GOLDEN ROSE: ICE CHIC NAIL POLISH

July 6, 2016

DSC_1142.JPG

Sigurna sam da ste na društvenim mrežama već vidjele previše objava povodom nove linije Golden Rose lakova za nokte koja je prije par mjeseci stigla na naše tržište. Mnogobrojna Ice Chic porodica će bez problema zadovoljiti i najzahtjevnije djevojke kako po pitanju izbora nijansi tako i po pitanju kvaliteta.

Ne vjerujem da postoji neka žena koja do sada nije probala neki Golden Rose lak za nokte a većina nas ima i svoje dugogodišnje favorite. Ja jako volim cijelu Rich Color liniju i do sada sam skupila već ozbiljnu kolekciju. Međutim, neću je dalje širiti, a evo i zašto.

DSC_1140.JPG

Ice Chic porodica ima čak 81 člana!!! Ne znam da li su uvezli baš sve, ali i ako nisu, ne verujem da ćemo to primjetiti. Pakovanje ovih lakova je ODLIČNO jer je kvalitetna kockasta ambalaža došla u prvi plan. Jako mi se sviđa ovaj dizajn, potpuno je drugačiji od svega što možemo trenutno vidjeti na policama a opet je jako praktično jer djeluje dosta maleno, iako krije količinu od čak 10,5 ml.

Četkica je odlična, debeljuškasta, srednje širine, rekla bih taman (po svim mjerilima kvaliteta ali i po mom ličnom ukusu). Lak se nanosi vrlo jednostavno a opet jako precizno, što to je najvažnije.

O pigmentaciji vam neću govoriti uopšteno, jer sam već čitala recenzije nekih svjetlijih nijansi gdje se djevojke žale na pokrivnu moć svojih lakova koji su pretežno u svijetlo ružičastim ili mliječno bijelim nijansama. Ja ću vam reći samo da je pigmentacija ove dvije nijanse fantastična. Dovoljan je jedan jedini sloj da potpuno i ravnomjerno prekrijete cijeli nokat. Znate da ja UVIJEK nanosim dva sloja boje plus top coat pa ćete tako nanešen lak imati priliku vidjeti na fotografijama ispod.

Lak se suši veoma brzo i traje jako dugo na noktima. Ice Chic će preživjeti doslovno sve dobrih 5 ili 6 dana.

Nijanse imaju numeričke oznake tako da vam danas predstavljam ove slatkoće u brojevima 11 i 23 .

DSC_1126.JPG

DSC_1127.JPG

Ne znam da li bih mogla reći da je jedna od ove dvije nijanse moj favorit ali jako mi se sviđa ova u broju 11.  Divna hladna roskasto siva boja jako pristaje svim dužinama noktiju, elegantna je i nosiva u svim prilikama. Odlična je podloga za nail art, samo dodajte nekoliko cirkona ili malo srebrih šljokica. Dugo mi se nije desilo da dvadesetak dana skidam i nanosim  jednu istu nijansu na nokte.  Oduševljena sam ovom bojoj koja je idealna za ovo doba godine.

Morate probate ovu nijansu.

DSC_1257

DSC_1234

Nijansa 23 je predivna boja mesa koju je jako teško naći. Možda nije neka ljetnja varijanta, sve zavisi, ali je takođe jako nosiva i odlično izgleda na noktima neke srednje dužine. Volim ovakve boje i imam nekoliko sličnih nijansi jer su jako zahvalne i elegantne tako da sam njima uglavnom nema greške.

DSC_1128.JPG

DSC_1129.JPG

A evo i kako izgleda na noktima.

DSC_1143

DSC_1150

ZAKLJUČAK: Prezadovoljna sam Ice Chic kolekcijom. Za jako nisku cijenu (oko 2,5 KM) ćete dobiti odličan lak s tim da je izbor nijansi toliki da je nemoguće kupiti samo jedan. Toplo vam preporučujem ovaj Golden Rose novitet!

DSC_1138.JPG

Jeste li bacile oko na neki Ice Chec lak?

Sviđa li vam se moj izbor nijansi?

Lp2 komentara

Objavite komentar