OLIVAL: SUNTANE SUVO ULJE ZA TAMNJENJE

July 9, 2016

DSC_1411.JPG

Kupovina proizvoda za sunčanje prije dvadesetak dana nije mogla proći bez Olival Suntane suvog ulja za tamnjenje. Naime, otišla sam u CM u namjeri da kupim jedan drugi proizvod i ugledala Olival policu na kojoj je stajala nova kolekcija proizvoda. Za jednog blogera to je bio dovoljno da se upali lampica. Nemam iskustva sa ovih brendom ali moram priznati da cijenim hrvatski kvalitet.

Za početak vam prenosim par osnovnih informacija o kompaniji jer ranije nisam spominjala ovaj brend (www.olival.hr).

Olival kozmetika se razvila na starim farmaceutskim recepturama, prirodnim sastojcima i novim saznanjima u kozmetologiji i tehnologiji. Znanje, stručnost i iskustvo stvorilo je malu uspješnu kompaniju koja se već 21 godinu bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda za njegu i zaštitu tijela. Olival proizvodi izrađeni su po vlastitim formulacijama uz korištenje sirovina prirodnog porijekla, a nastaju u dobro organiziranom, malom proizvodnom pogonu u zapadnom dijelu Zagreba.

DSC_1364.JPG

DSC_1369.JPG

SunTane linija se sastoji od četiri proizvoda, a to su:

  • SunTane pekmez   (18,25 KM),
  • SunTane pekmez SPF10 (20,10KM),
  • SunTane suvo ulje za tamnjenje (15,70 KM) i
  • SunGold zlatno ulje za tamnjenje (15,70 KM).*

Ja sam jedan najobičniji gušter koji je u stanju izležavati se satima na suncu bez obzira koje je doba dana u pitanju. Ipak, nisam neodgovorna kada je zaštita kože u pitanju i uvijek pažljivo biram preparate koje ću koristiti. U proteklom periodu sam već dosta vremena provela na suncu jer sam imala dva kraća odmora, tačnije produžena vikenda, ali nisam gubila vrijeme ni mimo toga. Na samom početku sam koristila kremu za sunčanje sa SPF-om 30, nakon toga jedan kraći period sam nanosila samo SPF 15 a sada kremu sa ovim zaštitnim faktorom kombinujem sa SunTane suvim ulje za tamnjenje. Pitate se zašto? Pa, ovo ulje NEMA UV ZAŠTITU!

DSC_1362.JPG

DSC_1368.JPG

Ambalaža je jako lijepa, praktična, prilično upadljiva ali elegantna. Što se kvaliteta iste tiče, za sada nemam nikakvih zamjerki, raspršivač funkcioniše savršeno, plastika je čvrsta i jako dobro urađena. Sve pohvale za Olival.

Nikada ne nanosim previše proizvoda na kožu (naročito kada su ulja u pitanju), ipak SunTane suvom ulju je potrebno najmanje desetak minuta da se upije ali se ni tada koža neće u potpunosti upiti. To ne bi bio nikakav problem da na ambalaži ne piše da se ovo suvo ulje upija u trenu a to je apsolutno netačno! Što se suvih ulja tiče, imam iskustva samo sa Nuxe -om  i ono se zaista u potpunosti upije u jako kratkom roku!

Ono što se meni sviđa kod ovog proizvoda jeste da taj mastan film na koži nije težak poput onog koji biste osjećali nanošenjem običnog ulja na kožu. Nisam ljubitelj klasičnog ulja za sunčanje jer izgled premasne kože na suncu mi je najblaže rečeno ružan. Olival ulje će na koži izgledati decentno i skoro neprimjetno a blagi sjaj će joj dati zdrav izgled i cjelokupan efekat će biti dosta dobar.

Ovaj proizvod u sastavu (između ostalog) ima ulje masline, oraha i mrkve. I da, Olival SunTene suvo ulje ne sadrži konzervanse.

DSC_1373.JPG

DSC_1393.JPG

DSC_1371.JPG

Nakon ovog perioda testiranja došla sam do zaključka da nikada nisam brže pocrnila, ali zaista!  Moja koža je primila dosta više boje da jasno mogu da vidim razliku u periodu kada nisam koristila ništa slično, i sada! To je dokaz da Olival SunTene suvo ulje zaista ubrzava tamnjenje. Takođe, u zadnje vrijeme ga koristim i nakon sunčanja i tuširanja (kada krenem u šetnju ili izlazak)  jer odlično ističe preplanuli ten i poboljšava izgled kože.

ZAKLJUČAK: Odličan proizvod koji na koži izgleda jako lijepo i osigurava vam da što prije dobijete nekoliko nijansi tamniji ten. Olival SunTene suvo ulje se ne upija u trenu i trebalo bi to da imate u vidu. Takođe, nikako nemojte zaboraviti da OVO ULJE NEMA ZAŠTITNI FAKTOR. Nanosite ga nakon što ste već sigurni da ne postoji mogućnost da dobijete opekotine ili nakon nanošenja kreme sa visokim zaštitnim faktorom.

Količina: 200ml

*cijene u CM-cosmetic marketu (trenutno je ova kolekcijana akciji pa požurite).

Jeste li primjetile novu Olival kolekciju na policama drogerija?

Da li vas privlači neki proizvod?

Lp1 komentar

Objavite komentar