CD KOZMETIKA: GRUPNA RECENZIJA PROIZVODA

August 9, 2016

DSC_0154

Bosanskohercegovačko tržište je postalo bogatije za jedan novi uvozni brend koji se po mnogo čemu razlikuje od većine drugih koji se nalaze na policama naših drogerija. U pitanju je brend pod nazivom CD koji nam dolazi iz Njemačke a zahvaljujuću kompaniji Madera Company doo iz Mostara.

U asortimanu koji možete pronaći u svim DM drogerijama u BiH se nalaze tri proizvoda (dezodorans, roll on i mirisna vodica u spreju) koji dolaze u tri mirisne note: nar, narandža i lopoč.

Jednostavan logo u kombinaciji crvene i plave boje se jasno ističe na svim ambalažama, posebno na dezodoransima, tako da sam sigurna da ste ih već primjetile na policama.

Probala sam sve mirise i moj apsolutno favorit je sigurno nar jer je miris ove linije božanstven ali sigurna sam da je ovo individualno i neću vas gnjaviti sa preporukama koju notu da kupite. Izaberite ono što vam lično najviše prija.

DSC_0167

DSC_0157

Posebnost CD proizvoda se ogleda samo i isključivo u sastavu u kojem nećete naći bilo koji štetan sastojak.

Naime, ovi proizvodi ne sadrže alumijumove soli, parabene, mineralna ulja, silikone, veštačke boјe niti bilo koji sastojak životinjskog porijekla.

Nije lako na policama u drogeriji naći proizvod koji u sebi ne sadrži milion štetnih sastojaka a svakako bi bilo odlično izbjeći ih. Moram istaći da jedino što ovi proizvodi sadrže a što bi možda moglo nekome zasmetati  – alkohol. On vas jedino može peckati nakon depilacije ili vam može isušiti područje ispod pazuha ali ja zaista nisam imala ni jedan od ovih problema. Prvi sam izbjegla navikom da dezodoranse u spreju, bez obzira na sastav, nikada ne stavljam na tek izdepiliranu kožu!

DSC_0146

CD DEZODORANS dolazi u klasičnoj ambalaži od 150 ml. Cijena od 5,45 KM je više nego korektna jer ako uzmete u obzir sastav ovih proizvoda shvatićete da vam oni poružaju mnogo više od većine drugih popularnih brendova koje imate priliku kupiti i po većoj cijeni.

Mehanizam raspršivanja proizvoda funkcioniše savršeno i moram priznati da je ovo jedan od najboljih raspršivača koje sam do sada koristila. Nije prejak, lijepo rasporedi proizvod u jednakoj količini i to mi se jako sviđa. Dezodorans ne ostavlja bijeli trag na koži niti na odjeći i možete se obući doslovno iste sekunde. Sjajna stvar!

DSC_0150

DSC_0151

CD ROLL ON je takođe u klasičnoj staklenoj ambalaži sa kuglicom na vrhu. Za količinu od 50 ml izdvojićete isto 5,45 KM. Primjetila sam da se ovaj proizvod najsporije troši jer, iako ga već dvadesetak dana koristim baš svako veče, potrošila sam tek polovinu bočice. Sama tečnost je bezbojna, srednje gustine i takođe je odličnog sastava kao i ostatak linije. Proizvod se, za par minuta nakon nanošenja, u potpunostu upije i više ga ne osjećate na koži. Ne ostavlja nikakav film ili bilo kakav ljepljiv trag a to se zna često dešavati sa ovakvim proizvodima.

Miris svih proizvoda u jednoj kolekciji je identičan po mirisnoj noti ali po intenzitetu nije i to je najbolja varijanta koji možete zamisliti.

Jako mi se sviđa ta gradacija koju osjećam koristeći ove proizvode je naveče kada nanesem roll on osjećam jako blag, nježan miris dok ujutru kada stavim dezodorans taj miris je intenzivniji i duže ga osjećam a po potrebi tokom dana koristim mirisnu vodicu koja ima najjaču notu i sa kojom doziram jačinu mirisa.

Nemam nekih problema sa znojenjem i moje potrebe za zaštitom tog tipa ovi proizvode u potpunosti zadovoljavaju. Čak i u danima intenzivnijih treninga nemam problem sa neprijatnim mirisom što je jako dobar rezultat za jedan ovakav prilično neagresivan proizvod.

DSC_0143

DSC_0144

DSC_0153

CD MIRISNA VODICAU SPREJU je proizod koji dolazi u staklenoj ambalaži i količini od 75 ml.

U opisu proizvoda piše da je to osvježavajuća vodica u spreju koja pruža 24 satnu zaštitu od znojenja i neugodnih mirisa. Međutim, ovo je proizvod koji ja koristim kao svaki drugi body mist, znači nanosim ga na kožu umjesto parfema nekoliko puta u toku dana kada poželim malo osvježenja, mirisa i efekat hlađenja a to mi je u ovim toplim dana neophodno. Ovaj proizvod sam skoro potrošila, nosim ga u torbi i koristim dosta češće nego prethodna dva.

Cijena: 7,95 KM

DSC_0174

DSC_0137

DSC_0181

ZAKLJUČAK: CD proizvodi su prijatno osvježenje na našem tržištu koje vam preporučujem od sveg srca. Iako vam možda sastav ovakvih proizvoda nije bitan, ja vam predlažem da uvijek radije kupite nešto ovako jer su benefiti po zdravlje, koje vam proizvodi sa ovakvim sastavom mogu pružiti, veliki. Osim toga, uživanje u lijepim mirisnim notama je zagarantovano bez obzira za koju kolekciju se odlučite.

*CD kozmetika je dostupna u DM- u a od 10.08. će trajati akcija na sve proizvode iz asortimana!

Kakvi su vaši utisci?

Jeste li možda već kupile neki CD proizvod?

Ako niste, evo prilike!!!! Završena je nagradna igra u kojoj ste imale priliku igrati za neki od CD proizvoda. Najviše sreće ovaj put imale su Aleksandra Tomić i Ceca Samardžić. Djevojkama čestitam i molim ih da mi se u roku od 48 h jave u inbox sa svojim podacima.

I da… NOVA NAGRADNA IGRA JE NA FB STRANICI!!!! Požurite….

LpObjavite komentar