VICHY DERMABLEND 3D CORRECTION (RECENZIJA)

July 31, 2016

DSC_1003.JPG

Sigurno ste već u par navrata na društevnim mrežama primjetile da sam iznosila svoje utiske o Vichy Dermablend 3D Correction tečnom puderu. Pisala sam recenziju za novu formulu klasičnog Dermablend pudera, pa ako ste to propustile ostavići vam link i ka tom članku.

Kako sam jako naklonjena brendu Vichy a pritom oduševljena revolucijom koju su izazvali sa pojavom Dermablend pudera prije dobrih 8 godina odmah je bilo jasno da ću testirati i 3D Correction.

Kupila sam ga prije više od dva mjeseca i sada je već krajnje vrijeme da utiske prenesem i vama.

Evo šta kaže Vichy…

Vichy Dermablend 3D Correction je puder namjenjen masnoj koži, sklonoj nepravilnostima. Prilikom primjene, svježa i lagana tekstura se lako nanosi i stvara ultra-pokrivajući sloj. Savršeno se raspoređuje i izravnava nedostatke, popunjujući šupljine i ispravljajući nesavršenosti čime se ten izjednačava. Ova prozirna formula ima visok stepen prekrivanja, kamuflira nedostatke bez nagomilavanja i bez stvaranja efekta maske. Kao da su spojeni sa kožom, pigmenti naležu na epidermis i omogućuju da Vichy Dermablend 3D Correction zamaskira i savršeno ujednači nedostatke tokom 16 sati. Zahvaljujući revolucionarnoj i inovativnoj teksturi – Alliagel™, korektivni puder omogućuje da koža slobodno diše, a dermatološki aktivni sastojci, salicilna kiselina i Eperuline, djeluju na nepravilnosti i crvenilo.

Vrlo ambiciozan opis, priznaćete!?

DSC_1011.JPG

DSC_1004.JPG

DSC_1006.JPG

Puder je dostupan u pet nijansi: 15 (Opal), 25 (Nude), 35 (Sand), 45 (Gold) i 55 (Bronze). S tim da posljednja nijansa u broju 55 nije dostupna na našem tržištu.

Ja sam puder kupila u nijansi Nude s tim da je to neka moja proljećna nijansa koju više ne mogu koristiti ali sam imala u planu kupiti i Gold da bih mogla mješajući obje nijanse dobiti idealnu tokom cijele godine, na kraju sam ipak odustala od ove zamisli…

Nijansa 25 (Nude) će odgovarati svim osobama toplog podtona kože koje nisu previše svijetle puti.

Pakovanje pudera je jako lijepo! Uska, dugačka tubica je dovoljno praktična za svakodnevnu upotrebu i nošenje pudera u neseseru a tanak otvor na vrhu omogućava odličnu kontrolu prilikom istiskivanja proizvoda. Tubicu sa standardnih 30 ml ćete dobiti u kartonskoj ambalaži na kojoj se nalaze sve informacije o proizvodu.  Vichy uvijek ima lijepa, pregledna i praktična pakovanja i to mi se jako sviđa. Kombinacija srebrne i crne je ovaj pun bio pun pogodak.

Tekstura pudera je izrazito gusta, toliko da ćete ga malo teže i istisnuti van iz tubice. Za razliku od klasičnog Dermablend pudera koji je dosta rijeđi ovakva tekstura ipak obećava više svima koji imaju malo veće nepravilnosti na licu i žele bolju pokrivnu moć.

DSC_1008

DSC_1013.JPG

Puder sam nanosila sa originalnim Beauty Blender-om, Sigma F 80 Flat Kabuki četkom i Real Techniques Expert Face Brush četkom. Smatram da je način nanošenja tečnog pudera lična stvar i potpuno individualna odluka ali recimo da se meni najviše svidjela kombinacija Sigma kista i Vichy pudera. Čak mislim da bi se ovaj puder mogao dosta dobro nanijeti i prstima ali ja nemam tu naviku.

Vichy Dermablend 3D Correction nakon nanošenja na lice izgleda dosta korektno ali ne toliko lagano koliko to proizvodač tvrdi. Ja ovaj puder osjećam na licu svo vrijeme, da vas ne lažem! On lijepo zagladi kožu i sitnije pore postaju skoro nevidljive a upravo ovo je i najveći adut ovog pudera.

Ono što je interesantno je činjenica da se puder matira tek par minuta nakon nanošenja. Za to vrijeme dok radite sa njim, puder se topi na licu i na momente tačno osjetite vodu u sastavu koja je inače na prvom mjestu. Tako da imate sigurno 5 minuta da temeljno utapkate/razmažete puder prije nego što se on fiksitra i potpuno matira.

Vichy Dermablend 3D Correction ipak u sveukupnom skoru na mene nije ostavio dobar utisak. ŠTA JE PROBLEM?

  1. SASTAV

Ovaj puder sadrži salicilnu kiselinu koja može isušiti područje oko očiju, obraze ili bilo koji dio lica koji je normalan ili suv. Zato 3D Correction nikako nije za osobe koje imaju normalnu pa čak ni mješoviti kožu jer ga ni u tom slučaju nije preporučljivo koristiti na cijelom licu. Iako sam se trudila ne nanositi ga na područje oko očiju vrhovi obraza su postali jako suvi već poslije 7-8 dana nanošenje ovog pudera.

Ostaje jedina moguća varijanta, a to je da je ovaj puder namjenjem djevojkama sa izrazito masnom kožom. To bi bilo odlično da se ovaj puder može izboriti sa svom tom masnoćom. Nažalost, to je nemoguće.

  1. MATIRANJE

Moja, prilično masna T zona je matirana tek neka dva sata a nakon toga počinje prosijevati s tim da mi se, nakon radnog dana (oko 16h poslijepodne) i nakon dva matiranja lica nikako ne sviđa kako puder izgleda na koži. Puder je doslovno nestao sa područja oko nosa! Ovaj problem je još veći sada kako je toplije vrijeme, nemoguće ga je držati pod kontrolom.

DSC_0997.JPG

Da provjerimo i ocjenimo sve tvrdnje sa ambalaže:

Koriguje boju i izjednačava ten * * * * *
Visok stepen matiranja * * *
Efekat gole kože * *
Postojanost do 16h * *
Prijatna tekstura * * * *

Konačna ocjena: 3,2/5

Cijena: 37 -40 KM

Vichy

ZAKLJUČAK: Vichy Dermablend 3D Correction je puder koji iz nekoliko razloga ne bih preporučila niti djevojkama sa mješovitom kožom lica (imaće problema sa isušivanjem normalnih dijelova lica ) niti djevojkama sa izrazito masnom kožom (efekat matiranja nije zadovoljavajući). Takođe, još neke tvrdnje sa ambalaže nisu tačne: puder nikako nije postojan 16h, pa ni mnogo manje, ne izgleda predivno glatko niti daje efekat gole kože. 

Kakvi su vaši utisci o Vichy Dermablend 3D Correction puderu?

Da li ste imale priliku da ga probate?

Lp5 komentara

  1. Platila sam ga 39km i zaista zalim za svakom markom.Moja koza je mjesovita i ovaj puder je pre pretezak

  2. Sreća što ga nisam kupila jer sam razmišljala o tome, stvarno je preskup za to što pruža. Dočepala sam se dva testera i isprobala ga na svojoj koži. Imam mješovitu kožu, a ovaj puder je bio toliko težak, vidljiv, koža me zatezala, nimalo lijepo.

  3. Ja sam bila totalno razočarana ovim puderom! Imam kombinovanu kožu i prije sam koristila klasični dermablend koji je predobar, poslala muža u apoteku po isti ali se on vratio sa ovim 3D…hajde rekoh da probam, ne može biti toliko različit ali avaj! ne mogu se porediti, ni po teksturi, ni po moći pokrivanja.

  4. Moja koza je izrazito masna. Koristila sam Vichy Normaderm ( koji je na moju zalost povucen) . Za razliku od ovog pudera,Normaderm je odlicno matirAo a bio je lagan za kozu,prekrivanje nije bilo jako ali .zadoljavajuce. Dermablend 3D mi ne odgovara jer ne volim te guste,kremaste pudere iakoo su namjenjeni masnoj kozi,ni efkat matiranja nije zadovoljavajuci,mozda ima prekrivanje ali tacno je da sklizne sa koze za dva sata…ali najgore od svega je sto je puder tezak jaaako. Ne razumijem cemu tako teska formula za masnu kozu,kojoj je potebno nesto lagano i matirajuce( kao sto je bio i normaderm). Probala sam i Normaderm BB kremu ali prekrivanje je jako slabo. A idal fluid mi ne matirA dovoljno a i boje su mi zuckaste….:((((

Objavite komentar