. Mama i ja smo se ugružile snage (čitaj: novac) i tako jednu bocu platile oko 12 KM što je odlično. Recenzija ovog proizvoda je u pripremi.
 • CD dezodorans sam slistila mada sam i roll on skoro potrošila. Ova mirisna nota je predivna prije svega jer je jedinstvena, pomalo neobična a opet blaga i prijatna. Idealna je za ljeto. Recenzija cijele linije je na blogu (link).

DSC_0628

 • Afrodita krema za depilaciju koja je namjenjena uklanjanju dlačica sa bikini zone i lica. Koristim je već dugo, jako dobar proizvod koji uvijek iznova kupujem.
 • Wilkinson brijači su nezamjenjivi saputnici na svim putovanjima. Pisala sam vam recenziju za ovaj proizvod (link).
 • NIVEA BB krema je prošlogodišnji ulov koji je stajao već dugo i sada sam odlučila potrošiti ovu kremicu jer je prije svega jako tamna. Međutim, ponovo sam prošla kroz isto iskustvo jer ova tonirana krema pravi haos na licu, bubuljice izlaze kao na takmičenju i ako imate problematično lice, molim vas zaobiđite ovaj proizvod.
 • Tester Eucerin CC kreme nije prošao ništa bolje, ipak ovo je ponovo jako mala količina da bih vam bilo šta konkretnije rekla.

E sad, neke proizvode nisam uspjela potrošiti iako sam to silno željela. Ovdje prije svega mislim na Avon kremu za stopala, dosadni Balea In-Shower losion za tijelo i beskorisnu Balea kremu za definisanje kovrdža.

DSC_0661

Normader Anti Age je krema koju koju koristim posljednja tri mjeseca i sa kojom sam jako zadovoljna. Ovaj proizvod je već pri samom kraju. I Palmolive šampon vraćam kući. Iako sam ga koristila svaki drugi dan, potrošila sam samo polovinu jer je moja kćerka krišom ponijela svoj omiljeni šampon a ja sam planirala da zajedno koristimo ovaj. Avene krema za lice SPF 30 je pri samom kraju ali će mi dobro doći jer je namjeravam koristiti i dalje.

DSC_0674

 

Da li vam se svidja ideja za ovakav post?

Pišite mi svoje utiske…2 komentara

Objavite komentar