AVENE CLEANANCE SUNSCREEN SPF 30

July 13, 2016

DSC_0147

Danas sam odlučila podijeliti sa vama svoje utiske o jednoj interesantnoj kremi, odnosno emulziji. Ove godine sam odlučila testirati Avene Cleanance emulziju sa zaštitnim faktorom 30. U pitanju je proizvod koji sadrži visoku UVA i UVB zaštitu od sunca i namjenjena je masnoj i problematičnoj koži.

Sigurna sam da znate koliko je takva koža zahtjevna kada je u pitanju izbor proizvoda koji će je efikasno zaštiti od sunca i neće zatvarati pore. Većina djevojaka će zbog straha od dodatnih problema na licu preskočiti nanošenje proizvoda sa visokim zaštitinim faktorom i tako se pomiriti sa činjenicom da će svakako u nekom momentu snositi posljedice takvog ponašanja. Ovo nikako nije jednostavna odluka, a evo i zašto…

Naime, skoro svaka krema sa visokim zaštitnim faktorom će vam začepiti pore i to je, nažalost, jedina istina! Naravno, neće sve kreme napraviti velike probleme na licu i baš zato neki brendovi imaju posebne linije proizvoda, kreme koje su namjenjene nama sa masnom i mješovitom kožom sklonom nepravilnostima koje su u tom smislu malo efikasnije.

Šta kaže proizvođač?

Avene Cleanance je emulzija sa visokom UVA i UVB zaštitom od sunca koja je namjenjena masnoj i problematičnoj koži lica. Sadrži posebnu kombinaciju zaštitnih faktora SunSitive protection patentiranu od Laboratorije Pierre Fabre koja štiti od UVA i UVB zraka sa maksimalnim spektrom apsorpcije. Takođe, ova krema sadrži anti-oksidans pretokoferil koji štiti kožu od djelovanja slobodnih radikala. Cink-glukonat djeluje protivupalno a ekstrakt Cucurbite pepo reguliše izlučivanje masnoće. Avene termalna voda koja čini bazu ovog proizvoda, poznata je po umirujućem i antiiritacijskom djelovanju.

DSC_0149

DSC_0150

DSC_0143

Pakovanje Avene Cleanance emulzije je kvalitetno, praktično i upadljivo. U narandžastoj ambalaži ćete dobiti tubicu sa pumpicom na vrhu koja omogućava vrlo jednostavno doziranje kremice. Avene uvijek ima istaknute vrlo detaljne informacije na kutijici proizvoda pa ćete imati priliku pročitati vjerovatno puno više od onoga što vas možda i interesuje. Šalim se naravno. Sve pohvale za uvoznika koji nam omogući da sve infprmacije dobijemo i na našem jeziku.

DSC_0139

DSC_0141

DSC_0148

Kremu od 50 ml platićete oko 30 KM. Na prvi pogled ovo je izdašna količina s obzirom da je u pitanju krema za lice, ali nije baš tako… Ako ćete je koristiti tačno po preporuci proizvođača (sedam pumpica za svako nanošenje), ova tubica će vam trajati dosta kratko. Ja je, iskreno, nisam ni pokušala koristiti u tolikoj količini jer su mi i dvije pumpice previše, naročito ako kremu koristim ispod pudera. Ako se taj dan ne šminkam onda ću se natjerati da nanesem tri, ali više od ovoga svakako ne. Prvo, ta količina se nikada ne bi upila, a ja bih nekoliko sati hodala bijela kao duh.

Pošto imam već ozbiljnu satnicu sunčanja ovog ljeta (a i proljeća) moram napomenuti da me je ova krema odlično štitila od sunca. Sada već imam dosta taman ten ali se svakako ne odričem kreme sa visokim zaštitnim faktorom i uvijek je koristim do kasne jeseni.

DSC_0137

Kako sam je ja koristila ?

Pola sata prije sunčanja sam Avene Cleanance emulziju nanosila na lice, vrat, dekolte i ramena jer mi je koža na ovim dijelova tijela ista kao i na licu (prilično masna) pa je uglavnom i tretiram na isti način. Kada nanesem kremu, prilikom razmazivanja ona ostavlja bijeli trag ali se upije dosta brzo, s tim da to nikako nije upijanje u par sekundi naročito ako nanesete malo veću količinu. Krema će upiti nakon 2-3 minuta i što je najbitnije, neće ostaviti nikakav vidljiv niti ljepljiv film na licu.

Nisam imala pretjeranih problema sa nepravilnostima, možda tu i tamo par bubuljica na početku korišćenja ali to je normalno i vrijedno je pretrpjeti jer je u ovom slučaju primarna zaštita koju dobijamo koristeći ovakve kremice.

DSC_0135

ZAKLJUČAK: Odlična krema za zaštitu mješovite i masne kože od štetnog sunčevog zračenja. Ovo je proizvod sa koji neće napraviti neke dodatne probleme na već dovoljno problematičnoj koži lica a obezbjediće vam preko potrebnu zaštitu. Svakako je možete koristiti i kao bazu za tečni puder što vam preporučujem. Odnos cijene i kvaliteta je dosta dobar jer se radi o kvalitetnom proizvodu na koji se definitivno možete osloniti.

Koristite li posebnu kremu za zaštitu lica od sunca?

Jeste li probale Avene Cleanance emulziju?10 komentara

  1. Ja koristim Vichy faktor 50. Takodje je namjenjena mjesovitoj kozi. Treba mi veci zastitni faktor radi tamnih fleka koje mi se znaju pojaviti. Preprezadovoljna sam s njom.

    1. Slažem se. Što se tiče lica svakako je dobro koristiti što veći zaštitni faktor. Nisam probala Vichy, hvala ti na preporuci, sigurno ću pogledati i ovu kremicu. Lp

    1. Daaaa! Probaj, vjerujem da se nećeš razočarati. U svakom slučaju možeš prvo uzeti tester i probati kremicu kod kuće. Lp

Objavite komentar