FAVORITES: NAJBOLJI DROGERIJSKI KOREKTORI

August 3, 2016

DSC_2240

Danas sam vam odlučila napisati post o svojim najdražim drogerijskim korektorima. Imam veliku kolekciju ovih proizvoda ali sam za pet sekundi izdvojila najbolje. Ovaj put vam pišem samo o tečnom korektorima.

Nisam se ograničavala kada je broj proizvoda o kojima ću vam pisati u pitanju, jednostavno sam pokupila one za koje smatram da su vrijedni paažnje.

  1. AURA CORRECT ME!

DSC_1846 k

 

Ovo je najnoviji tečni korektor koji imam i sa kojim imam najkraće iskustvo. Naime, koristim ga nekoliko mjeseci ali ne toliko često jer je malo gušći a ja nemam velike probleme sa područjem oko očiju. Ono što meni najčešće treba je blago posvjetljivanje kože i eventualno ujednačavanje boje zbog sitnih kapilara koje se ponekad vide. Ipak, ovaj Aurin korektor se našao u mojim favoritima jer odlično prekriva podočnjake, jako dobro se blenda, postojan je i ne uvlači se u sitne linijice i bore oko očiju.

Korektor je dostupan u 6 nijansi.

Količina: 7 ml

Cijena: oko 7,50 KM

  1. NYX HD Photogenic Concealer

DSC_1841 k

Najduže iskuistvo imam upravo sa ovim korektorom jer sam ga počela koristiti još prije nekoliko godina. Ovo je proizvod koji zadovoljava sve moje potrebe (o kojima sam maločas pričala). Naime, NYX HD Photogenic Concealer je lagan korektor koji na koži izgleda fantastično, doslovno neprimjetno i jako lako se nanosi. Osim toga, on je i postojan preko 10 sati.  Odličan je za svaki dan, savrešeno se slika i što je najbitnije ne isušuje područje oko očiju. Ima srednje prekrivanje koje će zadovoljiti potrebe većine djevojaka.

Korektor je dostupan u 11 nijansi ( 8 nude nijansi + žuta, zelena i ljubačasta boja).

Količina: 3 grama

Cijena: oko 8,50 KM

  1. CATRICE Liquid Camouflage

DSC_1839 k

Ovaj korektor je definitivno bio najveće prošlogodišnje otkriće. Catrice je već imao fantastičan proizvod u vidi korektora u teglici pod nazivom Camouflage Cream koji takođe imam i koristim za prekrivanje različitih nepravilnosti na licu (to nije proizvod koji se nanosi na podočnjake). Logičan slijed je bio modifikacije ovog već popularnog proizvoda u tečni oblik a to smo i dobili. I jako sam sretna zbog toga!

Oduševljena sam ovim proizvodom i mogla bih ga označiti kao No1 kada su svi tečni korektori koje imam u pitanju. Osim što je ova nijansa odlična, korektor ima jako dobru prekrivnu moć ali je malo lakši od Correct Me. Na koži se ponaša odlično, postojan je, ne pomjera se satima i ne uvlači se u bore. Pisala sam vam recenziju za ovaj korektor (link).

Korektor je dostupan u 2 nijanse.

Količina: 5 ml

Cijena: oko 7,50 KM

  1. BOURJOIS Healty Mix Correcting Concealer

DSC_1844 k

Bourjois uživa ogromnu slavu kada je ovaj proizvod u pitanju. Radi se o tečnom korektoru u tubici koji imam sigurno dvije godine i jedan je od onih koje bih voljela uskoro potrošiti. Radi o kvalitetnom proizvodu koji morate imati jer je ovo jedan odličan, kvalitetan korektor koji još uz to dobijate u ogromnom pakovanju od čak 10 ml. Što se pakovanja tiče, ono možda nije toliko praktično ali je, što se higijenskih uslova tiče svakako ovo dosta zahvalnija varijanta. BOURJOIS Healty Mix je korektor srednje gustine, ima odličnu prekrivnu moć ali morate voditi računa o količini koju nanosite jer postoji šansa da pretjerate i imate problem sa uvlačenjem korektora u sitne linijice i bore oko očiju. Budite pažljive i izvucite maksimum, samo tako ćete se zaljubiti u ovaj proizvod.

Korektor je dostupan u  3 nijanse.

Količina: 10 ml

Cijena: oko 17 KM

DSC_1849

DSC_2256 k

Korektori 1

DSC_2251 k

Koji je vaš omiljeni korektor?

Jeste li probale neki od ovih?

Lp10 komentara

  1. I sama sam imala Bourjois i Auru i fakat su divni…Nyx me nesto i ne privlaci, a Catrice konacno moram kupiti, pa svi ga hvale, svi su ga probali osim mene :D

  2. Samo sam probala Bourjois, definitivno je tanka linija od “dovoljne” kolicine, do “opet sam pretjerala”. Ali je odlican! Naredni koji kupujem bice Catrece, po opisu ga moram imati.

  3. Sva cetiri sam probala, i to svaki u par nijansi :) Definitivno najbolji mi je Bourjois, mada i ostala 3 nisu losa.

Objavite komentar