RECENZIJA: AURA ČETKICE ZA ŠMINKANJE

June 26, 2016

DSC_1750.JPG

U proteklom periodu sam dobila dosta pitanja o tome šta mislim o Aurinim četkicama za šminkanje i da li ih koristim. Priča o ove dvije počinje još od momenta kada sam prvi put vidjela objavu da su prodaji na Aurinoj FB stranici. Od tada je prošlo oko pola godine! Međutim, stvari su se u međuvremenu toliko iskomplikovale da sam ih jedva uspjela kupiti i to tek nakon dva mjeseca potrage. Ne možete vjerovati da su nestašice istih bile u svim drogerijama u koje sam u tom periodu ušla.

Da li je sve ovo bilo vrijedno? Evo odgovora…

_DSC0298.JPG

DSC_1743.JPG

Pakovanje ovih četkica je korektno mada ova PVC futrola nije pretjerano zahvalna jer zna dosta promjeniti oblik četkice naročito ako dugo u njoj stoje. Na početku sam pomislila da su obje četkice malo spljoštene i trebalo im je dosta dugo da vrate svoj oblik nakon otvaranja, sugurno dva-tri pranja i petnaestak dana korištenja.

Četkice su kvalitetne, nikada ni jedna dlačica nije otpala niti su puštale boju prilikom pranja. Vještačke dlačice se najčešće dosta lako odžavaju a to je slučaj i sa ovim četkicama.

  • AURA Blending Eyeshadow Brush

DSC_1737.JPG

Četkica za blendanje nikada dosta, iako vam većina vjerovatno izgleda slično, razlike znaju biti ogromne. Najteže je naći dobru (a povoljnu) četkicu za blendanje i uvijek je izazov kupiti jednu kao što je ova Aurina i istraživati mogućnosti koje može ponuditi.

Ovo je dosta velika četkica za svrhu blendanja i upitna je preciznost koja je nekada itekako potrebna. Međutim, za početnike i svakodnevne makeup potrebe, kada je potrebno u dva-tri poteza sjediniti boju na kapcima- ova četkica će taj posao odraditi odlično. Nikada je ne koristim za blendanje sjenila u uglovima očiju jer mi dosta bolje obavi posao blendanja boje iznad pregiba kapka.

Četkica je kvalitetna, lijepo zaobljena na vrhu i dosta pufnasta! Nije previše savitljiva, taman onoliko koliko treba!

Ovu četkicu možete koristiti i setovanje korektora ispod očiju! Djevojke koje imaju sitnije lice ovu četkicu mogu iskoristiti i za nanošenje highlightera!

Cijena: oko 350 din (6 KM)

  • AURA Bronzer Contouring Blush

DSC_1736.JPG

Moram priznati da mi je ova četkica bila malo interesantnija. Volim ovakve multifunkcionalne četkice kojima namjene možete dodjeljivati kako vam volja. Ipak, ova četkica je jedinstvena u mojoj kolekciji jer su njena veličina i oblik upravo takvi.

Naime, ovu četkicu najčešće koristim za konture i to za dnevnu varijantu sa slabije pigmentovanim proizvodima. Nanošenje bronzera sa ovom četkicom je već teži poduhvat jer je četkica za moje lice mala i ne može lijepo izbledati proizvod na licu. Ako bih i nanijela brozer sa njom sigurno bih uzela drugu četkicu da ublažim linije koje je ostavila Bronzer Contouring Blush. Takođe sam nekoliko puta nanosila nanosila highlighter ovom četkicom na vrhove obraza!  To je bila odlična ideja! :-)

Cijena: oko 550 din (9 KM)

DSC_1757.JPG

DSC_1749.JPG

ZAKLJUČAK: Ovo su četkice koje su svakako vrijedne pažnje! Jako su povoljne i za ovu cijenu ne možete naći ništa bolje u drogerijama. Iskoristive su za sve i svašta, tako da ćete namjenu za svaku od njih sigurno naći! Najbitnije je to da su kvalitetne i da će vam baš dugo trajati! Ja ih koristim skoro svaki dan i zaista uživam u njima!

Iako se ne radi o četkicama koje možete koristiti za profesionalno šminkanje, odnos cijene i kvaliteta vam jako puno govori! Naime, ovo je svakako jedna pamentna investicija.

P.S. Postoji još samo jedna Aurina četkica koju bih vam preporučila (a nisam je spominjala nikada)! To je mala kosa četkica za obrve! Fantastična je! Obavezno obratite pažnju i na nju.

Volite li kozmetiku AURA?

Pisala sam vam i o ILLUMINATE ME!, Highlighterima Moonlight i Golden Spice, Mat tečnim ruževima, Prahu za matiranje lice SHINE KILLER, PRAJMERIMA , Puderu za konturisanje… Pa ako ste nešto propustile.. .KLIK!

Lp8 komentara

  1. Ja imam njihovu dvostranu cetkicu za senku i prezadovoljna sam,jer ne menja oblik i dlake ne otpadaju :)

  2. Ne postoje reči kojima bih opisala koliko volim ove dve četkice i koliko su mi nezamenjive !!! Posebno četkica za blendanje senke, jer imam jako krupne oči i uglavnom su mi četkice ostalih proizvođača premale. Jednom sam je izgubila i koliko sutradan upala u paniku, pa trk u DM. PS- Aura kosa četkica je u mom slučaju najveći promašaj. Premekana mi je i ne mogu ništa da uradim sa njom.. :-/ :-)

  3. Ne znam da li sam ja jedina koja ima problem sa contour cetkom. Naime, imam veliki problem pri pranju te cetke, ne mogu da vam opisem kolko se tesko ispira, potrosim nenormalnu kolicinu vode da bih je isprala a pritom ne koristim veliku kolicinu sredstva za pranje…

Objavite komentar