RECENZIJA: CATRICE ALLROUND CONTOURING  

August 13, 2016

DSC_1940

Istina je da sam recenziju za Catrice All Round Contouring paletu poželjela napisati čim sam je prvi put probala ali ipak sam odoljela i sačekala da je skoro potrošim da bih vam prenijela svoje kompletne utiske.

Sigurna sam da ste ovaj novitet primjetile na policama jer nemamo često priliku vidjeti palete za konturisanje u našim drogerijama. A naročito rijetko vidim proizvod koji je namjenjem kremastom konturisanju.

Ipak, ja sam nekoliko puta naglašavala da iako svakodnevno konturišem lice za to koristim isključivo proizvode u prahu/kamenu. Više je razloga za ovo. Naime, mnogo mi je lakše i brže odraditi konture sa takvim proizvodima koje onda još i izgledaju dosta blaže i u svakom slučaju je kontrolisanje količine broizvoda te blendanje dosta jednostavnije pa se i kao početnik možete bez problema upustiti u tu avanturu. Ipak, postoje prilike kada je kremasto konutisanje itekako bolja opcija.

DSC_1947

DSC_1943

U svakom slučaju bih kupila i probala ovu paletu, a kako sam imala tu sreću da je još dobijem na poklon, danas vam sa zadovoljstvom predstavljam Catrice All Around Contouring.

Odlično pakovanje ove palete sigurno je najveći adut za privlačenje pažnje na polici jer se radi o odličnoj ideji za kompaktnu, usku i laganu ambalažu koju bez problema možete nositi u najmanjem neseseru. U skoro istom pakovanju ste mogle vidjeti All Round Concealer paletu koju sam takođe imala, bila je u postu Proizvodi koje želim potrošiti do Nove godine (link).

Paleta All Around Contouring sadrži 5 nijansi koje su, po meni, uklopljene na najbolji mogući način. Takođe mislim da će većini djevojaka ovakva kombinacija boja itekako odgovarati.

Prve četiri nijanse (sa lijeva na desno) su namjenje iscrtavanju kontura a peta je klasičan highlighter. Naravno, sve nijanse za konture su potpuno mat a posljednja, peta, u sebi ima sitan šimer koji na koži odlično izgleda i jako lijepo se slika međutim pigmentacija je, ruku na srce, mogla biti i bolja.

DSC_1952

Kako koristim All Round Contouring?

Ako bih vam opisivala baš svaki pokušaj i sigurno desetak kombinacija najrazličitijeg alata, od prstiju do Sigma četkice, to bi bilo tekst od dodatnih 400 riječi. Skratiću i opisati samo najbolju kombinacija koju sam otkrila. Proizvod nanosim malim, čvrstim sintetičkim kistom za korektor i blendam ga vlažnim Beauty blenderom.

Kada radite sa ovom paletom morate djelovati prilično brzo, jer je tekstura takva da se proizvod suši dosta brzo pa možete imati problem ukoliko odmah ne krenete sa blendanjem. Opet, meni se nekada sa sličnim proizvodima desi da su previše kremasti i to me mnogo više nervira, tako da bih za ovakvu teksturu ipak dala glas. Meni je po volji.

Prva nijansa u paleti je nešto hladnija dok mi druga, za koju nijansu toplija, trenutno jako odgovara jer sam dosta tamna. Naredne dvije nijanse trenutno ne koristim jer su mi previše svijetle ali sam sa njima ranije posvjetljivala područje ispod očiju, sredinu čela, vrh nosa i brade. Posljednja nijansa je zadužena za vrhove jagodica i usana!

Postojanost All Round Contouring palete na licu je odlična, tu prednjače nijanse za konturisanje dok bi malo slabiju ocjenu dala posljednjoj, highlight nijansi.

DSC_1961

DSC_1949

DSC_1946

DSC_1951

DSC_1948

DSC_1954

DSC_1956

Za količinu od 6 g platićete 8,35 KM što je sasvim korektno. Catrice proizvode možete je pronaći u CM-u i DM-u.

Jeste li primjetile Catrice All Round Contouring paletu na policama naših drigerija?

Sviđa li vam se ovakav način konturisanja lica?

Pozdrav.4 komentara

  1. Pa ja ne koristim kremaste proizvode za svakodnevno konutisanje tako mi je ova količina ok. Imam i one ogromne Farmasi stikove i ne znam šta ću sa njima. Nekako više volim i brzo potrošiti proizvod pa kupiti novi ako sam baš zadovoljne nego ga gledati na stolu mjesecima (tj. godinama). :-)

 1. Cao ? I sama imam catrice paletu. Nisam bas vjesta u sminkanju, pa na mome licu na kraju sve izgleda zamrljano, posebno kad korsitim beauty spuzvicu koju predhodno isto namocim vodom. Uobicajno prvo nanesem catrice tecni puder, i onda nastavim sa konturiranjem. Moze mali savjet kako moram pravilno postupati?!
  Inace kad samo stavil tekuci puder i puder u kamenu, neki dijelovi lica, kao sto su celo, izgledaju kao da sam posula neki prah po celu i samo se zadrzao na nekim mjestima ? Uzas.

  1. Pozdrav, preporučila bih ti radije konturisanje prozvodima u kamenu jer je dosta lakše i efekat je prirodniji dok za kremaste proizvode treba više vještine. Beauty Blender mora biti vlažan, nikako mokar, i kada je ova paleta konkretno u pitanju mora se raditi brzo, ali baš brzo jer se proizvod suši i ne postoji mogućnost da se lijepo izblenda do kraja.

   Puder u kamenu nanosi velikom četkom a rekla bih da je efekat koji si opisala posljedica pudera koji koristiš. Ne znam, probaj Rimmel Stay Matte na primjer…

   Lp

Objavite komentar